Sen azdırdın

Sen azdırdın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Samsun, Ordu ve Giresun’da partisince düzenlenen mitinglere katıldı
Samsun’un Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Hakkâri’de kepenklerin kapanmadığına, kapattırıldığına ilişkin sözlerine tepki gösteren Bahçeli, Başbakan’a, “Bunları azdıran sensin” diye seslendi. Bahçeli şöyle konuştu:

Beslediklerin yapıyor

“Terör başını almış gidiyor. Başbakan kalkıyor Hakkâri’de kepenkler inmiş, arabalar kontak kapatmış, ondan şikayet ediyor. Sen necisin? Her tarafta ‘Ortadoğu’nun eş başkanıyım, sultanım, padişahım’ diyorsun. Beslediğin teröristler bunu yapıyorsa şikâyetlenmeye ne hakkın var? Sen orada Başbakansan, yanında valin kaymakamın varsa o zaman kepenkleri kapattırmayıp, yollara güller döşenerek girmen lazım. Çünkü demokratik açılım zırvasıyla bunları azdıran sensin.

Samsun çıkışı yapın

Hayat 9 yıllık süre içinde yaşanamaz hale gelmişse, birçok sosyal ve ekonomik sorunlarınızı çözme ümidiyle iktidarın 9 yılını sabırla karşılamışsanız ve sonuç itibariyle iş, aş yönünden yoksullaşan bir vatandaş haline terk edilmiş, çaresiz, yalnız bırakılmışsanız, o zaman 12 Haziran tarihi bir gün olarak iktidara öyle bir Samsun çıkışı yapın ki tepetaklak gitsinler.

Başbakan rüyasını anlatıyor

Şimdi Sayın Başbakan üçüncü dönemi istemektedir. Bunu ustalık dönemi olarak nitelendirerek çılgın projelerle çıldırmış bir halde Türkiye’nin huzuruna çıkmaktadır. Eğer bunlar yapılabilecek projeler olsaydı, 9 yıl içinde bunun bir ucundan başlar şimdiye kadar ya bitirmiş olurdun veya ‘Sevgili vatandaşlarım bakın şunları yaptım ama henüz bitmedi, bana bir dört yıl daha verin’ demiş olsaydın bu millet hoşgörülü olarak ‘Haydi yolun açık olsun şu işleri tamamla’ derdi. Ama gerçek bu değil. Türkiye’nin önemli sorunları bulunmaktadır. Başbakan meydanlarda bu sorunlara değinmemekte, hayali projelerle rüyasını anlatarak zaman kaybettirip, tekrar milleti aldatmaya çalışmaktadır.

Karanlık düşüncelerden sıyrıl

Sayın Başbakan şimdi buradan sesleniyorum, kalkıp iftira yalanla MHP’yi ortadan kaldırmaya yönelik karanlık düşüncelerinden sıyrıl da halkın gerçekleriyle baş başa kal.”

Eylemleri hafife alamayız

Bahçelİ, Ordu mitinginde de özetle şunları kaydetti: Türkiye’nin etrafında ateş var. Mısır’da diktatör gitti onun yerine Silahlı Kuvvetler Konseyi geldi. Tunus’ta da öyle. Bunu iyi düşünerek Türkiye’de sivil itaatsizlik diye çocukları, kadınları ortaya koyarak, sonradan militanlarla meydana gelen eylemleri hafife alamayız. Bazılarının telkini ile Libya’nın içişlerine karışılıyor. Oradaki bir muhalefet liderini Türkiye’ye çağırıp ABD’nin aklını ona söylüyorlar. Sen bu hatayı böyle yaparken, ‘Nasıl ki siz Libya’nın içişlerine karıştınız, biz de senden İmralı’yı istiyoruz’ derlerse ne yapacaksın? Kimin adına hangi hatayı işliyorsun? Kimin adına Türkiye’yi nasıl büyük bir felakete sürüklüyorsun?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.