Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde koltuk krizi

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde koltuk krizi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirli kadınlara Genel Seçimlerde CHP listelerinde daha fazla kadın aday olacağı sözü verdi. Kılıçdaroğlu, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirli kadınlara Genel Seçimlerde CHP listelerinde daha fazla kadın aday olacağı sözü verdi. Kılıçdaroğlu, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, Konak Belediyesi tarafından restore edilen Abacıoğlu Hanı’nda kendisine ikram edilen kuru fasulye, pilav ve cacığı yedi. Ancak, burada kısa süreli bir kriz yaşandı. Restore ettiği Han'da ev sahibi konumundaki Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a Kılıçdaroğlu'nun masasında yer kalmadı.

Kılıçdaroğlu, CHP üst yönecileriyle birlikte Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na tam orta yerinden, Kestelli Yokuşu'nden yürüyerek girdi. Kendisini takip eden basın mensupları ve partililerin kalabalıklığından dolayı esnafla yanyana geldiği anlarda izdiham yaşanan gezide, Kılıçdaroğlu esnafın sorunlarını dinledi. Girdiği bir işyerinde Kılıçdaroğlu'na Gülcan Yüksel adlı Su Ürünleri Yüksekokulu mezunu başörtülü bir genç kız üniversitelerde harçların yüksek olmasından ve üniversite mezunlarına olanaklarının azlığından şikayet etti. Yüksel, ayrıca işyerinde hem Ak Parti hem de CHP'liler olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu ise 2 milyonun üzerinde üniversite mezununun işsiz olduğunu, esas sorunun bundan kaynaklandığını belirtti. Harçlar konusunda üniversite bütçelerinden aktarma yapılıp yapılamayacağı konusunda araştırma yaptıklarını, bu mümkün olursa harçların kaldırılabileceğini söyledi.

AK PARTİLİYİ ÖPTÜ

Kılıçdaoğlu, Kemeraltı'ndaki yürüyüşü sırasında elini uzattığı bir İzmirlininin “Ben AKP'liyim” sözü üzerine “Olsun yine de öpüşürüz, ne olacak. Partilerin programlarına bakıp hangisini doğru buluyorsanız ona göre oy vereceksiniz” dedi. Daha sonra da yanaklarından öptü. Bir büfede ikram edilen nar suyunu içen ve sağlığa yararlı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bir dönercide ise eline bıçağı alıp döner kesti. Daha sonra da dönerden tattı. Kılıçdaroğlu, kendisini dükkanına çağıran ve yiyecek, içecek ikram etmek isteyen esnafı ise kibar bir dille “Çok kalabalığız. Zarar edersiniz” sözleriyle geri çevirdi.

TAŞERON İŞÇİLERE DESTEK İSTEDİLER

Kemeraltı'nda Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen Buca Belediyesi temizlik işlerini yürüten taşeron şirketten çıkarılan işçilerin yakınları, Kılıçdaroğlu’na mektup uzattı. Rıza Göktepe adlı kişi, Buca belediyesi önünde, işten çıkarıldıkları çadır kuran arkadaşlarının geri alınmasını istedi. Kılıçdaroğlu da belediye başkanıyla konuyu görüşeceğini söyledi. Kemeraltı’nda katlı otoparkın yıkılmasıyla yapılacak proje çerçevesinde tahliyeleri başlayan balıkçılar ise Kılıçdaroğlu'na Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu “Bize yeni yer göstermiyor” sözleriyle şikayet etti. Kılıçdaroğlu bu konuya da Kocaoğlu ile görüşeceğini söyledi.

TARTAN'A YER KALMADI

Kılıçdaroğlu, Konak Belediyesi tarafından restore edilen Abacıoğlu Hanı’nda kendisine ikram edilen kuru fasulye, pilav ve cacığı yedi. Ancak, burada kısa süreli bir kriz yaşandı. Restore ettiği Han'da ev sahibi konumundaki Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a Kılıçdaroğlu'nun masasında yer kalmadı. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, PM üyesi Ufuk Oran, İstanbul milletvekili ve PM üyesi Çetin Soysal, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Kemeraltı Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ile aynı masada oturdu. Bu duruma kırılan Tartan, masadan uzaklaşıp başka bir masada beklemeye başladı. Durumun farkına varan İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Tartan'ı masaya dönmeye ikna etti. Başka bir masadan getirilen bir sandalyenin eklenmesiyle Tartan, Kılıçdaroğlu'nun masasına oturdu. Yemekte, Tartan ve Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu'na Kemeraltı restorasyonu ile ilgili bilgiler vardi. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise esnafın sorunlarını anlattı.

KADINLARA SÖZ VERDİ

Kılıçdaroğlu, Abacıoğlu Han'ından çıktıktan sonra Konak Belediyesi'nin düzenlediği dar gelirli ailelerin yaşadığı semtlerden gelen kadınlara İzmir'in tanıtıldığı, ‘Kültür Turu’nun yapıldığı Lamia adlı tekneye gitti. Buradaki kadınların, ‘Başbakan Kılıçdaroğlu’ sözleriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, “Konak Belediye Başanı güzel bir olay başlatmış. Sizler mutlu olduğunuz sürece biz de mutluyuz. Kadınların güçlü olmasını istiyoruz. Türkiye'de 5 Aralık 1934'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiş. Şimdi siz seçme hakkınızı büyük ölçüde kullanıyorsunuz. Ama seçilme hakkınızı tam kullanamıyorsunuz. Önümüzdeki seçimlerde CHP listelerinde daha fazla kadın olacak. Buna söz veriyorum. Yani Meclis'te daha fazla kadın milletvekili olacak. İnşallah sorunlarınızı orada daha fazla dile getireceksiniz” dedi. Bu sözler kadınlardan alkış aldı.

TEKİN: CÜZDANIMI KAPTIRMADIM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yemekte bir gazetecinin sorusu üzerine, havaalanında bir kapkaççının cüzdanını cebinden alma girişimini son anda fark ettiğini ve cüzdanını kurtardığını söyledi. Tekin, “Arka cebimin düğmesini açarak cüzdanı çıkarmış, son anda fark ettim. Elinden tuttum, cüzdanımı, paramı kurtardım. İstanbul'da o kadar çok sokakta, kalabalıkta gezdim. Ancak, böyle bir durum ilk kez İzmir'de başıma geldi” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YUMURTA DEĞERLENDİRMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrencilerin yumurta yağmuruna tutulan Burhan Kuzu için, “Yumurta atılmasını doğrusunu isterseniz şık görmedim. Ama öğrenciler demokratik yollardan protesto edebilir. Onu da saygıyla karşılamak gerekiyor. Herhangi bir şiddet yok değil mi? Yoksa sorun da yok” dedi.

Kılıçdaroğlu, Burhan Kuzu'nun Rektör ve okul yöneticilerinin istifasını istemesini de, “Burhan Kuzu'nun öğrenciliğini tartışırım o zaman” sözleriyle değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu basın mensuplarının soruları üzerine Kemeraltı'nın Büyükşehir Belediyesi tarafından çok daha güzel hale getirileceğini belirterek, esnafın işlerinin çok iyi olmadığını siftah yapmadan kepenk kapatıldığını belirtti, “25 yıllık bir bayan esnaf işlerinin son üç yılki kadar kötü olmadığını söyledi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.