Mezhep çarpıtmasına cevap

Mezhep çarpıtmasına cevap
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, CHP’yi Suriye’nin iç meselelerine karışmakla suçlayıp BAAS partisi benzetmesi yapmasını ve 'Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye’ye bu manada s
CHP Parti Meclisi Toplantısı için İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’yi BAAS Partisi’ne benzeten Çelik’e yanıt verdi. Tekin, 1 yıl önce Başbakan Erdoğan’ın Suriye’ye gidip, Devlet başkanı’nı getirip ’Sıfır sorunlu ilişkilerimiz var’ dediğini anlatırken şöyle konuştu:

"O zaman BAAS yönetimi iktidarda değil miydi? Ne oldu? Ne oldu, kimler size talimat verdi? 3 ay kala Suriye’de sabırlar taşmaya başladı. Şimdi bütün bu soruların cevabını verecekleri yerde faşistçe bir anlayışla Türkiye’nin iç meselelerindeki iç sorunları bir mezhep meselesine bağlamaları bunların nasıl bir faşist kafatasına sahip olduklarını gösteriyor. Birincisi Başbakan ve Çelik bizim sorularımıza cevap vermesi gerekir. Ey Sayın Başbakan, Sadece burada çuvallamadınız. Libya’da, Kaddafi’nin elinden ödül alıp ’Kardeşim Kaddafi’ diyecekseniz, ’NATO müdahale edilecek’ sorusuna ’NATO’nun ne işi var burada’ diyeceksiniz. 48 saat sonra çark edeceksiniz ve bugün Libya’nın yaşadığı manzaranın karşısında iş ortağı olacaksınız. Suriye ile ilgili Sayın Çelik Suriye ile ilgili bizim kafamızda faşizme karşı olup, faşizmle mücadelede buraya geldik. CHP’nin hiçbir alanında kimsenin kafasında bunların düşündüğü gibi bir kafa yoktur. Hangi konuda sabırlar taştı? Gerçekten bize de bilgi verin biz de Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunalım. Ama böyle sıkıştıklarında topu taca at anlayışı dış politikanın iflası demektir. Maalesef dış politika Türkiye’de iflas etmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.