Şahin Karabük'te

Şahin Karabük'te
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''En ücra noktada oturan köylü vatandaşımız musluğunu açtığında suyu akıyor olmalıdır'' dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük İl Özel İdare Müdürlüğü Merkez Şantiyesinde yeni araçların hizmete alınması töreninde yaptığı konuşmada, yerinde görülebilecek hiçbir hizmet için vatandaşların Ankara'ya gelmemesi gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi, İl Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği yasalarında önemli değişiklikler yapıldığını, bunun çok verimli sonuçlar verdiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

''Köylere Hizmet Götürme Birliğine kaynak aktarılması, köylerde uzun süredir çözüm bekleyen sorunların giderilmesine ciddi hızlanma sağlamıştır. Artık her ünitemizde şebeke suyu olacak. En ücra noktada oturan köylü vatandaşımız musluğunu açtığında suyu akıyor olmalıdır. Bakraçlarla hanımlarımızı köy meydanlarındaki çeşmeye gönderme derdi geride kaldı. Bu projeyi hükümette görev aldığım dönemde bir Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önermişti. Demişti ki 'biz mevzuat ve bu hızla 30-35 yıl köylerin sorunlarını çözemeyiz. Mutlaka yetkileri ve kaynağı yerine devredelim' Geldiğimiz noktadan bir vatandaş ve TBMM Başkanı olarak son derece memnunum. 2011'in köylere getirilen hizmetler açısından sıçrama yılı olmasını temenni ediyorum.''

Şahin ve protokol üyeleri, iş makineleri kurdelelerini keserek hizmete aldı.

-VALİLİĞİ ZİYARET-

Karabük Valiliği önünde kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Şahin, Vali İzzettin Küçük'ten makamında brifing aldı. Vali Küçük, kente yapılması düşünülen yüzme havuzu hakkında bilgi verdiği sırada Şahin, bir gazeteciyi işaret ederek, ''bak Şükrü kilo aldı, yüzme havuzunu bitirelim'' diye espri yaptı.

Kente bağlı Aşağıgüney köy sakinlerinin kendisine ulaşarak su sorunları bulunduğunu ilettiğini ifade eden Şahin, ''Bu sorunlar bana intikal etmeden çözülebilir. Bu konuda size yazı yazdım. İlgilenirseniz sevinirim'' diye konuştu.

-''ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLARAK BAŞVURDUM''

Bir gazetecinin, genel seçimlerde nereden milletvekili adayı olacağını sorduğu Şahin, şöyle dedi:

''Bildiğiniz gibi ben Antalya milletvekiliyim. Genel merkezimize yeniden Antalya milletvekili aday adayı olarak başvurdum. Tabii genel merkezimizin yetkili organları karar verecek. Aday adayıyız. Daha aday olmadık. Partimizin yetkili organları kararı verecektir.''

Vali Küçük, Şahin'e, anne ve babasının yaşadığı Karabük'ün Ovacık ilçesinin manzarasının yer aldığı çerçeveli fotoğraf hediye etti. TBMM Başkanı Şahin de ziyaret anısına Küçük'e, işlemeli seramik tabak verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.