SİLİVRİ MHP’DEN KALABALIK İFTAR

SİLİVRİ MHP’DEN KALABALIK İFTAR
Silivri MHP İlçe Teşkilatı, Kale Park Sosyal Tesislerinde iftar sofrası kurdu. Her akşam parti binasında iftar yemeği veren MHP Silivri İlçe Başkanlığı, önceki gece Kale Park Sosyal Tesislerinde düzenlediği nezih bir iftar programıyla partililerini ve S
  

 Yaklaşık bin kişinin katıldığı, samimi ve nezih bir iftar programına ev sahipliği yapan İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, iftar yemeğine katılan davetliler ile tek tek ilgilendi. 

Akşener trafik kazası geçirdiği için iftara katılamadı

MHP Silivri İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar programına gelmek için yola çıkan 3. Bölge Milletvekili Meral Akşener, Haliç köprüsü yakınları da geçirdiği trafik kazası sonucu iftar programına katılamadı. Akşener’in kaza geçirdiğini öğrenen partililer bir ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Akşener’i arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Silivri’nin önde gelen isimleri MHP’nin iftarında buluştu

MHP Silivri İlçe Teşkilatının düzenlediği ve İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul 3. Bölge Milletvekili Atilla Kaya, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve Mahalle Muhtarları, Maşalacı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Av. Emrah Maşalacı, Silivri Özel  Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arkaz, Silivri Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan ve Yönetimi,  MHP İstanbul 3. Bölge Başkanı Osman Alper Yıldırım, Mekez Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Yılmaz, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Alaattin Yavuzgüneş, Teşkilat Başkanı Fatih Kınalı, MHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Muratal, Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Taşkın, Polis Teşkilatı  ve çok sayıda davetli katıldı.    

Türkyılmaz; İftar soframıza katılan herkese teşekkür ediyorum

İftar programının ev sahibi MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, kısa bir konuşma yaparak iftar yemeğine katılan herkesi selamladı. İftardan sonra konuşup sizleri yormak istemiyorum diyen Türkyılmaz; “Yarın akşam idrak edeceğimiz kadir gecesi tüm İslam alemine Türk milletine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayında iftar soframıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.  

Kaya; Silivrililer ile aynı sofrada bulunmaktan memnuniyet duydum

Silivri İlçe Teşkilatının iftar yemeğine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul 3. Bölge Milletvekili Atilla Kaya yaptığı konuşmada AK Parti hükümetine yüklenerek, “  AKP Hükümeti Türkiye için bir risktir. Bu zülüm iktidarına dönüşmüş bu AKP’ye ve bu Başbakana bir ders vermek için bu mahalli idareler seçimi son derece güzel bir fırsattır.  Bu fırsatı Türk Milleti olarak çok iyi değerlendirmeliyiz.  Ve bir Osmanlı tokadıyla bunları bu iktidardan göndermeliyiz” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Atilla Kaya; Silivri İlçe Teşkilatımızın tertip etmiş olduğu bu güzel ve nezih iftar sofrasında siz değerli Silivrili arkadaşlarımızla, dava arkadaşlarımızla bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Biz bu sofralarda iftarımızı açarken, özellikle Türk milletinin yaşamış olduğu değişik coğrafyalarda, Kerkük’te, Suriye’de Türkmen kardeşlerimiz, Doğu Türkistan’da Uygur kardeşlerimiz ve birçok yerde Müslüman Türk kardeşlerimiz, soydaşlarımız bu imkânlardan mahrum, her türlü baskı ve zulüm altından ramazanlarını, oruçlarını idrak ediyorlar. Bu vesileyle Allahtan onlara yardımını esirgememesini, o soydaşlarımızın dindaşlarımızın da bu zulümlerden bir an önce kurtulmasını bu mübarek günlerin ve gecelerin vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

“Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu millet olarak haketmiyoruz”

