Onbaşı orduyu yönetir

Onbaşı orduyu yönetir
Komutan tutuklamalarıyla ilgili konuşan Bahçeli, şöyle dedi: “Kurumları itibarsızlaştırmamak ve etkisizleştirmemek için yapılacak tek şey yargı sonucunu bir an evvel elde etmektir. Bu böyle devam ederse bazıları tarafından fırsat olarak kullanılıyor. TSK’

Alevi lider rahatsız etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na isim vermeden sahip çıkarak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Bahçeli, “Alevi kardeşlerimizden birisi bir partinin genel başkanı olmuş. ‘Nasıl olur’ diye Recep Tayyip Erdoğan rahatsızlık duyuyor” dedi.Bahçeli, Erzincan ve Erzurum mitinglerinde özetle şöyle konuştu:

Siz Sünni-Alevi vatandaş-larımız arasına bir kargaşa sokarsanız bu ülke yaşanmaz. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ın zapturapt altına alınması lazım. Gidişatı hayırlı değil. AKP’nin 9 yıl iktidarda kalmasını sağlayan başta AKP’li vatandaşlarıma sesleniyorum: Üçüncü dönemi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermeyin. Gelişmeler karşısında vebaline ortak olursunuz. Ülke çok nazik bir yol ayrımında, bir kardeş kavgasının işaretleri görülüyor. Etnik temelde bölücülük, inanç temelinde ayrımcılık yapılıyor.

İnsanların gittikçe yoksullaşmasından iktidar memnun. Çünkü onun istismar edeceği yoksul grubu ortaya çıkıyor. Dün başörtüsünü, manevi kıymet hükümlerini istismar ediyordu, şimdi yoksullaştırdığı insanların yoksulluğunu istismar ediyor.

Korku sardı

Geleceği gasp eden bu ahlaksızlardan mutlaka Yüce Divan’da hesap sormak lazımdır. Başbakanın ruhi dengesi bozulmuş çünkü korku bacaklarını sarmış. ‘İktidar olamazsam beni MHP’liler Yüce Divan’a gönderir’ diye eli ayağı titrer hale geldi. Bozkurt’un nefesi Erdoğan’ın ensesinde dolaşıyor.”

İzmir’e ‘Gavur İzmir’ dediğini unutmuş, hizmet etmeye çalışıyor. Başbakanlığı bırakmış belediye başkanlığına soyunuyor. Belediye başkanlığı aklından çıkmıyor, orada rant var mı, arsa spekülasyonları var mı, yandaşlarımı nasıl palazlandırırım, bunun sevdasında.

Komutan tutuklama yıpratma, gerilim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Konya mitingi dönüşünde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Komutan tutuklamalarıyla ilgili konuşan Bahçeli, şöyle dedi: “Kurumları itibarsızlaştırmamak ve etkisizleştirmemek için yapılacak tek şey yargı sonucunu bir an evvel elde etmektir. Bu böyle devam ederse bazıları tarafından fırsat olarak kullanılıyor. TSK’ya karşı hangi sebebe dayalı bir husumeti varsa bunun üzerinden yıpratmaya çalışıyor. Bu böyle devam etmez. Bu Türkiye’de gerilimin tohumlarını eker. Eğer komuta heyetinde bir tıkanma varsa, Genelkurmay Başkanı ile Başbakan bir araya gelecek bir çözüm bulacak. Yani geçici veya başka türlü görevlendirme veya başka yasa değişikliği kararname ile o boşluğun doldurulması lazım. TSK’da yetki ve sorumluluk ihmalinin olmaması gerekir. Komuta kademesi TSK’da felç olmaz efendim. Bütün komuta heyeti silinse dahi onbaşı yönetir. Öyle olur mu?”

05396257841’in sahibinin 8603 hattı var

MHP Hukuk Müşaviri Hamit Kocabey, mahkeme kararıyla istedikleri, MHP aleyhine özel hayat kasetlerinin yayınlandığı internet siteleri ile bağlantılı 0539 625 78 41 No’lu telefonun kayıtlarının geldiğini belirterek, “Bu telefonun sahibi üzerine kayıtlı tam 8 bin 603 adet numaranın tahsis edildiğini ve bu hatların açık olduğunu gördük. Bu, organize bir çetenin varlığını ortaya koyuyor. Demek ki, her olayda bir numarayı kullanıp işi bitince atıyorlar. Bunun başka izahı olamaz” dedi. Öte yandan, MHP ihraç edilen eski İstanbul İl Başkanı ve İstanbul 3’üncü Bölge 3’üncü sıra milletvekili adayı İhsan Barutçu’nun adaylığının düşürülmesi için dün, parti Tüzel Kişiliği adına resmen YSK’ye resmen başvuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.