Ortaklık sorgulandı!

Ortaklık sorgulandı!
Beylikdüzü Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, CHP Grubu 'nun verdiği önerge, gündem belirledi. Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve eski iş ortağı Ali Gençbay 'ın ilişkilerinin sorgulandığı önergede, etik kavramına değinildi.


Beylikdüzü Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, CHP Grubu tarafından verilen bir önergede, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un cevaplaması istemiyle, bir dizi sorular soruldu.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Gençbay'ın, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un eski iş ortağı olup-olmadığının sorgulandığı önergede, "Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un, eski iş ortağı olduğu söylenen Ali Gençbay'ı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ataması, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından etik bulunmadığı halde, hala aynı görevi sürdürüyor olması etik midir" şeklinde ifadelere yer verildi.

Evrakta sahtecilik suçundan Gaziosmanpaşa 3.Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ali Gençbay'ın, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor olmasının, kamu vicdanını zedelediği, belediyenin imajını ve güvenirliliğini sorgular hale getirdiği ileri sürülen CHP Grubu önergesinde, "Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun, yapılan atamayı etik bulmamasının ardından, Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ne gibi işlemler yapmıştır" soruları yöneltildi.

Yerel ve ulusal basında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve eski iş ortağı Ali Gençbay arasındaki ilişkinin, kamu kurumunda da devam ediyor olmasının ilçede değişik dedikodulara neden olduğu iddia edilen CHP önergesinde, konuyla alakalı Meclis'in bilgilendirilmesi talep edildi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un, eski iş ortağı Ali Gençbay'ı, İmar ve Şehircilikten sorumlu başkan yardımcısı olarak ataması, yapılan bir şikayet üzerine Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından incelenmiş, atamanın, etik olmadığı yönünde sonuçlanmıştı.

Etik Kurul, “Kamu görevlileri, kamu yönetimine güveni sağlayacak şekilde davranırlar ve görevin gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını davranışlarıyla gösterirler. Halkın, kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyen, şüphe yaratan ve adalet ilkesine zarar veren davranışlarda bulunmaktan kaçınırlar" ilkesinin Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından ihlal edildiğine dikkat çekmişti.

CHP Beylikdüzü Belediye Meclis üyelerinden Ertuğrul Gündoğdu ise daha önce verdiği beyanatında, Ali Gençbay'ın istifa etmesi gerektiğine vurgu yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum