SELFİE'DEKİ KENDİSİ HACİZ'DEKİ BELEDİYESİ

SELFİE'DEKİ KENDİSİ HACİZ'DEKİ BELEDİYESİ
Başkanlık makamına tahsis ettiği iki hizmet aracı üzerinde haciz olduğuna dair belgenin Gazete İstanbul'da yayımlamasına tepki gösteren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın temsil ettiği belediyenin yönetimine hakim olamadığı bir kez daha ortaya çıkt

Işıklar'ın, kamu araçları üzerine konan hacizleri yasa dışı olarak değerlendirmesine rağmen, Silivri Belediyesi mülkiyetindeki birçok kamu aracının üzerinde de haciz olduğu tespit edildi. 34 SLV 42 ve 34 ZPC 12 plakalı makam araçlarındaki haczin Gazete İstanbul'da yer almasının ardından gerekli işlemi yaparak hacizleri kaldıran Başkan Işıklar'ın ortaya çıkan yeni gelişmeler sonucunda nasıl bir tavır göstereceği de önümüzdeki günlerde netleşecek.

 

Belediye avukatları yan gelip yatıyor mu?

 

Göreve geldiğinden bu yana kamu kaynaklarında verimliliği sağlamakta başarısız gözüken, kamu kaynaklarını korumakta yeteri kadar hassasiyet göstermeyen Başkan Işıklar'ın, sorumluluk alanında bulunan kamu taşıtlarının durumundan bihaber olduğu, 17 belediye aracı üzerinde haciz bulunmasında kendisini gösterdi. Aralarında, traktör, kamyon, binek otolar, otobüs ve çöp kamyonun yer aldığı hacizlik araçlar listesi oldukça kabarık.

 

Bazı araçlar üzerindeki haciz işleminin 12 yıldan bu yana sürdüğü dikkat çekerken, alacaklı kurumlar arasında Silivri Vergi Dairesi, Beylikdüzü Vergi Dairesi, Silivri, Beylikdüzü, Büyükçekmece, İstanbul İcra daireleri, SGK İl Müdürlüğü gibi kurumların yanı sıra bazı banka ve resmi kurumlar da yer aldı.

 

Belediye avukatlarının engel olamadığı haciz işlemlerinde sıraya geçen alacaklıların 34 MNL 88 plakalı Jeep üzerine haciz koyduğu ve bu araç üzerinde Bakırköy, Büyükçekmece, İstanbul 1. İcra Dairesi ve Beylikdüzü Vergi Dairesi'nin 2006-2013 yılları arasında 7 haciz işlemi başlattığı görülüyor.

 

Traktör ve Çöp Kamyonu da hacizli

 Silivri Vergi Dairesi'nce haciz işlemine tabi tutulan 34 ZKN 66 plakalı otobüs 2002 yılından bu yana hacizli araçlar listesinde yerini alırken, 34 Y 1898 plakalı 1984 model Mercedes marka Kanal aracı için ise  Kadıköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce hükme bağlanmış ihtiyat-i tedbir kararı bulunuyor.

Belediye malı çöp kamyonlarından 34 ZN 6603 geçen yılın Haziran ayında Silivri Vergi Dairesi'nce haciz işlemi gören araçlardan olurken, 34 TB 5074 plakalı Traktörün 1997 yılından beri rehinli bulunması da dikkat çekti. 34 SIL 02, 34 VS 6403, 34 KB 841, 34 ZLR 48, 34 ZNM 68 plakalı araçların da yer aldığı hacizli araçlar listesi 17 belediye aracından oluşuyor. Vergi daireleri ve SGK'ya olan borçlarının yapılandırma sürecinde bir ödeme takvimine bağlandığı açıklamasını yapan Özcan Işıklar'ın, diğer kamu araçları üzerindeki hacizler için de yasa dışı işlem açıklamasını yapıp yapmayacağı da bir başka merak konusu olarak gündeme düşeceğe benziyor.

 Işıklar'ın, şayet kamu araçları üzerindeki hacizler yasa dışı ise belediye avukatlarının görevlerini neden yapmadığı yönünde bir inceleme başlatıp başlatmayacağı da henüz bilinmiyor.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.