Okul genel giderleri nereden karşılanacak?

Okul genel giderleri nereden karşılanacak?
Esenyurt MHP İlçe Başkanı Halit Özer ‘okullarda örgencilerden alınan zorunlu bağışların kaldırılması olumlu oldu. Ancak okulların temizlik, güvenlik, sekretarya, tamir bakım vb. gibi ihtiyaçlarının hangi kaynaklardan karşılanacağı konusun da hiç bir açık

 Özer sözlerine şöyle devam etti.”Sayın Milli Eğitim Bakanı geçen yıl uygulamaya koyduğu velilerden bağış alınmaması kararı, velilerin çocuklarını okullara yazdırırken zorunlu bağışları karşılayamamaları konusuna güzel örnek oldu! Okul müdürleri de karara uyarak para toplamadı. Geçen yıl bağış toplayan bütün yöneticiler hakkında da soruşturma açıldı.
 
Fakat !.. Bakanlığımız hiç bir alt yapı çalışması yapmadan kaldırdığı bu uygulama sonrasında okulların temizlik, güvenlik, sekretarya, tamir bakım vb. gibi ihtiyaçlarının hangi kaynaklardan karşılanacağı konusun da hiç bir açıklama yapılmamıştır.
 
Diğer kamu kuruluşları ve benzer bütün kurumların giderleri devlet tarafından karşılanırken eğitim yuvası olan okullarımız giderleri nasıl karşılanacak?
Okullara yapılacak hizmetlerin neden ciddiye alınmadığı, milyonlarca insanı ilgilendiren eğitim hizmetlerinin neden kadrolu bir personel tarafından karşılanmadığı merak konusudur.
Ucuz insan gücüne göre, gerek okul idarelerinin, belediyelerin, işyerlerinin gerek velilerin vicdani tutumuna bıraktırılmış olan bu kurumlara devlet sahip çıkmalı eğitime katkı payı altında toplanan vergiler de dahil olmak üzere acil önlemler alınmalıdır!
Okullarımız bu hizmetlerin eksikliğinden dolayı hijyen’den güvenlikten yan hizmetlerden mahrum kalacak; sıkıntılı günlerin doğal sonucu olarak   hizmet  aksayacak eğitim sektörüne darbe vurulacaktır.
Bu hizmetlerin karşılanması için temin edilecek paranın nereden bulunacağını düşünmek okul yöneticilerinin değil devletin görevidir.
Bu tür yükler okul yöneticilerimizden alınsın ki eğitimin kalitesinin yükseltilmesini istemeye hakkımız olsun”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.