Prof; Aytuğ Atıcıdan ürküten İddia!

Prof; Aytuğ Atıcıdan ürküten İddia!
CHP’li Atıcı yaptığı yazılı açıklamada Dışişleri Bakanı’nı istifaya davet etti.

Mersin Milletvekili ve CHP Parti Okulu Uzman Eğitmeni Profesör Aytuğ Atıcı Bugün (10.05.2012) yaptığı yazılı açıklamada Dışişleri Bakanı’nı istifaya davet etti.

HÜKÜMET LİBYA’LI MİLİSLERİN TÜRKİYE’DE EĞİTİLMELERİ İÇİN ANLAŞMA İMZALADI

09.05.2012 tarihinde Dışişleri Komisyonu’nda görüşülen “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Geçiş Hükümeti Arasında Libya Ulusal Polisinin Eğitimine ve Kapasite Geliştirmesine İlişkin İşbirliği Konulu Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı” hükümetin suçüstü yakalanmasına neden olmuştur.

Anlaşmanın 7’inci Maddesinin 1’inci fıkrasında “Libya Ulusal Polis adayların, eğiticilerin ve tercümanların Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş için pasaportlarının olması gerekmektedir” denilmektedir. Bu ifade Ülkemize girişlerde zaman zaman pasaport kullanılmadığı şeklinde bir algıya sebep olmaktadır. Bu durum “Türkiye’nin Suriye sınırında milis kampları kurulduğu ve yabancı milislerin Suriye’deki çatışmalara katılarak ülkemize geri döndüğü” şeklindeki yabancı basın organlarında çıkan haberleri destekler niteliktedir. Uzun zamandır kamuoyunda tartışılan, Türkiye’ye getirilen Libyalıların durumunu sorduğumuz önergemize hala Hükümet tarafından cevap veril(e)memiştir.

Söz konusu Kanun Tasarısı’nda Libya polisleri ve polis amirleri ile birlikte “MİLİS”lere de eğitim verileceği belirtilmektedir. Bu durum son derece tehlikeli olup asla kabul edilemez. Hükümetin TBMM’ye getireceği bu tasarı, bugüne kadar bu konuda yaptıklargayri meşru işleri meşrulaştırma ve TBMM’yi işledikleri suça ortak etme çabasıdır.

Dışişleri Bakanı bu uygulama ile suçüstü yakalanmıştır. Bakan Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını daha fazla düşürmeden derhal istifa etmelidir.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.