Nihad Matkap;Kurultaya her zamankinden moralli gidiyoruz.

Nihad Matkap;Kurultaya her zamankinden moralli gidiyoruz.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP’nin geçtiğimiz bir yıl içinde zorlu süreçleri geride bıraktığını belirterek, “Şimdi gelinen aşamada üyeleriyle, örgütleriyle birlik, beraberlik ve bütünlük içinde Genel Başkanı etrafında kenetlenmiş bir CHP va

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP’nin geçtiğimiz bir yıl içinde zorlu süreçleri geride bıraktığını belirterek, “Şimdi gelinen aşamada üyeleriyle, örgütleriyle birlik, beraberlik ve bütünlük içinde Genel Başkanı etrafında kenetlenmiş bir CHP var. Bütün bu tartışmalar yerini birliğe bütünlüğe dönüştürdü. Yerel iktidara endekslenmiş 81 il örgütü ve genel merkez yönetimi olarak her zaman daha fazla moralli bir durumdayız, kurultaya böyle gidiyoruz” dedi.

Matkap parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, olağan kurultay sürecini ve hazırlıklarını değerlendirdi. 1 Kasım 2011 tarihinde başlayan 34. Olağan Kurultay takvimi çerçevesinde, 81 il kongresinin tamamlandığını belirten Matkap, 81 ilin kurultay delegeleri ile doğal kurultay delegeleri listelerinin Çankaya İlçe Seçim kurulu Başkanlığı’na teslim edildiğini, böylelikle 81 ilin de 17-18 Temmuz günlerinde toplanacak 34. Olağan Kurultaya katılımının sağlanmış olduğunu söyledi. Kongre sürecinde alt yapı çalışmalarının da tamamlandığını belirten Matkap, 400 bin üyenin adresinin güncellendiğini, yarın yapılacak bir seçimde eğer ön seçimle aday belirlenecekse bunun alt yapısının şimdiden hazır olduğunu kaydetti. Aday yoklaması yöntemiyle ilgili ön seçim delegelerinin de belirlendiğini ifade eden Matkap, bu delegelerin şu an bilgisayar ortamında genel sekreterlik kayıtlarına alındığını kaydetti.

İl Kongrelerinin çok coşkulu ve heyecanlı geçtiğini, bazı kongrelerde ikili, üçlü yarışların yapıldığını belirten Matkap, “Parti içi demokrasinin, parti içi hukukun işlerliği kongrelerimize önemli renk kattı” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığından sonra 750 bin olan parti üye sayının bir milyona yükseldiğini belirten Matkap, bu 250 bin üyenin bir kısmının daha önce farklı partilerde siyaset yapanlar olduğunu ifade ederek, “Kongrelerimizin en büyük yaralarından biri de artık CHP’de tek forma oluştu, o formanın adı da CHP” dedi.

-“CHP’DE PARÇALANMA YAŞANIR MI?’ BEKLENTİSİNDE OLANLAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

Kongrelerin, 12 Haziran seçimlerinin sonra parti içinden yaşanan iç tartışmaların da noktalanmasını sağladığını belirten Matkap, geçtiğimiz bir yılın CHP için zor bir yıl olarak tarihe geçeceğini ifade etti. Seçimlerden hemen sonra genel başkanlık ve Parti Meclisi (PM) seçimini öngören bir olağan üstü girişiminin yaşandığını anımsatan Matkap, “Yapıcı, birleştirici bir anlayışla bu girişimi durdurabildik” dedi. Yine büyük illerdeki olağanüstü il kongreleri arayışlarının da yapıcı, birleştirici bir siyaset anlayışıyla engellendiğini ifade eden Matkap, son olarak ise olağanüstü tüzük kurultayı girişimiyle karşılaştıklarını belirtti. Matkap, “Bu çok önemli bir virajdı CHP için ama yine akılcı bir yaklaşımla, yapıcı, barışçıl bir yaklaşımla hem o talepleri karşıladık, hep o talepleri fırsata dönüştürerek CHP tüzüğünü demokratik, çağdaş bir hale getirdik. Bütün bu tartışmalardan CHP’nin bütünlüğü çıktı ortaya” dedi. Bütün bu tartışmalar yaşanırken birilerinin ‘acaba CHP’de bir kopma, bir parçalanma yaşanır mı?’ beklentisine girdiğini ancak hepsinin hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Matkap, ‘CHP’de acaba etnik temelde, inanç temelinde bir bölünme yaratabilir miyiz?’ arayışında olanların da hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Matkap, “Demokrasiye, insan haklarına yürekten bağlı olan CHP’liler vize vermedi, geçit vermedi buna. CHP çok önemli bir sınav verdi” dedi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.