Oran: İstanbul’u kaybettiler

Oran: İstanbul’u kaybettiler
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Silivri ziyaretinde, AKP iktidarının maskesinin düştüğünü söyledi ve ekledi: “İstanbul’u kaybettiler”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, geçtiğimiz gün CHP Silivri İlçe Örgütü’ne ziyarette bulundu. İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve partililer tarafından karşılanan Oran, burada AKP iktidarını sert bir dille eleştirdi. Türk Halkı’nın demokrasi ve özgürlüğe aç olduğunun altını çizen oran, AKP iktidarının düşen maskesinin ardındaki tehlikenin açık ve net bir şekilde ortaya çıktığını kaydetti. Oran ayrıca geçen süreç içerisinde yaşananların ışığında AKP’nin İstanbul’u kaybettiğinin de altını çizdi.
ORAN: MASKENİN ARDINDAKİ TEHLİKE ORTADADIR 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Silivri ziyaretinde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti: “ Yaklaşmakta olan 2014 yerel seçimleri Türkiye açısından çok önemli bir dönüm noktası. 90 yıllık Cumhuriyet döneminin en önemli seçimini hep birlikte yaşayacağız. Malum, AKP iktidarının ekonomide, demokraside, kişisel hak ve özgürlüklerde gerekse toplumsal yaşam düzeni üzerindeki politikalarını geçen süreçte gördük. Gerek Türkiye gerek ise dünya için maskenin arkasında yatan tehlike açık ve net bir şekilde ortadadır. Artık bunu saklayamaz hale geldiler. İşte bu sebeple 2014 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimler hayati önem taşıyor.

“TÜRK HALKI, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜĞE AÇ”

AKP iktidarı boyunca ve özellikle son zamanlarda yaşananlar ışığında Türk Halkı’nın demokrasi ve özgürlüğe olan açlığı ortadadır. AKP iktidarı baskıcı, zorlayıcı ve anti demokrasinin en güzel örneklerini sergileyerek gerçek kimliğini ortaya koymuş, Gezi olaylarıyla da halkımız bunu kabullenmeyeceğini göstermiştir.

“AKP İSTANBUL’U KAYBETTİ”

Özellikle Gezi olayları başlayan halk direnişi göstermektedir ki, AKP İstanbul’u kaybetmiştir. Zaten bu kaybetmiş olmanın yarattığı ruh haliyle bu kadar pervasızlaşmakta, etrafa saldırmaktadırlar. 

“MISIR’DA ESMAYA AĞLAYANLAR…”

Ne acıdır ki, Mısır’da Esma’ya ağlayanlar, ülke sınırlarımız içinde yaşanan onca acı olay karşısında duyarsız kalmışlardır. Ne acıdır ki, orada Esma’ya ağlayanlar, halkının şiddet görmesine engel olmamış, yitip giden canları umursamamış ve yapılan , ortaya konan şiddetin haklılığını savunmaya kalkmışlardır. Bu doğrultuda, Silivri’de yaşanan hukuksuzluğun mimarı olmuşlar, adaletsizliğin en güzel örneklerini sergilemişlerdir. Unutulmasın ki, Yüce Türk halkı tüm bu olup bitenleri görmektedir ve günü geldiğinde de hesabını sormaktan geri kalmayacaktır.

COŞKUN’A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Silivri ziyaretinde ayrıca Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’a da taziyede bulundu. Burada bir süre sohbet eden Oran ardından 2. Kadıköy Karpuz Festivali’nde vatandaşlarla biraraya geldikten sonra ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.