Pantolon Meclis’te

Pantolon Meclis’te
Meclis’te içtüzük değişikliğiyle ilgili çalışmayı tamamladıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Zaman değişiyor, ihtiyaç değişiyor. Dolayısıyla yeni dönemde parlamentoda pantolon giyilecektir” dedi.

DİYARBAKIR’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Meclis’te içtüzük değişikliği ile ilgili yaptıkları çalışmanın tamamlandığını belirterek, yeni dönemde kadın vekillerin parlamentoda pantolon giyebileceğini söyledi. Şahin, Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri, bakanlığının genel müdürleri ve daire başkanlarıyla Diyarbakır’da incelemelerde bulundu. Valiliği ziyaret eden Bakan Şahin’e Vali Mustafa Toprak, bakanlığa bağlı birimler ve yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarının Meclis içtüzüğünün değiştirilmesi ve kadın milletvekillerinin Meclis’te pantolon giymesi ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Şahin, şunları söyledi:

İçimize sinmez

“Başbakan’ın talimatı ile biz komisyon olarak çalışmayı bitirdik. Pantolonlu olan kısım doğrudur. Burada farkındalık en önemli ihtiyaç. Şafak Hanım’ın (CHP’nin engelli Milletvekili Şafak Pavey) parlamentoya girmesiyle, bir anda dikkat o noktaya çevrildi. Sonuçta biz çözüm üretme makamıyız. O şekilde milletvekilimizin devam etmesi hiç birimizin içine sinmez. Dolayısıyla burada çözüm ne gerekiyorsa, pantolon ise pantolon. Sonuçta içtüzük dediğimiz şey de yasadır. O yasa da bizim ihtiyacımız doğrultusunda değiştirilecektir. Bundan sonra da bu ihtiyaçlar devam edecektir. Zaman değişiyor, ihtiyaç değişiyor. Dolayısıyla yeni dönemde pantolon giyilecektir.”

Şarkı söyledi

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün Diyarbakır’da 75’inci Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Çocuklarla sohbet edip keman eşliğinde şarkı söyleyen Şahin, daha sonra Güzel Sanatlar Galerisi’nde gençlerin yaptığı takıları inceledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.