Seçime kadar 'itaatsizlik'

Seçime kadar 'itaatsizlik'
Bengi Yıldız, Batman'da karayolunda oturma eylemi yaparken bir sivil araca şemsiye ile saldırmasının nedenini, araçtan kendilerine "laf atılması" olduğunu ileri sürdü.
Nevruz kutlamalarında elinde taşla, Batmandaki oturma eylemi sırasında da bir aracaşemsiyeylesaldırı görüntüleri kamuoyuna yansıyan BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız,sivil itaatsizlikeylemlerinin süreceğini belirterekÖnceden bir takvim belirlemiyoruz, eylem biçimine o anda karar veriyoruz. Artık biz demokrasi çadırlarını halka devrettik. Bundan sonra eylemleri büyük oranda halk yapacakdedi.

Nevruz kutlamaları sırasında elinde polise atmaya hazırtaşile görüntülendikten sonra Batmandaki yol kapatmaeyleminde de şemsiyeylebir araca saldırırken görüntüleri kamuoyuna yansıyınca, BDPnin en itaatsizvekili sıfatını da kazanan Bengi Yıldız, eylemlerde yaşadıklarını ve bundan sonraki eylem planını anlattı.

Partisinin grup toplantısına katılmak için Ankaraya gelen Yıldızın yorgun ve hasta olması dikkat çekti. Aynı zamanda astımhastası olan Yıldız, yağmur altında eylem yaptıklarını, zaman zaman üzerlerine su sıkıldığını ve biber gazına maruz kaldıklarına dikkat çekerek eylemler sırasında rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığını ve serum takviyesiyle ayakta kaldığını söyledi.

Bengi Yıldız, Batmanda karayolunda diğer BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ile oturma eylemi yaparken bir sivil araca şemsiye ile saldırmasının nedenini, araçtan kendilerinelaf atılmasıolduğunu ileri sürdü. Yıldız, olayı şöyle anlattı:

Müdahale sonrası şemsiyelerimizi açtık ve yolun ortasına oturduk. Trafik yolun bir yanından akarken diğer yönden polisler araç geçişine izin vermedi. Trafiğe kapalı olan yoldan sivil bir araç polis noktasını geçerek hızla üzerimize doğru sürdü. Biz içinde acil bir hasta olduğunu ve yakınımızdaki hastaneye gideceğini düşünürken yanımızda durdu. Camı açarak, alaycı bir dille Size yakışanı yapıyorsunuz. Aferin dedi. Başka şeyler de söyledi. Bunun üzerine sinirlendim ve şemsiyeyi kapatarak gittim camdan şemsiyeyi kafasına geçirdim.

Yıldız, daha sonra AKPli Batman milletvekillerini arayarak, olayı anlatıp polislerin kendilerine sataşmamasını istediklerini belirterekAKPlilere Üzerimize polisleri salmayındedim. Bir süre sonra beni aradılar ve O araç polis aracı değilmiş. Laf atan JİTEMciymişdedi. Bilmiyorum doğru mu? Polis hiç kimseye izin vermiyor, sadece bu araca izin veriyor, çok ilginç dedi.

 

Bayıldı sanmışlar

Batmandaki eylemde polis müdahalesi sırasında gözlerini kapatıp, boylu boyunca yere uzanmasıyla da dikkatleri çeken Yıldız, bunun sivil itaatsizlik eylemi usulüolduğunu ileri sürdü. Yıldız yere yatınca müdahale edenlerin kolay kolay eylemciyi yerden kaldıramadığını, bunun için bu yöntemi tercih ettiğini belirterek Ancak bazı kadın arkadaşlar bunu anlayamamış ve bayıldığımı düşünerek paniğe kapıldılar diye konuştu.

Eylemler doğaçlama

Yıldız, eylemlerin bir takvimi olmadığını belirterek spontane (kendiliğinden, birdenbire ) geliştiğini söyledi. Seçimlere kadar bu şekilde her yerde eylem yapacaklarını kaydeden Yıldız, O anda karar veriyoruz. Bu işin bir takvimi yok. Artık biz çadırları halka devrettik. Bundan sonra da eylemleri büyük oranda halk yapacakdiye konuştu.

 ‘İtaatsiz balonlar’

Sivil itaatsizlikeylemi kapsamında İstanbulda farklı bir eylem yapılacak. BDPliler, Galata Köprüsünde,sivil itaatsiz balonları gökyüzüne uçuruyoruzadı altında sözde PKK bayrağını simgeleyen sarı-kırmızı-yeşilrenklerden oluşan balonlar gökyüzüne bırakılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.