Kurda kuzuyu emanet etmişler

Kurda kuzuyu emanet etmişler
CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Ertuğrul Gündoğdu, Başkan Yardımcısı Ali Gençbay 'ın, istifa etmesinin ya da Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından görevden alınmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, eski iş ortağı Ali Gençbay’ı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atamasının Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından etik bulunmamasının ilçede yarattığı yansımaları tepki olarak çığ gibi büyüyor.
 
Kamu kurumlarına güvenin sarsılmaması için şüpheli davranışlardan kaçınılması ve adaletli davranılması gerektiği yorumlar yapan ilçe halkının ardından CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Ertuğrul Gündoğdu da konuyla alakalı değerlendirmelerde bulundu.
 
Etik kültürün her alanda geliştirilmesi gerktiğine vurgu yapan CHP Meclis üyesi Gündoğdu, “Maalesef, Beylikdüzü Belediyesi’nde etik kültürünün geliştiğini ve yerleştiğini söylemek mümkün değil. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu bir başkan yardımcısının, sahip olduğu şirketinin, bir kamu ihalesinde evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle kamu ihalelerinden yasaklı olmasına rağmen sırf belediye başkanının eski iş ortağı olduğundan dolayı böylesi önemli bir makama getirilmesi düşündürücüdür. Adeta, kurda kuzuyu emanet etmişler” tarzında ifadeler kullandı.
 
                              “YA İSTİFA ETMELİ YA DA BAŞKAN GÖREVDEN ALMALI”
 
Belediye bünyesindeki Etik Komisyonu’nda yer alan Komisyon Başkanı ve bir üyenin isimlerinin de geçmiş yıllarda kamu vicdanını zedeleyici ilişkiler arasında geçmesinin, toplumdaki kamu güveni anlayışının sorgulanmasına neden olacağına vurgu yapan CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ertuğrul Gündoğdu, “Tüm bu olumsuz gelişmeler, Beylikdüzü Belediyesi yönetim anlayışındaki zaafiyeti ve kabul edilemez davranışları gündeme düşürüyor” tespitinde bulundu.
 
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, atamasını yaptığı eski iş ortağı Ali Gençbay’ı mevcut şartlar göz önünde bulundurulduğunda görevden alması gerektiğinin altını çizen Gündoğdu, “Ya da Başkan Yardımcısı Ali Gençbay, Belediye Başkanını daha fazla zor durumda bırakmamak için istifa etmelidir” dedi. Gündoğdu ayrıca, Etik Komisyonu’nda yer alan kişilerin seçilmesinde daha özenli davranılması gerektiğini, kamuoyunda rahatsızlık yaratacak ilişkilerde bulunanların, etik kültürünün yerleşmesi ve geliştirilmesinde katkı sunmalarının mümkün olamayacağını belirtti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.