Haberdar Gazetesi Politika Beylikdüzü'ne Melek aday!

Beylikdüzü'ne Melek aday!

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Dr. Mustafa Melek ilçe başkanlığında gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada ayakta alkışlandı.

 Mustafa Melek CHP Beylikdüzü Aday Adaylığını Açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç, diğer aday adaylarından; Osman Gürcan Çelikkol, İbrahim Mendeşağu, Seyfettin Başkan'ın da aralarında yer aldığı kalabalık bir grubun katıldığı aday adaylık açıklamasında konuşan Mustafa Melek 'Beylikdüzü'nun vizyonunu değiştirmeye talibim' diye konuştu. 
Klima ortamında toplantı
Dr. Mustafa Melek ekibi daha önceki aday adaylık açıklamalarından farklı bir ortamda toplantı sağladılar. Boğucu yaz ayları sıcağında kliması olmayan ilçe örgüt toplantı salonuna kilima getirilmiş, davetlilere yiyecek ve içecek ikramı hazırlanmıştı. Serin bir ortamda aday adaylarını dinlemeye hazırlanan partililerin yüzü gülüyordu. 
Kısa mesajlara tepkiler


Bazı katılımcılar ilçe örgütü tarafından gönderilen kısa mesajlara tepki göstererek 'CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı bütün aday adaylarına eşit davranmalı. Bir adayın basın açıklamasına yapılan davette KATILIMINIZI BEKLİYORUZ derken diğer aday adayının davetine ise sadece DUYURULUR ifadesinin kullanılması hiç etik olmadı' diyerek tepki gösterdiler.
Yaşar Genç kürsüye davet etti
İlçe başkanı Yaşar Genç'in daveti sonrası kürsüye çıkan Dr. Mustafa Melek “Çok değerli basın mensupları ilçe yöneticileri ,dostlarım, arkadaşlarım, başka parti ilçe teşkilatından gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri. Beylikdüzü'lü hemşerilerim hatta ismini saymadığım herkes hatta siyasal olarak rakip içinde olduğumuz değerli dostlarım hepiniz hoş geldiniz.' diye katılımcıları selamladı.
Dr. Mustafa Melek konuşmasına şöyle devam etti: Bugün sizlerle çok önemli bir kararı paylaşmak için buradayım . Beylikdüzü belediye başkanlığı aday adaylığım için gerekli başvuruları yapmış bulunmakta olup sizlerin huzurunda açıklıyorum. 
Beylikdüzü, bütün yoğun yeni yerleşimlerin sahip olduğu altyapı, ulaşım ve eğitim gibi sorunları kuruluşundan itibaren derin bir şekilde yaşamaktadır. Zaman içerisinde çözüm bulmak bir yana bu sorunlar agiderek artmış, büyük gelişme potansiyeline rağmen Beylikdüzü yaşanması daha zor bir bölge haline gelmiştir. Bu  sorunları derinlemesine irdelemesi ve çözüm konusunda bir vizyon oluşumuna katkı sağlaması beklenmektedir. Üretilecek çözümler, detaylı araştırmaların bulgularını kullanarak ileriye dönük bir vizyonu ortaya koyarken Beylikdüzü’nün güncel ve geleceğe ilişkin sorunlarının çözüm potansiyellerini de ele alacaktır. Geliştirilecek öneriler bazen biraz teorik hatta belki ütopik öneriler olarak görülebilir. Ancak bunlar bir doğrultu, bir vizyon olarak çok önemlidir.
Yeni gelişen bölgelerde yerel yönetimler yeni görevler, yetkiler, mali kaynaklar, insan gücü, örgütlenme gibi çeşitli yönetim sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Beylikdüzü, birçok ilçe belediyesi sınırlarının uzandığı geniş bir alandır ve birçok sorunun çözümü ve bölgenin gelişimi ile ilgili projelerde bu özellik dikkate alınmalıdır. Bu özelliğiyle Beylikdüzü sorunlarını salt bir yerel yönetim sorunu olarak görmek zor olsa dergi yerel yönetimlere sorunları işaret etme ve çözüm önerileri oluşturma konusunda hizmet verecektir.
Ulaşım Sorunu ve E-5
Beylikdüzü’nün halen en önemli sorunlarından biri ulaşım sorunudur. Metrobüsün ulaşıma önemli katkı sağlamasına rağmen İstanbul’un en önemli ana trafik arteri olan E-5 Karayolu ile İstanbul şehir merkezine ulaşım halen çok zordur. Mevcut toplu taşıma olanakları talepleri karşılayamamakta, otomobil sahibi olanlar için de şehir merkezine ulaşım giderek daha zor hale gelmektedir.
Altyapı
