Kocaoğlu aday olmayacak

Kocaoğlu aday olmayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014'te gerçekleştirilecek yerel seçimde belediye başkan adayı olmayacağını açıkladı.
CHP gündemini son bir aydır meşgul eden, krize dönüşen sorunun ardından Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu İzmir’e gelerek belediye başkanlarıyla görüşmüştü.

Belediye başkanlarıyla yaşadığı tartışmalar sonrası Kocaoğlu isyan etti.

Çin seyahati dönüşü belediye başkanları ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Kocaoğlu gazetecilerle tartışırken, kendi partisinin belediye başkanları tarafından eleştirildi. Grup toplantısında Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Bizi dinlemek zorundasınız. Ortak hareket ederek bir karar alamazsak başarılı olamayız. Birbirimize tahammül etmek zorundayız. Birlikte masaya oturmalı, kentin sorunlarını birlikte tartışmalıyız” dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, 8 belediye başkanının birlikteliğinin sadece ortak hizmet ve güç birliği yapmaktan ibaret olduğunu dile getirdi. Başkanların bu çıkışı üzerine Kocaoğlu daha önce kendisine sunulan 14 maddelik rapor ile ilgili de kararını açıkladı. Kocaoğlu, “Oradaki maddeleri beraberce uygulamaya koyalım. Bu konuda ben de sizinle hemfikirim” diye konuştu.

Kocaoğlu grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Randevu krizine el koyan CHP Genel Merkezi’nin İzmir ziyareti sonrası geri adım attığı gözlenen Kocaoğlu’nun grup toplantısı sonrası sinirli olduğu gözlerden kaçmadı. Kocaoğlu, soru soran gazetecilere “size soru sorun demedim” diyerek çıkıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.