'Neden sağlık birimi yok?'

'Neden sağlık birimi yok?'
CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Adalet Bakanı Ahmet Kahraman’a, ''Silivri Cezaevi’nde yapmış olduğumuz inceleme sonucunda burada sağlık birimi olmadığı tespit edilmiştir. Bu durum nasıl açıklanabilir'' diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, TBMM Başkanlığı’na, Adalet Bakanı Ahmet Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Daha önce yönelttiği soruya verilen yanıtı hatırlatan Yıldız, şöyle dedi:

“Bakanlığınız tarafından 7/16216 esas nolu soru önergeme ilişkin gönderilen cevapta, ‘Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasından imzalanan ve 30 Nisan 2009 tarihinde yürürlüğe giren ‘Ceza İnfaz Kurumlarındaki Sağlık Hizmetlerinin Düzenlenmesi Hakkında Protokol’ doğrultusunda, Ankara-Sincan, İstanbul-Silivri ve İstanbul-Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsleri bünyesindeki sağlık birimleri Sağlık Bakanlığınca uygun görülen hastanelere bağlı ‘ceza infaz kurumu semt polikliniği’ şeklinde hizmet vermektedir’ ifadeleri yer almaktadır."

-"HANGİ CEZAEVLERİNDE CEZA İNFAZ KURUMU SEMT POLİKLİNİĞİ VAR?"-

CHP'li Yıldız, Adalet Bakanı'na şu soruları yöneltti:
“Yukarıda belirtilen ceza infaz kurumları dışında hangi cezaevlerinde ‘ceza infaz kurumu semt polikliniği’ bulunmaktadır?
Silivri Cezaevi’nde yapmış olduğumuz inceleme sonucunda burada sağlık birimi olmadığı tespit edilmiştir. Bu durum nasıl açıklanabilir?
İstanbul Silivri ve Metris cezaevlerinde çok sayıda yaşlı hükümlü ve tutuklu olduğu göz önünde bulundurulursa, bu kimseler düzenli sağlık kontrolünden geçirilmekte midir?
İstanbul-Silivri ve İstanbul- Metris cezaevlerinde bulunan yaşlı hükümlü ve tutukluların sağlık kontrolü hangi aralıklarla yapılmaktadır?
İstanbul Silivri ve Metris cezaevlerinde bulunan yaşlı tutuklu ve hükümlülerin sağlık kontrolleri nerede yapılmaktadır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.