Mendeşağu adaylığını açıkladı

Mendeşağu adaylığını açıkladı
Avukat İbrahim Mendeşağu, Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Aday adaylığını ilçe binasında yoüun katılımın olduğu bir oramda kamuoyuna duyurdu.
Toplantıya çok sayıda belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi, partinin diğer belediye başkan aday adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve ilçenin bütün eski ilçe başkanları da katıldı.
CHP Beylikdüzü belediye başkan aday adayları; Ekrem İmamoğlu, Mustafa Melek, Seyfettin Başkan, Muharrem Alparslan ve Gürpınar beldesinin SHP eski belediye başkanı Mustafa Göçküncü’de  Mendeşağu’yu yalnız bırakmadı. Salona eşi Aliye Mendeşağu ile birlikte giren Avukat İbrahim Mendeşağu burada katılımcıların yoğun alkışı ile karşılandı.
Salonda bulunan ve ağırlığı kadın ve gençlerden oluşan yoğun kalabalık Mendeşağu’nun birlik ve beraberlik mesajlarını içeren konuşmasını sık sık alkışlarla kesti.
Mendeşağu konuşmasında şunlara yer verdi: Örgüt olarak Beylikdüzü halkının talep ve özlemlerini yerine getirerek iki dönemdir ulaşamadığımız başarıyı 2014 yerel seçimlerinde mutlaka yakalayacağız. Bu amaç uğruna bizimle beraber aynı amaca yönelik mücadele veren diğer aday adayı arkadaşlarımızla dayanışma içinde hareket edeceğiz. Bu yolda üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Genelde iktidar olmanın yolu yereldeki başarıdan geçer.
Bu düşüncelerle 2014 yerel seçimlerinde Türkiye’nin anahtarı olan İstanbul’u alacağız. İlk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisini iktidar Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız” dedi. Mendeşağu’nun konuşmasını Halk TV canlı olarak izleyicilerine aktardı.

İBRAHİM MENDUŞAĞU KİMDİR?

Evli üç çocuk babasıyım. 1984 yılından beri Beylikdüzü’nde ikamet ediyorum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 1997 yılından itibaren avukatlık yapıyorum.
Mesleğimin ilk altı yılında CMUK bölge sorumlusu olarak görev yaptım. Hak ihlallarine karşı mücadele etmek, Hukuk Devleti bilincini geliştirip, hukuk bilincini yerleştirmek için mesai arkadaşlarımla birlikte ciddi çabalarımız oldu. Bölge sorumlusu olduğum dönemde bazı üniversitelerle birlikte uygulamanın içinde bulunanlarla (uygulayıcılarla) birlikte atölye çalışmalarımız oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. 2009 yerel seçimlerinde, Beylikdüzü ilçesinde CHP belediye başkan aday adayı idim. Ancak, 2009 sürecinde istediğimiz sonucu alamadık. Yerel siyasetin yerel aktörlerle ve halkla kucaklaşacak yapılması gerektiğine inanıyoruz.
Çeşitli demokratik sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. ÇYDD Beylikdüzü Şubesi kurucu başkanlığı ve daha sonra iki dönem başkanlığını yaptım.
Şiddetin her türlüsüne şiddetle karşıyım. Özellikle kadına ve çocuklara karşı uygulanan şiddete şiddetle karşıyım.
Savaşların, adalet dağılımındaki dengesizliklerin ve hukuksuzlukların birinci derecede mağduru kadınlar ve çocuklardır. Bütün sorunların hukuksal düzlemde ve hakça çözümlenmesi gerekir. Günümüzde kadına uygulanan şiddetin bir vahşet boyutuna ulaştığı, gelir dağılımındaki adaletsizliğin yarattığı onca mağduriyetin yanında, kadınların bunu canı ile ödediği bir ortamda, kadın sorununa kamuoyunun dikkatini çekmek oldukça önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum