Sessizliğin nedeni! Masadan kalkan...

Sessizliğin nedeni! Masadan kalkan...
Yeni hükümetin kurulması sürecinde, hiçbir parti çözümsüzlüğün adresi olmak istemiyor. Herkes “masadan kalkanın kaybedeceğinde” mutabık.
Alt kademelerde, partiler arasında nabız yoklamalar başladı bile. Ankara bugünlerde olası koalisyon ya da azınlık hükümeti senaryolarıyla yatıp kalkıyor. Seçimin ardından siyaset bilimcilerin ortak görüşü, milletin siyasi hayatımıza çatışma ve kutuplaşma değil, hoşgörü, uzlaşma, işbirliği ortamının hâkim olmasını ve sorunlara uzlaşıyla çözüm bulunmasını istediği yönünde. Ortaya çıkan tablo içinde, seçim barajını aşan 4 partiye önemli sorumluluk düşüyor. Hiçbir parti, çözümsüzlüğün adresi olmak istemiyor. Bu yüzden tüm partiler öncelikli olarak koalisyon seçeneğini gündemlerine aldı. Hatta alt kademelerde, partiler arasında nabız yoklamalar ve görüşmeler de başlamış durumda.

MASADAN KALKAN KAYBEDER

Ankara'da hemen herkes "masadan kalkanın kaybedeceğinde" mutabık. Bunun için her parti, koalisyon hükümeti seçeneklerini sonuna kadar zorlamak isteyecek. Zira, kurulamayacak bir hükümetin faturası, 1 ya da daha fazla partiye kesilebilir. Seçmen, "Hiçbir partiye tek başına hükümet yetkisi vermedim. Tekrar sandığı önüme niçin getiriyorsunuz?" diyebilir. Ancak koalisyon yolunda, Ak Parti kadar diğer partilerin önünde de bazı açmazlar bulunuyor. İktidar partisine seçim meydanlarında yönelttikleri eleştirileri, seçmene verdikleri sözleri göz önünde bulunduran CHP, MHP ve HDP, aynı zamanda olası ekonomik sorunların faturasını da üstlenmek istemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.