Kılıçdaroğlu'ndan birlik mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan birlik mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 34. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde bir konuşma gerçekleştirdi.

'CHP'liler eski alışkanlıklarından vazgeçecekler, ülkenin sorunlarına kilitlenecekler.'

İşte o konuşmadan satır başları:

-CHP'ye gönül verenler, demokrasi gersi vermek üzere önemli bir kongreyi yapıyoruz. Sizlerel olmaktan mutluyum, gururluyum, onurluyum.

- CHP değişimin ve dönüşümün adresidir. Bu ülkede 3 büyük devrim yaşanmışsa üç devrimin altında da CHP'lilerin imzası vardır.

- Eğer üretim hakça bölüşürseniz mağduriyetleri ortadan kaldırmış olursunuz. sosyal demokrasi, adalet deyince halkin vicdanı akla gelir. Gerçek Sosyal demokrat bir partiysek, halkın vicdanına her zaman her yerde inanacağız ve gücümüzü her yerde göstereceğiz.



- Değişim ve dönüşüm deyince elbette ki değişimden herkes mutlu olmuz. Düzenden nemalananlar değişimin karşısında olanlar. Değişimin karşısında olanlara karşı değişimi, dönüşümü savunan parti de yine CHP olacaktır ve sonuna kadar gidecektir.

- Yeni bir anlayışı toplumda egemen kılmalıyız. Tüm politikalarımızın merkezine insan koymalıyız. Kimliği ile, düşüncesi ile, çalışması ile, alın teri ile, inancı ile, merkezimizde insan olmalı. İNsana saygı duyan bir siyasal anlayışı toplumun her kesimine egemen kılmalıyız.

- Sosyal demokratlar evrensel değerlere de övnem vermelidir. Dünyaya yabancılaşmadan evrensel bir sosyal demokrasiye hem katkı yapmalıyız, hem güç vermeliyiz. Çünkü biz CHP'yiz. Bizim mücadelemezi pek çok ülke örnek aldı. Bu kadar görkemli bir tarihin üzerindeyiz. bu tarih evrensellikle birleştiğinde bir anlam ifade edecektir.

- İnsanı, evrenselliği, katılımcılığı unutmayacağız. Dünya değişti, her şey değişti, bizler de değişmek zorundayız. Artık işçi patron sendika çizgisinin dışında çok daha geniş bir sosyo ekonomik yapıyı kucaklamalıyız. İNsanlar değişiyorsa, CHP'nin de, sosyal demokrasinin de değişmesi lazım. Dha güçlü bir orta sınıf çoıkıyor ortaya. Onları dinlemek ve sorunlarını dillendirmek CHP'nin görevlerinden biridir.

- Küreselleşme bir olgudur. Yüzde yüz karşısında durmak zaten mümkün değil. Onun olumlu yönlerini alacağız ve sosyal demokrat pencereden küreselleşmeyebakacağız. Ama küreselleşmenin getirdiği adaletsizlikler karşısında dimdik ayakta duracağız.

- Sosyal demokratların yeni bir anlayışa, bir zihniyet devrimine ihtiyacı var, aşama aşama, anlata anlata, çalışa çalışa bunu yapacağız. Bunun da koşulları var: Birincisi Ufkumuzu genişleteceğiz. Dünyadaki geleşimelere bakacağız ve sosyal demokratlar önceden önlem alan, ufku geniş bir perspektiften dünyaya bakmak zorundadir. İkinci önemli noktamız, halka güven vereceğiz. Halka güven vermek her sosyal demokratın görevidir. İnanmadığımız şeyleri söylemeyeceğiz. Önce inanacağız, sonra inandıklarımızı yüreklilikle dile getireceğiz. Bize oy vermeyen vatandaşımız bile şöyle diyecek 'bunu CHP söylemişse araştırmıştır, demek ki doğru söylüyor.'