Beylikdüzü ve çevresinde binalar nispeten yeni ve depreme karşı dayanıklı olsa bile bölgenin ilk yerleşimleri farklı standartlarda oluşturulmuş bulunmakta ve risk taşımaktadır. Yapılacak her türlü düzenlemede deprem konusu çok ciddi bir şekilde ele alınmalı, bütün gelişme projeleri bu sorunu dikkate alan bir anlayışla oluşturulmalıdır. Bu anlamda önemli bir proje büyük sayılarda insana hizmet verebilecek hastaneye dönüşebilecek ama normal zamanda farklı sosyal amaçlarla kullanılabilecek binaların yapılmasıdır. Bu amaçla yapılan birçok yurtdışı uygulama örnek alınabilir. Otoparkların sığınak, spor, kültür ve eğitim merkezlerinin hastane olarak kullanılması gibi.
Eğitim ve Kültür Hizmetleri
Çağdaş kent biliminden – sanattan  – kültürden destek alan sosyal politikalar çağdaş yerel yönetimlerin merkezinde bulunmalıdır. Belediye birçok görevi yanında kent kültürü yaratma görevi ile de karşı karşıyadır ve bunu başarmak için birçok sosyal donatının yapımı gerekmektedir. Internet’in bir demokrasi, özgürlük ve bilgi platformu olarak etkin kullanımını sağlama belediyelere ve bölge insanına önemli fırsatlar yaratabilmektedir. Yaygın eğitim merkezlerinin bölgede yaygınlaştırılması ile halkın sürekli eğitimi sağlanmalı, gençlere mesleki beceriler kazandırılmalıdır. Sanat toplumun can damarıdır. Beylikdüzü’nün bir sanat ve kültür ortamı haline getirilmesi için planlı ve sistematik çabalara ihtiyaç bulunmaktadır.
Sosyal Hizmetler
Beylikdüzü’nde çok sayıda sokak hayvanı başıboş olarak dolaşmakta, çevre sağlığı yanında gece evlerine dönen insanların tedirgin olmasına yol açmaktadır. Çağdaş kentler engellilerin kent yaşamına kolayca katılabilmesini sağlayıcı nitelikler taşımak zorundadır. Bütün bölge bu durumu göz önüne alarak değerlendirilmeli ve engellilerin yaşama katılımlarını sağlayıcı tedbirler alınmalıdır. Aynı şekilde yaşlıların dinlenebilecekleri ve eğlenebilecekleri merkezler de geliştirilmelidir.
Beylikdüzü içlerinde belirli projelerin prestij arayışı yansıtan çevre/mekan düzenleme çabalarının ilerisinde çarpıcı, Beylikdüzü’lü olma heyecanı ve gururu verici bir anlayıştan söz edilemez. Gelişi güzel yapılaşmanın olumlu denebilecek bir kimlik yaratması söz konusu değildir. Oysa olumlu bir kimlik, prestij ve adres değeri taşır. Kimlik soyut bir kavram gibi görünse de çok somut değerlere dönüşür.
Beylikdüzü’nü yoktan var edenler vizyoner ve girişken olmak durumundadır. Tüm uygulamalarda halkın katılımına ve bilgilenme hakkına saygı gösterilmeli, uygulamalar ve faaliyetler tam bir saydamlık içerisinde yürütülmelidir.
Bundan sonraki sayılarda dergimiz başka fikirler ve uzmanlılarla bölgenin sorunlarını ve çözümleri tartışmaya devam edecek ve Beylikdüzü Vizyonunun oluşumuna katkı sağlayacaktır. Bu yazı Ocak 2011 tarihli Beylikdüzü Vizyon dergisinde yayınlanmıştır.
DR. MUSTAFA MELEK ÖZGEÇMİŞ:
1960 yılında Artvin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Artvin’de tamamladı. Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (1976-1980) bir süre devam ederek Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü’nden (1985) Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim Organizasyon ve İşletme Politikası Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans (1995) ve Doktora (2002) derecesi aldı. 2006 yılında Yardımcı Doçent oldu.
Birçok özel öğretim kurumunda öğretmen, öğretim elemanı ve yöneticilik yaptı. Beykent Eğitim Vakfı’nın (BEV) kuruluşunda bulundu ve Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi. Beykent Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Halen Plato Uluslararası adlı eğitim grubunun Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı grubun Kırgızistan’da bulunan Uluslararası Plato Üniversitesi’nin Başkanı olarak çalışmaktadır. 
Türkiye Sinema ve Audiovisual Kültür Vakfı (TÜRSAK),  Dostluk ve Dayanışma Vakfı, Artvinliler Hizmet Vakfı, İngilizce Eğitim Derneği (İNGED) ve Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı (TÜRLEV) ve ODTÜ Mezunlar Derneği üyesidir.  İleri düzeyde İngilizce, temel düzeyde Rusça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *