Merkez sağ MHP’ye yöneldi

Merkez sağ MHP’ye yöneldi
Sümer Oral’ın da aralarında bulunduğu DYP’li isimler MHP’den aday olurken, Bahçeli ile gerginlik yaşayan eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş aday olmadı.

BAŞVURULAR BİTTİ: KAHVECİ’NİN OĞLU DA ADAY

Milletvekili aday adaylığı başvurusunun dün akşam sona erdiği MHPye 2 bini aşkın kişi başvurdu. MHPye başvuranlardan biri de trafik kazasına kurban giden eski ANAP’lı Maliye Bakanı Adnan Kahvecinin oğlu Cihan Kahveci oldu.

Merkez sağdaki önemli isimler adaylık başvurusunda bulundu. Bu kapsamda DYP ve ANAP kökenli isimlerden eski Maliye Bakanı Sümer Oral Manisadan aday adayı olurken eski DYP milletvekilleri Ali Uzun Zonguldak, Bahattin Şeker Bilecik, Cemal Özbilen Samsundan aday adayı oldu. Eski DYPli Bakan Esat Kıratlıoğlunun oğlu Ahmet Kıratlıoğlu, eski MHP yöneticilerinden Şevket Bülent Yahnicinin oğlu Dündar Yahnici adaylık başvurusunda bulundu. Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu Kayseri, daha önce MHPden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Vekif Alp de aday adaylığı başvurusunda bulundu. Devlet Bahçelinin adaylık vizesi vermediği Sincan Birinci Ağır Ceza Hâkimi Osman Kaçmaz adaylığını geri çekerken başvuru sahibi bitinceye kadar eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı da başvuruda bulunmadı. CHPden aday olması beklenen Silivride tutuklu bulunan Mehmet Haberalın MHP MYK üyesi oğlu Erkan Haberal da başvuru yapmadı.

2009’daki yerel seçimlerde MHPnin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan ve bu kentte partiye tarihinin en yüksek oyunu kazandıran eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Bahçeli ile yaşadığı mektup gerginliğinedeniyle aday olmadı. Yavaş, Ergenekon davasında ismi geçenlerin aday gösterileceği iddiaları ve parti politikalarına ilişkin Bahçeliye bir mektup göndermiş ve Genel Merkezin tepkisini çekmişti.

Mevcut MHP milletvekillerinden Zeki Ertugay (Erzurum), Ahmet Bukan (Çankırı), Bekir Aksoy (Ankara), Gürcan Dağdaş (Kars), Ertuğrul Kumcuoğlu (Aydın) ve Sabahattin Çakmakoğlu (Ankara) adaylık başvurusu yapmadı.

Bahçelinin partiye yeniden çağırdığı, genel başkanlık yarışına giren eski rakiplerinden Koray Aydın Ankaradan, Ümit Özdağ da İstanbuldan aday adayı oldu. Balyoz soruşturması kapsamında Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan emekli Korgeneral Engin Alan ise İstanbul 3. bölgeden adaylık başvurusunu yaptı.

Başvuru yapan kadın sayısı 200’ü aştı. Aralarında Bahçelinin Başdanışmanı Zühal Cafoğlu, MYK Üyesi Pınar Ergenekon, eski Başbakanlık Müsteşarı Fisun Koroğlu gibi isimler de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.