Kılıçdaroğlu'nun bayıldığı pankart

Kılıçdaroğlu'nun bayıldığı pankart
Kars Cumhuriyet Meydanı’da yaklaşık 5 bin kişiye seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların açtığı "Anam rahmetli oldu babamı getirdim", "Ucube’nin kafası gitti, Recep bey sandıkta bitti" gibi pankartları çok beğendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zam haberleri yüzünden Başbakanın adını ’Zamcı Recep’ koyduğunu söyledi. İktidarları döneminde aile sigortasıyla yoksulluğun tarihe karışacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu Kars mitinginde partililere seslenerek, "Ben bunların her yere ulaşan dallarını silkeliyorum, siz de gövdesini silkeleyin" dedi.


Cumhuriyet Meydanı’da yaklaşık 5 bin kişiye seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars, Ardahan ve Iğdır’da 1 milyon 200 bin olan canlı hayvan sayısının 300 bine düştüğünü anımsattı. Karslının kendilerine verilen vaatler sonunda Ak Parti’ye oy verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Karslı onlara vekillik verdi, onlar ne verdi? Açlık ve yoksulluk verdiler. Karslıdan bir isteğim var. Ben onların her yere ulaşan dallarını silkeliyorum, siz de gövdesini silkeleyin" diye konuştu.

Çiftçinin dünyanın en pahalı mazotu, gübreyi, ilacı kullandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bunlar yetmiyor saban akşam zam haberleri geliyor. Ben ne söyleyeyim buna? ’Zamcı Recep’ diyorum da haksızlık mı yapıyorum? Ne söyleyeyim sabah zam, akşam zam olmaz. Benim çiftçiye sözüm var. Mazotun litresini 1,5 lira yapacağım. Ne derlerse desinler. Kaynağı ’nerden bulacaksınız?’ diyorlar. Biz biliriz kaynağı nereden bulacağımızı. Hortumları keseceğiz" dedi.

ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRMEYECEK   

İktidarları döneminde çocukların akşam yatağa aç girmeyeceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, her aile mutlu olacağını söyledi. 2,5 aylık Kübra’nın açlıktan öldüğünü tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Yoksulluğu bitirmek için aile sigortasını getireceğiz. 1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosundan bir yasa çıkarıldı. Dünya Çalışma Örgütünün 102 sayılı sözleşmesi kabul edildi. Buna göre Türkiye 9 sigorta dalından birisi olan aile sigortasını getirecekti. Allahın izniyle 40 yıllık hayali gerçekleştireceğim. Bu ülkede çocuklar yatağa aç girmeyecek. Geliri asgari ücretin altında olan her yoksul ailede kadının banka hesabına 600 lira yatıracağız. Kadın memur, işçi emekli gibi gidecek parasını çekecek. Çocuğunun rızkını sağlayacak, kimseye minnet duygusu olmayacak. Yoksul ailelere vereceğimiz para için ’kaynak nereden bulacaksın’ diye sordular. ’Yedi sülaleni zengin ettin’ bir şey demedik, yandaşların köşeyi döndü bir şey demedik, milyarları götürdün bir şey demedik. Yoksula para vermeye gelince ’kaynak nereden bulacaksınız’ diyorsunuz. O para var bu ülkede. Yeter ki namuslu düzgün kullan, alınterine değer ver. Ben şimdi 600 liranın kaynağını size açıklayayım. 14 kuruluş size yardım yapıyor. Bunların bütçelerini topladım. Arta 7 milyar lira kaldı. Bunu da kamu bütçesinden karşılayacağım. Bu ülkede yoksulluk tarihe gömülecek, yoksul kalmayacak"diye konuştu.

MAZOT BİTTİ BENZİNE KALDIK, DANA GİTTİ ANGUSA KALDIK

Sabah gezdiği hayvan pazarında bir besicinin ‘Mazot bitti, benzine kaldık, dana gitti Angusa’ kaldık diye güzel bir söz söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İşte zamcı Recep’in ülkeyi getirdiği tablo bu. Bu tabloyu Karslılar içine sindiriyor mu? 12 Haziran’da karar verecekler yeniden düşünsünler. Karslılar işsizlik var mı? Birileri belki duyar. Telefonları dinliyor, vatandaşları dinlemiyorlar. Toplu söylerseniz olur ya sizi de dinlerler. Ülkede ve Kars’ta işsizlik var, gençler işsiz. Fabrikaları kapat, hayvancılığı öldür, çiftçiyi bitiş noktasına getir. İşsizliğe gelince ses çıkarma. İşsizliğin uzun sürmesi bir toplum için felakettir. İşsiz insan hayata küser, çevresine insanlara küser" dedi.

