KiMSENiN ADAMI DEĞiLiM

KiMSENiN ADAMI DEĞiLiM
CHP Büyükçekmece'de olağanüstü kongreye sayalı günler kala ilçe başkanlığı için ilk resmi aday Mehmet Tekdemir oldu.
Dün ilçe binasında çok sayıda delege ve kalabalık bir partilitopluluğun katıldığı törenle adaylığını kamuoyuna açıklayan Tekdemir, seçildiği takdirde partiden bir şeyler almak için değil partiye bir şeyler vermek için çalışacağını söyledi. CHP Büyükçekmece 19 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak olağanüstü kongre için ilk resmi aday daha önce kayyum heyetinin başkanı olarak ilçe başkanlığına atanan Mehmet Tekdemir oldu.

Dün ilçe binasında coşkulu bir kalabalığın tezahüratları ve alkışları arasında salona giren Mehmet Tekdemir’i bu önemli gününde CHP Büyükçekmece eski ilçe başkanları, belediye başkan aday adayları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda parti delegesi ve partililer de yalnız bırakmadılar.

CHP'YE BİR ABİ LAZIM

Salonu dolduran coşkulu bir kalabalığın alkışları arasında konuşma yapan Mehmet Tekdemir şöyle konuştu:

Değerli dostlar şimdi diyebilirsiniz bu adam nereden çıktı. Kim bu adamı yönlendirildi diye düşünebilirsiniz. Samimiliğime inanın ben kimsenin adamı değilim siz değerli Cumhuriyet Halk Partililer’in adamıyım. Büyükçekmece Cumhuriyet Halk Partisine bir abi lazım.

Eğer kabul ederseniz bu abi ben olmak istiyorum. Benim büyük bir hedefim var. Bu aile içinde küskünleri, dargınları, karamsarlıkları ve cumhuriyet halk partisinden ümidini kesmiş çözüm arayan bütün partililerimi kucaklamak ve onları 6 okun ilkelerinde toplamak en büyük hedefimdir. Bunu kendime görev sayıyorum. Dostlar benim cumhuriyet halk partisinden hiçbir özel beklentim yoktur. Ben almaya değil vermeye geldim.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak özlediğimiz başarılara, iktidara geri dönmek tek beklentimdir. Benim hayat felsefemde din, mezhep, dil, renk ayrımı yoktur. İnandığım tek şey tüm insanların kardeş olduğudur. Dostlar partimizin içindeki kavgalar, küsmeler, cumhuriyet halk partisine hiç bir dönem yararı dokunmamış, zararı dokunmuştur. Bundan dersler
çıkarmalıyız bizim bu zayıflığımız ülkemizi bu duruma düşürenlere yaramıştır. Birbirimize saygı gösterelim. Saygı beraberinde sevgiyi getirir. Güç getirecektir."



KENETLENME ZAMANIDIR


İlçe başkan adayı Mehmet Tekdemir, konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır birlik ve beraberlik içinde kenetlenme ve mücadele zamanı gelmiş, geçmektedir. Dışarıda bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. İçimizdeki bitmeyen kriz ortamını fırsata çevirmek isteyen güçler var. Bunu görmeliyiz. Ona göre hareket etmeliyiz. Dostlar ben Mehmet Tekdemir, Bugüne kadar kimsenin adamı olmadım. Kimseden emir almadım.Hayatta kendi prensiplerimle yürüdüm. Dostlarımdan, arkadaşlarımdan her zaman fikir alışverişinde bulunmuşumdur. Şimdi de sizden destek istiyorum.
Seçimler için benim gönlümde tek liste var.

Bu yüce makam kimsenin egosunu tatmin edebileceği bir yer değildir. Kişisel kavgasını bu makamı kendine siper ederek sürdürebileceği bir makam hiç değildir. Bu yüce makam cumhuriyet halk partisine gönül vermiş siz değerli dostlarımındır. 19 Temmuz 2014 cumartesi günü olağanüstü kongremiz var. Eminim delegelerimiz sağduyu ile düşünüp en doğru kararı verecektir. Bağımsız irademle Büyükçekmece Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Hepimize partimize hayırlı olsun. Şimdiden çıkacak diğer aday arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum."

TEK LİSTE

Basının sorularını yanıtlayan Tekdemir, Gönlünden geçenin tek aday etrafında kenetlenerek seçime tek liste ile gidilmesinden yana olduğunu belirterek, İlçe başkanlığına aday olmasının nedenini ise delege ve partililerden gelen yoğun talep üzerine olduğunu söyledi. Yaşamı boyunca hiçbir kimsenin emri alında yaşamadığını vurgulayan Tekdemir, Belediye ile ilçe örgütünün kol kola omuz omuza olacağını ve birlikte büyük işler başaracağını belirtti. Tekdemir Albatros ile ilgili de konuştu.

Tekdemir, "Belediyenin imarlı bir arsasıdır. Orada yapılanlar ise AK Parti'nin belediyemizi yıpratmak için yaptığı bir provokasyondur.
Ortada bir şey yok. Bu eyleme CHP'liler gitmez" dedi. Tekdemir öte yandan CHP'nin yeni binasına taşınması ile ilgili de sorularımızı yanıtladı. Aday, "Bu binamız kadın kolları ve gençlik kolları olarak faaliyetini sürdürecek. Ancak CHP'ye yakışır, daha iyi bir binaya taşınmayı düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.