Şikayette ilk sırada ulaşım var

Şikayette ilk sırada ulaşım var
İstanbul Özel Halk Otobüsleri Şirketlerinden olan Mavi Marmara Ulaşım Şirketi’ne ziyarette bulunan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde ulaşım konusundaki şikâyetlerin arttığına dikkat çekti, çözüm için yerel bazda adımlar atılması g
Beraberindeki heyeti ile birlikte Özel Halk Otobüsleri İşletmecileri Kuruluşu olan Mavi Marmara Ulaşım Şirketi’ni ziyaret eden CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölgede hizmet veren kurumlarla diyalog içerisinde olmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi, yetkililerden kurumun yapısı hakkında bilgiler aldı.
İstanbul’un Otobüse İhtiyacı Yok
İstanbul’da 2500’e yakın araç ile günlük 1,5 milyon insan taşıdıkları bilgisini veren Mavi Marmara Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Yılmaz, Türkiye genelinde de hizmet veren özel halk otobüsleri olduğunu söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre İstanbul’un otobüs ihtiyacı olmadığının tespit edildiğini belirten Yılmaz, “Sürekli yeni otobüs ihaleleri yapılıyor. Mevcut otobüsler tam kapasite çalıştırılsa otobüs ihtiyacı kalmayacak” şeklinde konuştu.
Yükselen işletme maliyetleri karşısında ayakta durmakta güçlük çektiklerini ifade eden Yılmaz, “En büyük sorunumuz sadece fiiliyatta var olmamız. Sonuçta belediyeözel sektör eliyle kamu hizmeti veriyor. Vatandaşa daha iyi hizmet vermek için belediye ile birlikte hareket edilmesi gerekir” dedi.
Çözüm İçin Yerel Adımlar Atılmalı
Toplu taşımacılığın dünyada bir hizmet aracı olduğunu belirten CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Belediyenin kar amacı gütmemesi lazım. Yerel sistemin ortadan kaldırılıp tamamen Büyükşehir’e bağlı merkeziyetçi bir yapıyla sorunları çözemezsiniz. Daha yerel çözümlerle sağlıklı yönetilir” diye konuştu.
Şikâyette İlk Sırada Ulaşım Geliyor
Beylikdüzü’nde en fazla şikâyet edilen sorunların başında ulaşım sorunu geldiğinin altını çizen İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu,“Artarak şikâyet dinliyoruz. Hizmette sıkıntı var. Ben yaptım oldu, demekle olmaz.Mevcuttaki insanların taşınması sağlanamazken 3.Köprü’den, kanaldan bahsediliyor. Temelde sorun samimi olmamaktan ve paylaşmamaktan kaynaklanıyor” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.