PKK taşlıyor, vali emniyet yok

PKK taşlıyor, vali emniyet yok
MHP Lideri Bahçeli, partisinin geçen pazar günü, Kazlıçeşme’deki mitingi sonrasında yaşanan gerginlikle ilgili İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü’ne yüklendi.

Bahçeli, “O mitingde güvenlik önlemi alınmadığı gibi PKK’nın çapulcuları mitinge katılanları taşlıyor; ama Sayın Vali’den, Emniyet Müdürü’nden haber yok” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı valilerin AKP il ve ilçe başkanları gibi hareket ettiğini belirterek, “Siz devletin valisisiniz. Siz her ilde devleti temsil ediyorsunuz. Sayın valiler, kendinize çeki düzen verin. Bu makamı lekelemeyin, siyasallaştırmayın. Bunun hesabı MHP’nin iktidarında, ayakkabı silen validen tutun, polisi yanlış kullanan valiye kadar sorulacak” dedi. Bahçeli, partisinin Kırşehir ve Yozgat’ta düzenlediği mitinglerde özetle şöyle konuştu:

Hayallerle kendini avutuyor
Başbakan halkımızın hayatındaki gerçeklerden kopmuş hayallerle, rüyayla hülyalarla kendisini avutuyor. Çıldırmış ve çılgın projeler peşinde koşuyor. Bundan sonra yapacağı bir şey yoktur. Üçüncü dönemi vermek demek Türkiye’yi yol ayrımı, kardeş kavgası ve yeni Türkiye sloganı altında bölünmeye götürmek olur ki, başta AKP’ye oy verenler olmak üzere milletimize büyük sorumluluk düşüyor. Türkiye böyle tehlikeli bir yola girerse bunun vebali hepimizin üzerine olur. Önce ülkem, milletim, sonra partim demek lazım.

Gül, vurdumduymaz
Teslimiyetçi bir politika izlediler, taviz verdiler. Şimdi ortaya çıkan manzara biraz terör, biraz taviz şeklinde gidiyor. Görülüyor ki kazanan terör oluyor, taviz veren hükümet ise toprak bütünlüğünü ve bin yıllık kardeşliği tehlikeye atıyor. Validen ses çıkmıyor, Başbakan sessiz, Cumhurbaşkanı vurdumduymaz. Bunlar bazı istismarlarla geleceği belirlemek isteyen bazı zavallılardır.

PKK’nın çapulcuları taşlıyor
İstanbul’da Kazlıçeşme’de MHP büyük bir miting yapıyor. Çok büyük bir kalabalık vardı. Mitinge deniz yoluyla gelenler oldu, sokak ve caddelerden gelenler oldu. O gün herkes biliyor ki orada büyük bir miting var, sahibi MHP. Öyleyse Avcılar, Esenler’den, başka yerlerden gelen dava arkadaşlarımız var; ama o miting üzerinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı gibi PKK’nın çapulcuları mitinge katılanları taşlıyor; ama Sayın Vali’den, Emniyet Müdürü’nden haber yok. Bir güvenlik temin edip, sağlıklı miting yapmaya imkân vermiyor. Niye, yukarıdan emir geliyor. İnanıyorum ki PKK ile MHP’yi çatıştırıp Türkiye’de bir Türk-Kürt kavgası çıksın istiyorlar; ama bu ülkenin sahibi biziz, bin yıldır beraberce yaşıyoruz. Dolayısıyla kardeş kavgasına MHP imkan ve fırsat tanımayacaktır. Bunu teşvik edenler, 1 Ağustos 2009’da ‘PKK’yı siyasallaştıracağım’ diye cesaretlendiren, terörü azdıranlar MHP üzerinde büyük oyun oynayıp, kardeş kavgası cephesi haline getirme tilkiliğinde olanlardan Yüce Divan’da hesap soracağım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.