Polisin askerliği komisyondan geçti

Polisin askerliği komisyondan geçti
TBMM Milli Savunma Komisyonu, polislerin askerlikten muaf olmasına ilişkin tasarıyı kabul etti. Komisyona hükümeti temsilen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay katıldı.

 Vecdi Gönül, polislerin 2 sene silah ve hukuk eğitimi aldığını belirterek, “Silahlı kuvvetlerde alınacak eğitimin burada alındığı farz edilerek tasarı getirildi” dedi. MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi ise tasarıya temelden karşı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Çok büyük bir vebal altına giriyorsunuz. 1994 yılında Şırnak’ta komutan olarak görev yaptım. Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne ve lojmanlarına saldıran PKK’lı teröristler, ‘Polisin eğitimsizliğini biliyorduk, bu yüzden saldırdık’ dedi. Vatandaşın canını, malını teslim ettiğiniz polisin askerlik yapmamasının nedenini bana söyleyin. Türk polisi ile askerini karşı karşıya getirmeyin. İçişleri Bakanı, sürekli olarak Milli Savunma Bakanlığı’nın yetki ve görev alanına girme konusunda aşırı ısrarlı ve saldırgan. Bu rejimin adına, polis rejimi, ya faşizm ya da molla rejimi denir.”

Yurtdışı görevler dikkate alınacak

EN az 10 yıl polislik yapanların askerlik görevinden muaf olmasına ilişkin tasarıda önergelerle rötuş yapıldı. Buna göre, geçici süreli görevlendirmeler, yurt dışı misyon koruma, yurt dışında eğitim ve diğer görevler sebebiyle geçirilen süreler on yıllık hizmet süresinin hesabında dikkate alınacak.

Verilen bir başka önerge ile emniyet mensupları hakkında, saklı, yoklama kaçağı ve bakaya suçlarından adli takibat yapılamayacak. Bu suçları işlediklerinden dolayı adli tahkikata başlanılmış olanların işlemleri ile bu suçlara ilişkin kesinleşmiş kararların infazı durdurulacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.