Sıfır terörle aldın

Sıfır terörle aldın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından Hilton Oteli’nde düzenlenen 28’inci Yüksek İstişare Konseyi’nde yaptığı konuşmada iktidarı suçladı,

“Bu iktidar, iktidarı devralırken sıfır terörle devralmadı mı? Nasıl oluyor da ülke bu hale geliyor” diye sordu.Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Beyefendi sanki muhalefet partisi

- Başbakan basın toplantısı yapıyor. Terörle ilgili ek bilgiler verecek sanıyoruz. Başbakan ağzını açtı, başladı muhalefeti suçlamaya. Sanki biz iktidarız ve teröre karşı sessiz kalmışız. Beyefendi sanki muhalefet partisi. Arkadaş sen iktidar mısın muhalefet misin? İktidarsan sorumluluk sana ait. Bu iktidar iktidarı devralırken sıfır terörle devralmadı mı? Nasıl oluyor da ülke bu hale geliyor? Muhalefet nasıl oluyor da bundan sorumlu oluyor. Terörü bitirmek mi istiyorsun, getir çözümünü kardeşim, sonuna kadar destekleyeceğiz. Bir çözüm geldi mi? Hayır. Çözümü bilen var mı? Hayır. Kapalı oturumlar yapıldı. Neden kapalı oturum? Vatandaş muhalefetin ne söylediğini duymasın diye.

- Medya patronları ile genel yayın yönetmenlerini çağırıyor. Patronlarını neden çağırıyorsunuz? ’Patronlarınıza söylüyorum ey genel yayın yönetmenleri siz de duyun’ diyor. Bu tehdit ve şantajdır. Böyle bir olayın olduğu bir örnek ülke gösterin. Demokrasi özgürlükten beslenir. Medyanın özgürlüğü yoksa toplumun özgürlüğü yoktur.

AKP’nin görüşü nedir bilen var mı

- Tüm siyasi partiler bu sorunu çözmek için katkı vermek zorundadır. Parlamentoda her siyasal parti 2 milletvekili görevlendirsin, nasıl Anayasa Komisyonu kuruyorsak terör komisyonu da kuralım. O komisyona paralel akil adamlar heyeti oluşturalım. Eğitimli deneyimli araştırma yapmış kişiler eşzamanlı çalışsınlar ve çözüm üretsinler. Toplumsal destek sağlayarak bu sorunu çözelim. Bizim görüşlerimize kulaklarınızı kapatırsanız, duymazsınız. ‘Görüşünüz eksiktir yanlıştır dersiniz’ saygı duyarız. Ama benim merak ettiğim olay şu. AKP’nin görüşü nedir bilen var mı? Bir Allah’ın kulu çıkıp bana anlatsın. AKP terörü şu yöntemle
sonlandıracaktır biz de anlayalım.

Seçime endeksli silah bıraktırdılar

- O görüşmelerinin (Oslo görüşmeleri) içeriğine çok fazla girmek istemiyorum ortaya çıkan tablo, Erdoğan- PKK görüşmesidir. Seçime endeksli olarak terör örgütüne silah bıraktırdılar. Seçim bitti terör arttı. Bunun hesabını Kahveci Mehmet Efendi’den mi soracağım, iktidardan mı. Mehmet Efendi ‘kahvecilik yapıyorum’ diyor. Öbürü ülkeyi yönetiyor. Böyle vahim olaylarda siyasi iktidar istifa seçeneğini düşünür. Sana bu millet oyu var olan sorunları çöz diye verdi. Oya talip oldun sorun çözemezse sorumlusu iktidardır. Biz muhalefet olarak ‘destek vereceğiz’ diyoruz, ama çözüm de gelmiyor.”

Menemen hediyesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen-Ulukent Köprülü Kavşağı’nın temel atma törenine katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törende, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kılıçdaroğlu’na vazo hediye etti. Kılıçdaroğlu, vazoyu aldıktan sonra Kocaoğlu ve Şahin’le objektiflere böyle poz verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.