Pehlivan aldı, Tekin karşı!

Pehlivan aldı, Tekin karşı!
CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Kadın Kolları görevden alındı. CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Fevziye Pehlivan tarafından gerçekleştirilen görevden alma, İlçe Örgütü 'nde şok etkisi yarattı.


CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Fevziye Pehlivan, Yerelkulis'in sorularına verdiği cevapta, yapılan değerlendirme ve lüzum üzerine CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Kadın Kolları Yönetimi'nin görevden alındığını belirtti.
 
CHP'nin, iktidara talip bir parti olduğuna dikkat çeken Pehlivan, "Kurumsal yapılarda görev değişikleri normal süreçtir. Bu zamana kadar yaptıkları çalışmalarla, partiye emeği geçen Kadın Kolları'na teşekkür ettiğimizi söyledik. Ancak Beylikdüzü'nde beklenilenin üstünde bir kadın potansiyeli var. Çoğu da partiye kazandırılamayan ve dışarıda bırakılan kadın grubu. Görev değişikliği ve yeniden oluşacak yönetimle, var olan sorunu aşmayı düşünüyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.
 
Kişilerin beklentileri ve amaçlarının ötesinde CHP'nin kazanımlarının önemli olduğuna değinen Pehlivan, "Görevden alım sonrasında İlçe Örgütü'nde yapılan protestoyu nasıl değerlendiriyorsunuz. Farklı hesaplarla, sizin şahsi kararınızın etkili olduğu söyleniyor. Bu, parti içi hesaplaşmanın başka bir yolu mu" şeklindeki sorumuza yanıt veren CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Fevziye Pehlivan, "CHP'de aslolan kişilerin hesapları değil, CHP'nin başarıya ulaşmasıdır. Alınan karar bir anda değil, uzun süreden beri yapılan tespitlerin sonucudur. Maalesef ki, Beylikdüzü İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı ile uyumlu bir çalışma temposunu elde edemedik. Defalarca talep etmemize rağmen, tarafımıza çalışma raporları iletilmedi. İl genelindeki ortak çalışmalarda da katılımı verimli olmadı" tarzında sözler sarf etti.
 
Makamların geçici olduğunu söyleyen Pehlivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında "İlçe Kadın Kolları Yönetiminin değişecek olmasını hiç kimse parti içi bir çekişme olarak algılamamalı. Kimse de süreci bu zemine taşımamalı, çünkü doğru bir yaklaşım olmaz" beyanatında bulundu.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü'nü ziyaret esnasındaysa, İlçe Kadın Kolları Yönetimi'nin görevden alınması protesto edildi. Görevden almanın keyfi bir davranış olduğunu ileri süren partililer, seçimle yönetime gelenlerin görevden alınmalarının demokrasiyle bağdaşmayacağını belirttiler.
 
Çok önemli nedenleri olmadığı sürece görevden almaların doğru olmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yöneltilen bir soru üzerine "Atamaların tamamına karşıyım" yanıtını verdi.
 
CHP Tüzük Madde 43 uyarınca görevden alınan CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanlığını Muazzez Akbaba yürütmekteydi. Yeni atanacak CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Yönetimi'nin, İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görüşleri de dikkate alınarak belirleneceği ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum