Küpeli; 'Acılar'a kent ruhu kazandıracağız' dedi..

Küpeli; 'Acılar'a kent ruhu kazandıracağız' dedi..
Gümüşhane Derneğinde konuşan Küpeli; 'Acılar'a kent ruhu kazandıracağız' dedi.. Merkezi Avcılar'da bulunan Gümüşhane Yardımlaşma Derneği, CHP Avcılar Belediye Başkan aday adayı Gazeteci Yazar Mustafa Küpeli''nin projelerini dinledi.

Dernek lokalinde gerçekleşen ziyarette Küpeli'yi Avcılar Gümüşhane Dernek Başkanı Özcan Özbey, yönetim Kurulu ve üyeleri kapıda karşıladılar.

Ziyarette gösterilen ilgiden dolayı başkan Özcan Özbey yönetim kurulu üyeleri ve Gümüşhanelilere teşekkür eden Küpeli, Avcılarda CHP Belediye Başkan aday adaylarının içinde Gümüşhaneli olmadığından dolayı Ben Gümüşhanelilerinde adayım diyerek espri yapınca Gümüşhaneli Birey  Dershanesinin sahibi Nusret Balta, emekli Bize An yakın  destek sunacağız diyerek destek verdi.

Avcılar Ruhunu yaratacağız

Ziyarette Projelerini anlatırken Avcılar'daki insanların birbirlerini tanımadıklarını, bununda dolayı kent bilincinin gelişmediğini dile getiren Küpeli, İlk projemiz Avcılar lobisini oluşturmak için meslek guruplarını; Sivil toplum örgütlerini, İşadamlarını, Siyasi parti temsilcilerini, Basın mensuplarını, bir araya getirip Avcılar ruhunu büyüteceğiz diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

Avcılar'ın rayiç bedelini artıracağız

Avcıların rakibi Avcıların içinde olmayacak. Avcıların rakibi diğer ilçeler ve iller olacak. Bugün Bakırköy'de bir dairenin fiyatı 600 bin TL iken Avcılar da 150-200 bin TL. Biz Avcılar'ı cazibe merkezi yaparsak. İç turizm olsun, dış turizm olsun insanları buraya çekersek Avcıların toprağı otomatikman değerlenecektir. Yani hayat standartlarının yükseldiği, yaşam kalitesinin kat kat artığı bir yer olacaktır. Öncelikli amaçlarımızdan biriside bu olacaktır.

Avcılar TV'yi kuracağız

Avcıların yerel değerlerinin, Bilim adamların, sanatçılarının keşfedilmediğini görmekteyim. Avcılar İstanbul'un en modern çağdaş kenti. Çok önemli bilim adamları bu kente ikamet ediyor. Ama yeterince tanınmıyor. Ünlü sanatçılarımız, başarılı Sinema oyuncularımız, kalemi, kuvvetli gazeteci ve yazarlarımız sayamadığım bir sürü değerlerimiz var. Dünyada eşi benzeri olmayan denizimiz ve gölümüz var. Ama tanıtılmadığından dolayı perde arkası edilşi şehrin içinde kaybolmuş. Avcıları bir dünya kenti yapmak için Avcılar TVİ'yi kurup, bütün yerel değerlerimizi Dünyaya tanıtacağız.

Birbirlerini tanımayan insanlar o kente hiçbir projeyi hayata geçiremezler. Bu nedenle Bu kentte sahip çıkma kültürünü geliştirmek için önce komşuluk kültürünü geliştireceğiz. İkinci olarak Avcılar'da ortak iş kurup, Gurupların sayısını artıracağız Bunun için İş arkadaşı ruhu kültürünü geliştireceğiz. Bunları yapmak zor değil. Önce Avcıların akil insanlarından bir komite kurup, esnaflarımızın işlerini büyütmek için, Devletin kurum ve kurulularından ve AB hibe kredilerinden yararlanacağız. Hibe kredilerini almak için kurduğumuz akil adamları grubu sürekli proje üretecek ve kredileri Avcılar'a kazandıracağız. Gelen kaynaklar sayesinde Avcılar'da is hacmi de büyüyecek Avcılar halkının çalışma hacmi de yükselecek. Avcılar Halkıyla birlikte hareket etmek için bütün yolları deneyip, Türkiye'nin en güçlü lobisini kuracağız. Avcılar lobisi kurulduktan sonra istediğimiz yatırımları çekmenin kolaylığıyla Avcılar kazanan, mutlu, huzurlu, yarınlara umutla bakan bir ilçe olacaktır.

Toplantının kapanışında İlgi ve alakadan dolayı Başta Gümüşhene dernek başkanı Özcan Özbey'ye yönetim kuru üyelerine ve Gümüşhanelilere teşekkür eden Küpeli; Gümüşhanelerden destek beklediklerin altını çizdi. Dernek başkanı Özbey; Biz artık toprağımızdan göç ettik ve kendimize burayı barınma yeri olarak seçtik. Bizim için önemli olan Avcılar'ın daha gelişmesi daha güzelleşmesi, daha yaşanabilir bir yer olmasıdır. Bunu sağlayacak herkesin arkasında olacağımızdan emin olabilirsiniz. Dedi. Ziyaretten sonra Dernek önünde bir hatıra resim çekildi.

Oğuzhan Sarıçayır/Avcılar /Siyasal Birikim

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.