MHP'de Kurultay Heyecanı

MHP'de Kurultay Heyecanı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor.

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı Ankara'da gerçekleşiyor.




Saat 10.00'da başlayan ve Devlet Bahçeli'nin 6. kez Genel Başkanlığa aday olacağı Kurultay'da, bin 241 delegenin oy kullanması bekleniyor. Kurultayda divan başkanlığına Tuğrul Türkeş seçildi.

Kurultay'da partinin yönetim kadrosu da yeniden şekillenecek. Kongrede, genel başkanın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek.

BAHÇELİ KONUŞUYOR (CANLI AKTARIYORUZ)

"Bugün Ankara bir başka güzeldir. Bugün Ankara kutlu hareketimizin sevincine ev sahipliği yapmaktadır. Türklüğün kalp atışları gökkubbeyi çınlatmaktadır.

Milliyetçi Hareket varsa hiçbir şey bitmiş değildir. Milliyetçi hareket varsa umut vardır. Varsın AKP Barzani ile övünsün, Başbakan şeref kartını İmralı'ya gömsün siz bunların hiç birine bakmayın. Türk milletinin gurur tablosunda yer alan fertler bu salonda ve aramızdadır. AKP'den en önemli farkımız budur.

AK Parti canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter. AKP Habur'da teröristleri karşılasın biz Mehmetçiği karşılayalım yeter. AKP'nin gururu Müslüman kanı döken işgalcilerdir. AKP Oslo'da düşmanlarla masaya otursun, biz sizlerle olalım.

Milliyetçi, ülkücü hareket bu kadar net ve tarafı bellidir. Muhterem dava arkadaşlarım dile kolay MHP 43 yılını geride bırakmıştır.

2023'te lider ülke Türkiye'yi oluşturacağız. AKP bu düşüncemizi kopya etmesi hiçbir şeyi değişmeyecek. Bu konuda defalarca uyarı yapmamıza rağmen Erdoğan 2023 vizyonunu kendi partisine mal emekten vazgeçmemiştir.

2023'te lider ülke Türkiye'yi oluşturacağız. AKP bu düşüncemizi kopya etmesi hiçbir şeyi değişmeyecek. Bu konuda defalarca uyarı yapmamıza rağmen Erdoğan 2023 vizyonunu kendi partisine mal emekten vazgeçmemiştir.

Başbakan'ın 2071 hedefi aldatmacadır. 2071 hedefinde Türk vatanı yoktur. Türküm demenin suç sayıldığı, cumhuriyetin meftaya dönüştüğü Anadolu Başbakan'ın gizli gündemindedir. Yabancı dostları heyecan içindedir. Ama ömrü vefa edecek, ne de sonraki kuşakları şahit olacaktır."

AK PARTİ'NİN ALTERNATİFİ MHP

MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı başladı. Kurultayda Divan Başkanlığı'na delegelerin tamamının oyunu alan Yıldırım Tuğrul Türkeş seçildi.

MHP 10 MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, AK Parti'nin iktidardaki süresinin dolduğunu, alternatifinin ise MHP olduğunu söyledi.

Divan Başkanı seçilen MHP'li Tuğrul Türkeş, konuşmasında, MHP olarak birçok darbe, muhtıra ve zindanlar gördüklerini, işkenceler görüp şehit olduklarını, MHP'nin davasının "Allah, vatan ve millet yoluna adanmış bir dava" olduğunu belirtti.


BAHÇELİ ARENA'DA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10. Olağan Büyük Kurultay'ın yapıldığı Arena Stadı'na geldi. Bahçeli, salonu dolaşarak partilileri selamladı.

7 BAŞKAN ADAY ADAYI VAR

Kongrede 11 adayın yarışması bekleniyordu ancak 4 aday Devlet Bahçeli lehine adaylıktan çekildi.

MHP'nin ilk kadın genel başkan adayı olması beklenen Nurhan Karakan'ın da aday olmayacağı öğrenildi. Adaylar arasında MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu dikkat çeken isimler.

EN GÜÇLÜ RAKİP KORAY AYDIN

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin en güçlü rakibi ise Koray Aydın. Eski Bakan Koray Aydın, ikinci kez Bahçeli'ye karşı yarışacak.

Alparslan Türkeş'in vefatının ardından ilk kez 1997 yılında genel başkanlığa seçilen Bahçeli, 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarındaki kongrelerde de genel başkanlık koltuğunu korumuştu.

'POSTERİMİ ASMAYIN'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ayrıca kongrede salonda posterlerinin asılmamasını istedi. "Ben de herkes gibi adayım" diyen Bahçeli, posterlerinin asılmaması talimatı verdi.

Çok sayıda partilinin bulunduğu stadın içinde Atatürk ile MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in posterleri ve Türk bayrakları bulunuyor. 'Türk milleti sensiz asla' sloganı ile düzenlenen kurultayda, salonda 'İlkesi olmayanın ülküsü olmaz', '75 milyonuz biz', 'Devletsiz millet olmaz', '786 bin kilometrekareyiz biz', '1000 yıldır kardeşiz biz' yazılı afişlerde yer alıyor.

KARŞILIKLI SLOGANLAR

10. Olağan Büyük Kurultayı'nda salon içindeki Devlet Bahçeli ve Koray Aydın taraftarları arasındaki karşılıklı sloganlar dikkat çekti.

Bahçeli taraftarı gençlerden bir grubun salonun ortasında delegeler için ayrılan kısmın etrafında bir araya gelerek, "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" tezahüratında bulunması üzerine salonda platformun karşısındaki tribünlerdeki Genel Başkan aday adayı Koray Aydın taraftarları "Devletin başına Koray gelecek" şeklinde karşı tezahüratta bulundu.

İki taraf arasındaki karşılıklı "Bozkurt Koray", "Devletin başına Devlet gelecek" şeklindeki tezahüratlar, salonda çalınan Mehter Marşı'yla son buldu.

Saat 10.00'da başlayan Kurultay'ın gündemi ise şöyle:

- Yoklama ve Açılış

- Kongre Divan Başkanlığı seçimi

- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

- Genel Başkanın Açış Konuşması

- Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Raporun Okunması

- Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Raporun ibrası

- Siyasi konuşmalar

- seçimler

- Genel Başkan seçimi

- Genel Merkez Organları seçimi

- Genel Başkan'ın Kapanış konuşması

- Kapanış 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.