Otlatıcı; Muhtarlara hak tanıyacağız

Otlatıcı; Muhtarlara hak tanıyacağız
CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Otlatıcı Çatalca mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların sosyal güvencelerinin dahi olmadığını söyleyen Otlatıcı, bunu devletin bir ayıbı olarak nitelendirdi.
Çatalca Sofram Restoran’ta mahalle muhtarlarını ağırlayan CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Otlatıcı, muhtarların sorunlarını yakinen bildiğini ifade ederek, hak ettikleri değeri bulmaları için her türlü girişimde bulunacağını söyledi.

Çatalca’nın kendi evladına ihtiyacı olduğunu belirten Otlatıcı, Çatalca’nın biliyorsunuz iki tane mahallesi vardı. Kaleiçi-Ferhatpaşa çekişmesiyle büyüdük. Kaleiçi’ni hep ön saflara taşımaya çalıştık ama bir türlü orada bir belediye başkanı çıkaramadık. Daha çocukluğumdayken ‘neden Kaleiçi’nden de bir başkan çıkmasın’ diye konuşurduk. Hayallerimizi o günlerde biçimlendirmeye başladık.’ Dedi.

Çatalca’nın büyümek yerine git gide küçüldüğünü ve bunun engellenmesi için bilgi birikime gerek olduğunu söyleyen Ayhan Otlatıcı bu birikiminde kendisinde olduğunu ifade etti. Otlatıcı; Eğitim hayatımı tamamladıktan sonra İstanbul valiliğinde göreve başladım. Görevim gereği önceki dönemden muhtar arkadaşlarla çok bir araya geldik. Bu süreçte onlarla, sorunlarıyla, bölgemizde yapılması gereken her türlü yatırımla ilgili temaslarda bulunduk. Maalesef ki Çatalca’nın geldiği süreçte şöyle bir yol haritası çizdik; Çatalca küçülmeye başladı. İmari daireler müdürlüğünde görev yaptığım süreçte, üzülerek söylüyorum Çatalca’mızın bazı toprak parçalarının ayrılmasına engel olamadık. Bunun için çok mücadele ettik ama siyasi otoritenin böyle bir kararı oldu.

Dolayısıyla sanayi alanında, ticaret alanında daha verimli olabilecek yerlerimiz Çatalca’dan koparılarak komşu ilçelerimize verildi. Bununla alakalı mücadelemizi tabii ki vereceğiz. Bundan sonraki süreçte de Çatalca’nın ticaret ve sanayi ile alakalı yapılanmasını sağlayacak mücadeleyi vereceğiz. Çatalca’yı İstanbul’un en büyük ilçesi olarak düşünürsek ve bu büyüklükle birlikte Çatalca’yı kalkındırabilecek fonksiyonları bulmakta mümkün olacaktır.

Yeter ki bununla ilgili planlama çalışmalarını iyi yapalım. İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki arkadaşlarımızla Çatalca için ne yapabilir konusunda önemli istişarelerde bulunduk. Tabi dışarıdan faydalı olabilmek bir noktaya kadar mümkün oluyor. Çünkü buradaki idarenin başında başka bir arkadaşımız var. Kendisinin yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum. Silivri’de teknik başkan yardımcısıydım. Köylerle alakalı sorunları çok iyi takip ettim. Mümkün mertebe kalıcı çözümler için girişimlerde bulunduk. Belediye başkanımızın bölgeden bir insan olması büyük avantajdır.’ Dedi.

Muhtarların sorunlarına da değinen Otlatıcı, en büyük hayallerinden birinin muhtarların yönetimde söz sahibi yapmak olduğunu söyledi. Silivri belediyesinde oluşturdukları mahalle konseylerini örnek gösteren Ayhan Otlatıcı, !Muhtarlarımızla öncelikle tanışma fırsatı yakaladık sonrasında da sorunlarıyla ilgili temaslarda bulunmaya başladık. Projelerime başlamadan önce hayallerimden birini anlatmak istiyorum.

Muhtar arkadaşlarımın yönetimde katılımda söz sahibi olmalarını istiyorum. Mevzuat olarak bu mümkün değil. Silivri belediyesinde bir yönetmelik yaptık. Bu yönetmelikte muhtar arkadaşlarımızı yönetime nasıl katabiliriz diye maddeler koyduk. Bununla da yetinmeyerek, köyde oturan yerli insanlardan mahalle konseyleri kurduk. Bu mahalle konseyleriyle ayda bir kere mutlaka toplantılar yapmaya başladık.

Bu toplantılarda da sorunları ciddi bir şekilde dile getirip, kayıt altına aldık. Alınan kayıtları belediyenin yetkili makamlarınca çözmeye çalıştık. Belediyenin dışında bir makamı ilgilendiriyor ise başvurusunu yaptık, onların da takipçisi olduk. Yeni yasaya göre köylerimiz seçim ile birlikte tüzel kişilikleri kaldıracak. Bundan sonraki süreç daha zor olacak. Çünkü bütçe olmadığı bir yerde söz sahibi olmak daha zor olacaktır.

Ama ben muhtarların içinde olmayan bir yönetim şeklinin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Mutlak suretle muhtar arkadaşlarımın da söz sahibi olmaları gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkanı olursam bunun için mücadele edip, farkını sizlere göstereceğim.

Mart ayında gerçekleşecek seçimde tüm muhtar arkadaşlarıma başarılar diliyorum.Takip ettiğim kadarıyla çok özverili çalışmalarda bulunuyorsunuz. Muhtarlarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi maaşlarının yetersizliği. Bunun yanında bir insanın sosyal hayatının güvenceye alınması gerekiyor. O makama oturan bir insanın priminin ödenmemesi de devletimizin bir ayıbıdır. Umarım ki bundan sonraki süreçlerde bizim de takiplerimizle, mücadelemizle hak edilen değer verilir.’ İfadelerini kullandı.
Gökhan TIRTIL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.