- Her alanda projemiz vardı bizim. Bu projeler uygulanmaz dediler. Sonra iktidar oldular, bizim projelerimizi uygulamaya başladılar, bu demektir ki, biz doğruyu söylemişiz. Bizim uçuk kaçık projlerle ilişimiz yok. Kanal İstanbul dediler, nerede? Ama bizim pek çok projemizi AKP daha parlamento açıldıktan sonra uygulamaya koydu. Demek ki biz halktan yana bir politika uyguluyoruz.

- Zihniyet devriminin önemli bir parçası daha var, geleceğe umutla bakmak. Hİçbir CHP'linin gelecekten umutsuz olması beklenemez, umutsuzluk bizim kitabımızda yoktur. İnancımız güçlü, irademiz güçlü, kararlılığımız güçlü. Tek bir CHP'li kalsa bile o CHP'li ülkenin sorunlarını çözmeye muktedirdir. Umut geleceğe güvenle bakmanın sorunları çözmenin temel taşlarından biridir. O yüzden CHP'liler kısır çekişmelerin ötesinde geleceğe umutla bakmalıdırb7. Gerçek CHP'liler işte bu tanımın içindekilerdir. Bunu ahlaki ve kültürel devrimle yapacağız.

- Bize oy veren veremeyen her yurttaş bunu bilmeli, CHP halkın cebine el atmaz, bütün CHP'liler halkı için çalışır. Çünkü bize göre siyaset halka hizmet etme sanatıdır.

- Erdoğan'dan tutun aşağıya kadar inin, bir yolsuzluklar zinciri göreceksiniz. Toplumun dokularını, ahlaki yapısını bozmak istiyorlar. buna izin vermeyeceğiz.

- Zihniyet devriminin önemli bir diğer parçası: Biz sorunları dile getiririz ama sorunlardan beslenen bir parti değiliz. Biz Türkiye'yi tüm dünyada olumlu bir biçimde konumlandıran bir anlayışa sahibiz. O nedenle mücadelemiz bir halk müdahalesidir.

- Anadolu son 10 yılda ciddi şekilde kan kaybediyor. Bütün Anadolu Hakkari'de mi diyorsunuz, Bitlis'te mi diyorsunuz, Çankırı'da mı diyorsunuz... Size bir örnek vermek isterim; 1930'lu yıllarda Diyarbakır 3. büyük sanayi kentimiz. 1970'li yıllarda sosyo ekonomik gelişme açısından 40. sırada. 1990'lı yllarda 52. sırada. 2000'li yıllarda 63. sırada. Anadolu'nun kan kaybettiği ülkede işsizliği önleyemezsiniz, barışı sağlayamazsınız. O yüzden bize düşen görev, sanayiyi de bütün Anadolu'ya dengeli dağıtmaktır. Şunu açıkça söylüyorum, Doğu Anadolu'da özelleştirmelere tümüyle son vereceğiz. Devlet gidecek, kendi eliyle fabrika kuracak orada.

- Buradan bizi dinleyen tüm Diyarbakırlı kardeşlerimize sesleniyorum: Size hapisane sözü veren Başbakan'a oy verdiniz. Adalet Bakanı da çıkıyor, daha fazla cezaevi yapacağız diyor. Türkiye'yi yarı açık cezevine çevirdiniz zaten siz! Siz hiç bir demokraside özgür insanların bulunduğu bir ülkede Başbakanın hapisane sözü veridğini duydunuz mu? Bu bile demokrasinin yüz karasi bir harekettir.

- Yapacağız, hızlı karar alacçağız, üretim zincirini Anadolu'nun her yerine yayacağız, bu bizim sözümüzdür.

- Dış politikayı biliyorsunuz, gelidğimiz noktayı da biliyorsunuz. Bu dış politika bizim savunduğumuz bir dış politika değil. Bizim dış politikadaki düşüncesi: Biz bağımsız bir ülkeyiz, batının egemen güçlerinin ORta Doğu'daki taşeronu asla ve asla olmayacağız.