"GÜZEL TÜRKİYE’Yİ BERABER OLUŞTURALIM"

Partililerin "Anam rahmetli oldu babamı getirdim", "Ucube’nin kafası gitti, Recep bey sandıkta bitti" gibi pankart açtığı miting meydanında kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Size seçme seçilme hakkını veren parti CHP’dir. Şimdi inşallah 13 Haziran’dan sonra size ekonomik güvence hakkını getirecek olan parti de yine CHP olacaktır. Eğer bir evde işsizlik varsa, çalışan yoksa akşam evde tencere kaynamıyorsa o ızdırabı kadın çeker. O hayatı kimseye yaşatmamak gerekir. Onun için aile sigortası. Aile mutlu olsun ki toplumda mutlu olsun. İnsanlar huzur içinde birbirlerine ’merhaba’ desin. Güzel Türkiye’yi beraber oluşturalım" diye konuştu.

TOPLU AÇILIŞLARA ELEŞTİRİ

Cumhuriyet meydanındaki konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın toplu açılış törenleriyle açtığı tesislere de değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sayın Başbakan burada 54 tesisin açılışını yaptı. Buralardan haberi olan var mı? Başbakanın Mardin’de açtığı 78 tesisi izledim. Arkadaşlara talimat verdim, bakın bu tesisler ne diye? Bir okulun çatısı onarılmış, ikinci tesis bir park hizmete açılmış. Bir okulun badana boyası yapılmış. Buradaki tesisi de biliyorum duvar yapılmış. Milleti kandırmak o kadar kolay değil. Nereye gidip tesis açarsa izleyin dedik. Baktı ki maskesini indiriyoruz. Arkasını kesti. Onun maskesini indireceğim, onun gerçek yüzünü halka göstereceğim. Aile sigortasına önce itiraz ettiler sonra dediler ki biz sizin verdiğinizden fazla veriyoruz. Ne veriyorsun, sen makarna bulgur veriyorsun. Yandaşlarından al diyorsun, yoksulun sırtından da doyuyorsun. Aşık Mahsuni’nin türküsü var: ‘Yoksulun sırtından doyan doyana’ diye. Bunlar fakir fukaraya kömür dağıttılar. Dağıtılan kömürden yaptıkları vurgun 1 milyarın üstünde. Çıkıp desinler devlette böyle bir rapor yoktur. Söz veriyorum o raporu onların yakasını iliştiririm" dedi.

YANDAŞ YOK VATANDAŞ VAR

Aile sigortası getirildiğinde vatandaşların yeşil kartlarının iptal edilmeyeceğini anlatan Klıçdaroğlu, bürokratlara da tarafsız olmaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Vali ve kaymakamlara buradan sesleniyorum. Devletin valisi ve kaymakamı gibi davranın. İktidara yaslanma görüşü ne olursa, inancı, etnik kimliği ne olursa olsun her vatandaşa eşit davran. Yandaş yok vatandaş vardır. Eğer ayrımcılık yaparlarsa, vatandaşları bölerlerse bize haber verin" diye konuştu.

ÇÖZMENİN YOLU TEMİZ SİYASET

Konuşmasında YGS sınavı ve sonrasında yaşananları de eleştiren Kılıçdaroğlu, 1 milyon 700 bin gencin umuduyla oynandığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, 12 Haziran’da yapılacak seçimde partisine oy isteyerek, "Sırtınızı AKP’ye döndüğünüzde karşıda kırmızı, alı, beyazı olan altı oku olan halkçı olan bir parti göreceksiniz. Mührünüzü evet mührünüzü o bayrağın altına vurduğunuz zaman Türkiye’de halkın iktidarını hep beraber kuracağız. Her şeyin çözümü var, her sorunu biliyoruz. Çözmenin yolu temiz siyaseti getirmektir. Halka hesap vermeyi görev bilen siyaseti göreve getirmektir. Gelin beraber halkın iktidarın kuralım. Bu ülke ayağa kalkacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda milletvekili adaylarıyla birlikte partilileri selamladı. Meydanda barış güvercinleri uçuran Kılıçdaroğlu, çiçek atarak miting alanından ayrıld

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.