Nefesler tutuldu gözler 26 Mart'ta

Nefesler tutuldu gözler 26 Mart'ta
Meclis 15 günlük tatile girdi, tatil başlar başlamaz fezlekeler TBMM'ye ulaştı. Tatil 26 Mart'ta bitiyor. Peki fezlekeler işleme konulacak mı?
CHP, MHP, BDP ve bağımsız milletvekillerine 26 Mart tarihinde fezlekelerin okunması için Meclis’te olmaları için çağrıda bulundu. 26 Mart Çarşamba günü aç-kapa yapması planlanan Meclis Genel Kurulu’nun toplanması için 184 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyor. Meclis’te 134 sandalyesi bulunan CHP’nin Meclis’i çalıştırabilmesi için 50 milletvekiline ihtiyacı var. CHP 184 vekil bulamazsa Meclis 26 Mart tarihinde aç-kapa yapacak. 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP, BDP ve bağımsız milletvekillerine 26 Mart tarihinde fezlekelerin okunması için Meclis’te olmaları için çağrıda bulundu.

-CHP 184 VEKİL BULAMAZSA MECLİS AÇ-KAPA YAPACAK-
Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen Danışma Kurulunun önerisi ile 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle TBMM çalışmalarına 11 Mart Salı gününden başlamak üzere 15 gün ara verdi. Genel Kurul 26 Mart 2014 Çarşamba günü saat 15.00'te toplanacak. Ancak 26 Mart Çarşamba ve 27 Mart Perşembe günleri Genel Kurul aç-kapa yapacak yani açılıp hemen kapatılacak. Genel Kurul toplantısının başlayabilmesi için 184 milletvekilinin salonda bulunması gerekiyor.

-CHP’NİN VEKİL SAYISI YETMİYOR-
CHP’nin 26 Mart tarihinde Genel Kurulu çalıştırabilmesi için 184 milletvekiline ihtiyacı var. Ancak CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 134. MHP’nin sandalye sayısı 52, BDP’nin 26, HDP’nin 4. Bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 14.
Meclis’te muhalefetin ve bağımsız milletvekillerinin toplam sandalye sayısı 230.

-CHP YANIT BEKLİYOR-
Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile yaptığı telefon görüşmesinde, 26 Mart’ta Meclis’in toplanması için çağrıda bulundu. Buldan, konuyu parti yönetimine aktaracağını ve değerlendireceklerini söyledi. Halaçoğlu ise konuya ilişkin bir yorum yapmadı.

-BDP’Lİ BULDAN: MECLİS’İN AÇ-KAPA YAPMASI KONUSUNDA KARARIN GEÇERLİ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM-
ANKA’ya konuşan Buldan, konuyu BDP Eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’a aktaracağını belirterek, “Benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Henüz karar vermedik” derken, “Grup başkanvekilleri karar aldık, Meclis’in aç-kapa yapması konusunda kararın geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. Grup başkanvekilleri grubu temsilen bir karar aldılar. Bu karara herkesin uyması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu aynı zamanda bir siyasi karar, eş başkanlarımızla görüştükten sonra bir açıklama yapacağız” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da, CHP’nin çağrısının parti yönetiminde değerlendirileceğini belirterek “Bakacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.