- AKP'nin dış politikasını şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz. Ne zamandan beri Türkiye batının taşeronu olarak kendi komşusuna silah sıkmaya kalkıyor, onun topraklarını işgal etmeye yelteniyor? Suriye müdahalesine karşı çıkacağız. Gidersin Esad ile kanka olursun ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yaparsın, beraber Şam sosklarında gezersin. Yeddiğin içtiğin ayrı gitmezken gün gelir ABD Esad'da kızar, sen de ona tavır alırsın.

- Dış politikada kavga etmediğimiz bir ülke kaldı mı? Parmakla çağırılan, koşa koşa giden bir Dışişleri Bakanı bağımsızlık mücadelesi veren Türkiye'ye asla yakıştırmıyoruz.

- Dördüncü büyük devrime imza atmak için çaba harcayacağız, bu ülkeye demokrasi ve özgürlükleri getireceğiz.

- Poşu takan bir gence 11 yıl hapis ceza verilen bir düzeni asla ve asla demokrasi kabul etmiyoruz.

- Türkiye'yi darbe hukuku ayıbından el birliği ile kurtaralım. Bu talebimizi her yerde dile getireceğiz. Darbe hukukunun ardına saklananlar darbe mücadelsinde samimi değildir. Nedir darbe hukuku? Seçim yasasını değiştirelim diyoruz değiştirmiyorlar, baraj sistemini değiştirelim diyoruz değiştirmiyorlar çünkü darbe hukukundan besleniyorlar. Darbe hukukundan beslenenler ülkeye demokrasiyi getiremezler.

- Bize eleştirenler hep CHP hiç çalışmıyor, muhalefet yok memlekette derler. Köşe yazarlarının tetiklediği Bu eleştirilere bazen belli kişiler de katılır. Ben size şimdi sadece bu yasama dönemiende neler yaptık ana başlıklarıyla söyleyorum:

- Hükümetin Suriye politikasına en sağlıklı en muhalefeti CHP yaptı.

- Acaba Suriye'de neler ouyor? Suriye'ye heyet gönderen tek parti CHP'dir.

- Suriye ile ilişkiler bozulduktan sonra güneydeki kentlerimizin nasıl etkilendiğini görmek için her ile heyet gönderen yine CHP'dir

- Deniz Feneri davasında köstebeklik yapan ismi ortaya çıkardık, o ad hala o koltukta oturuyor. O ismin hala o koltukta oturması bir medya ayıbıdır, korkudan herkes o isme övgüler dizmeye devam ediyor. 

- Hala diyorlar ki CHP ne yaptı? Başka bir şey daha yaptık, Spordan sorumlu olan bakanın yolsuzlukları belgeleriyle Meclis'in gündemine getirip neler yaptığını anlattık. Hala diyorlar ki CHP ne yapıyor acaba. 

- Malatya Kürecik'te gidip eylem yapan İsrail kalkanı olan o kalkanın Türkiye'ye ne gibi sorunlar getireceğini diye getiren de biziz, orada eylem yapan da biziz.

- Tutuklu gazetecilerin sayısının 92'ye çıkması Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir kara leke olacaktır. Bunu dile getiren de CHP'dir.

- Meclis'te sesimizi kesmek istediler. Zaten 10 dakika konuşuyorsun, ona bile tahammül edemediler. Milletvekilleri milletin kürsüsüne sahip çıktılar, iç tüzüğü değiştirtmediler. Bize soruyarlar CHP ne yapıyor diye. İnsaf yahu, insaf biraz!

- Eğer CHP itiraz etmese 4+4+4 düzenlemesinden kimin haberi olacaktı? 

- Van'da deprem oldu. Erciş'te deprem oldu. Depremden hemen sonra oraya giden lider benim. Hemen her hafta oraya milletvekili gönderen CHP'dir. Depremin olduğumuz gece iki genel başkan yardımcımız hem Van'daydı hem Erciş'teydi. Ben soruyorum buradan CHPP ne yaptı diye sorunlara; Van'a AKP acaba bu kadar milletvekili gönderdi mi? İnsanda biraz vicdan olur.

