Silivri CHP 18 Mart’ta başkanını seçecek

Silivri CHP 18 Mart’ta başkanını seçecek
Silivri CHP’lilerin beklediği ilçe kongresinin tarihi belli oldu. Silivri CHP 18 Mart Pazar Günü Megasaray’da gerçekleştireceği ilçe kongresiyle yeni ilçe başkanını seçecek.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı 18 Mart’ta kongreye gidiyor. Yeni ilçe başkanının seçileceği kongrede Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve daha önce adaylığını açıklayan ancak geri çekilen Yılmaz Kandemir, yeni ilçe başkanı olarak Mümün Tuğluğu’yu destekledikleri öğrenildi. En son Ocak ayında CHP İlçe örgüt toplantısı yapan İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, kongre sürecinde örgüt toplantısını yapılmayacağını belirtti.

 Kongreye aday olacak isimlerin başını daha öncede İlçe Başkanlığı yapan Mümin Tuğlu çekiyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın işaret ettiği ve toparlayıcı isim olarak gösterilen Tuğlu’nun karşısında bir diğer aday da Erdoğan Ataç. Mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’in ise aday olmayacağı fakat Tuğlu’nun yönetiminde yer alacağı öğrenildi.

DEĞİRMENCİ ADAY OLACAK MI?

Daha önce CHP İlçe Başkanlığına aday olduğunu duyuran ancak delege listelerinin hazırlandığı dönemde İlçe Başkanı Hüseyin Şahin İle aralarında yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olaylardan dolayı disipline sevk edilen Selami Değirmenci’nin aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Değirmenci’nin delegelerle olan görüşmeleri devam ettiği öğrenildi. Henüz adaylığı konusunda net bir bilgi yok.

KONGRE SÜRECİNDE ÖRGÜT TOPLANTISI YAPILMAYACAK

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin son örgüt toplantısını Ocak ayında gerçekleştirmişti. Kongreye kadar örgüt yapılmayacağını söyleyen Şahin, CHP örgüt toplantısının yeni yönetimin düzenleyeceğini ifade etti.

 

Haber/ Fatma SARIBIYIK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.