Leyla Zana'dan Erdoğan'a Öcalan çağrısı

Leyla Zana'dan Erdoğan'a Öcalan çağrısı
BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, dün Silvan İlçesi'ndeki mitingde AK Parti'nin amblemi ampulü kırarak, "Artık bu halk yalanlarınıza kanmayacak ey Başbakan! Bu halkın karşısına çıkmak istiyorsan sayın Abdullah Öcal

Seçim bölgesi olan Silvan, Hazro ve Bismil İlçeleri'nde çalışmalarını sürdüren Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana, dün Silvan'da düzenlenen mitinge katıldı. Zana, Yolarası Köyü'nde onlarca araçlık konvoyla karşılandı. İlçe merkezinde tur attıktan sonra araçlardan inen kalabalık, Azizoğlu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Azizoğlu Meydanı'nda bekleyen binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılanan Zana, çıktığı platformda, AK Parti'nin amblemi olan ampulleri kırdı. Bu sırada partililer, alkış ve zılgıtlarla Zana'ya destek verdi.

DEMOKRATİK ÖZERKLİĞE 'EVET'

PKK ve konfederalizm flamaları ile Abdullah Öcalan posterlerinin açıldığı mitingi, çevrede oturan vatandaşlar da evlerinin damından ve balkonlardan izledi. PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan kalabalık, platformdaki sunucuların 'Demokratik Özerliliği istiyor musunuz?' sorusuna hep birlikte 'evet' yanıtını verdi.

Demokrasi şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından kürsüye gelen BDP Silvan İlçe Başkanı Ahmet Çiftçi, bloğu ve bağımsız adayları sahiplendikleri için halka teşekkür etti.

'AKP VE CHP HANGİ YÜZLE BURAYA GELİYOR'

Daha sonra söz alan Leyla Zana, seçimlerin yaklaşmasıyla Kürt halkının geleceğini karartmak isteyen güçlerin 12 genci katlettiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Katledilen 12 gencin doğum tarihlerine ve PKK'ye katılış tarihlerine baktım. Daha hepsi çok gençti. Bunlar AKP'nin inkar ve imha politikalarına karşı katılım sağlamışlardı. Kürt halkı AKP ve CHP'ye gereken cevabı verdiği halde, hangi yüzle buraya geliyorlar. Kürt halkı 12 Haziran'da onlara öyle bir cevap verecek ki gelip Kürt halkına yalvaracaklar. AKP'nin demokrasisi sadece kendilerine işliyor. İktidara karşı olan tüm aydın ve gazetecileri cezaevlerine atıyorlar. Karşıt oldukları için gazeteler kapatılıyor. Sayın Başbakan bir gün bu halk seni öyle bir zindana atacak ki feleğin şaşacak. 12 Eylül kadrolarının hepsi şu an AKP'nin kadrolarıdır. Darbe döneminde askerler TV'lere çıkıp vaaz veriyorlardı. Şimdi AKP bu sistemin sözcülüğünü yapıyor. Bu halk artık sizin yalanlarınıza kanmayacaktır."

'ÖZERKLİĞİ VE EYALET SİSTEMİNİ KABUL EDECEKSİN'

Başbakan Erdoğan'a seslenen Zana, "Ey Başbakan bu halkın karşısına çıkmak istiyorsan, sayın Abdullah Öcalan'ı bu halkla kavuşturacaksın, özerkliliği ilan edecek ve eyalet sistemini kabul edeceksin. O zaman bu halkın karşısına çık. Yoksa bu halk seni karşısında istemiyor" dedi.

200 yıldır Kürtlerin hiçbir statüsünün olmadığını anlatan Zana'nın konuşmasınının ardından sahneye gelen Hozan Comert ve Hozan Genco Kürtçe söylediği şarkılarla kalabalığı coşturdu. Konser sonrası kalabalık olaysız dağıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.