- Deprem oldu çıktı konuştular, bir rdaha deprem olmayacak herkes konutlarına girsin diye. Çadırlarda insanlar oldu. Beceriksiz bir hükümet, bereketsiz bir hükümet. Bunu diye getiren yine CHP.

- Memura 5 aydır zam yapılmıyor, memurun korkudan gıkı bile çıkmıyor. CHP iktidar olsaydı, 1 ay bile zam yapmasa yer gök inlemişti, sokaklar inliyordu. Memurlara maaş verilmiyor bunu seslendiren kim? CHP.

- CHP'liler eski alışkanlıklarından vazgeçecekler, ülkenin sorunlarına kilitlenecekler. Cesur olacaklar. kararlı olacaklar. ödün vermeyecekler, biz CHP'liyiz diyecekler. 

- Bir şey daha söyleyeyim, biz demokrasinin yolu açılsın diye söylediğimizde AKP'liler dedi ki ''bunlar kanun teklifi bile veremezler' dedi. Erdoğan dut yemiş bülbüle döndü. Masaya gelebilir mi; gelemez.

- Yalancı pehlivan gerçek bir pehlivan değildir ama biz neyi söylediysek kanun teklifini verdik, kapı gibi de arkasında durduk. Ve bize o yalaka medyadan dönüp yeniden sordular; bu CHP ne yapıyor dediler. hayatımda bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim.

- Biz hiç CHP ak demiyoruz çünkü zaten akız. 

- Süt işini hazmedememiş. Niye bu işi siyaset konusu yapıyorsunuz? Binlerce çocuk hastaneye giti, buna göz mü yumalım? Kendi çocuklarına sağlıklı süt veremeyen bir iktidar nasıl ülkeyi yönetecek?

- Siz hiç çalışanın cezalandırıldığı bir ülke gördünüz mü? Bir esnaf düşünün primini ödemiş emekliliğe hak kazanmış ama emekli maaşıyla geçinemiyor ne yapıyor dükkenında çalışıyor. Ne yapıyorlar maaşlarından yüzde 15 kesiliyor. CHP iktidarında o kesintiyi kaldıracağız. Siz Siz olun yeni anlayışı egemen kılın. Eski anlayışlar bitti. Demokrasi ve özgürlüğü her yerde dillendireceğiz. Yarış olsun, demokrasi yarışı olsun.

- Bizde iki aday çıkınca onların ezberi çıkıyor. Onlarda iki aday olur mu mümkün değil, onun adına da demokrasi diyorlar. sesin çıkmadığı yere ölü toprağı serpilmiş derler. Ses çıkacak ses!

- Eğer CHP'yi AKP'ye benzetmeye çalışıyorlarsa CHP'yi bitirmek istedikleri için yapıyorlar.

- 15 yıldır İstanbul'a kaç milyar dolar para harcandı? 15 yıldır sizin hangi sorununuz çözüldü? O zaman sizin sorununuzu çözmeyeni değşitireceksiniz, demokrasi budur. Ya sorunu çözeceksin, ya gideceksin. Bakın İzmir'e 7 yıldır tüm okullarda çocuklara süt dağıtılıyor. kaça dağıtıyor; 37 kuruş. Nakliye dahil. Bunlar kaça dağıtıyor; 53 kuruş. Hortumla beslenenler bu soruya cevap mı verir?

- Bugün Anneler Günü, benim eşim şu saatlerde Uludere'de. 34 çocuğu kaybeden annelerle birlikte.

- Rekabetten korkmayacağız, birlikten korkmayacağız, insanı seveceğiz. Hoşçakalın diyorum...

KONGREDE GÜRSEL TEKİN VE GÜRBÜZ ÇAPAN YAN YANA OYRUDU..!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.