Değerli arkadaşlar böyle bir iftar sonrasında aslında gönül ister ki ülkemizin güzelliklerinden, yada Türk İslam dünyasının çeşitli coğrafyalarından, güzel haberlerden bahsedelim diyen Kaya; “Ama maalesef yaşananları hep beraber görüyoruz. Televizyonlardan takip ediyoruz. Ülkemizde hep beraber yaşıyoruz. 10 yıl 8 aydan beri bu ülkede iktidar olan bir siyasi heyet var. Bir parti var. 10 yıldan fazla bir zamandır ülkeyi idare ediyor.  En son yapılan 2011 seçimlerinde şöyle bir sloganları vardı; 2002-2007 arası çıraklık dönemimiz, 2007-2011 arası kalfalık dönemi, 2011’den sonrası da ustalık dönemimiz olacak diyorlardı. Ve bu ustalık döneminde yapacakları icraatlar içinde Türk milletinden icazet istediler, bu icazeti de seçim sonucunda aldılar. Ama bugün ülkemizin içinde bulunduğu şartlar nedir? Gerçekten de ifade edildiği gibi bir ustalık döneminin eserlerini, sonuçlarını mı görüyoruz? Yada AKP Yöneticilerinin ifade ettiği gibi ileri demokrasinin bir takım örneklerini, çağdaş ve ileri demokrasinin ki, bunların gerçekleştirdiği dünya örneklerinde olduğu gibi ülkemizde bunlar mı yaşanıyor?  Yani kısacası sosyal bakımdan, ekonomik bakımından, siyasi bakımından, dış politika bakımından binlerce yıllık bir geleneğe erişmiş, köklü bir devlet geleneğine sahip Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk milletinin içinde bulunduğu duruma baktığımız zaman, bir Türk Milliyetçisi olarak bir Türk ve Türkiye sevdalısı olarak, millet olarak böyle bir durumu hak etmediğimizi düşünüyorum” dedi.   

“AK Parti iktidarı ülkenin bütün kaynaklarını sattı”

AK Parti iktidarının ülkenin bütün kaynaklarını sattığını söyleyen Kaya; “Bu iktidar ülkemizin bir çok kaynaklarını sattı. TÜPRAŞ’ından tutunda, Telekom’undan tutunda yeraltı kaynakları, madenleri, ırmakları, yaylaları, limanları her şeyini satılar. Bu satışların bir çoğuda özelleştirme adı altında kapalı kapılar arkasında yapılan gizli pazarlıklar neticesinde neredeyse haraç mezat diye nitelendireceğimiz fiyatlarla elden çıkarıldı. Bütün her şey satıldı ama bugün bakıyoruz bunlar iktidarı devraldıkları zaman Türkiye’nin toplan iç ve dış borcu 220 Milyar dolarken, bugün 600 Milyar dolara dayanmış. Burada hanım kardeşlerimiz var ve mutfağın yangınını çeken onlar. Sadece şunu söyleyeyim; dünyanın en pahalı benzinini kullanan bir ülkeyiz.  Benzin 5 liraya dayanmış. Bunun gibi ekonominin bütün alanlarına baktığınız zaman gelir dağılımında ki adaletsizlik, çiftçimizin durumu, esnafımızın durumuna baktığımız zaman Başbakanın ve Bakanlarının televizyonlarda çizdikleri gibi bir pembe Türkiye tablosu yok. her geçen gün biraz daha zorlaşan her geçen gün biraz daha ağırlaşan ve hayat şartları özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşlarımız için her geçen gün biraz daha ağırlaşan bir Türkiye tablosuyla bu iktidar bizi karşı karşıya bıraktı. Biraz önce ifade ettiğim gibi Türkiye köklü bir devlet geleneğine sahiptir. Bunlar iktidara geldikleri zaman sanki 80 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir şey yapılamamış gibi, dış politika uygulamaları yanlışmış gibi, işte bir sıfır sorun, komşularla sıfır sorun, kazan kazan sloganları adı altında bir dış politika hayata geçirmeye başladılar. Uygulamaya başladılar. Bugün geldiğimiz noktayı hepiniz görüyorsunuz” dedi.

Kaya Başbakanı terör örgütüyle pazarlık yapmakla suçladı

Bu ülkenin 30 yıldan beridir bölücü terör ile mücadele ettiğini vurgulayan Kaya; “ Bu ülke 30 yıldır terör örgütüyle mücadele veriyor. Ve bölücü terörün saldırılarıyla karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütünün elebaşısı 1999 yılında yakalanıp getirildiği zaman uçaktaki görüntüsünü bir hatırlayınız. Boynunu bükmüş pişmanlığını dile getirir bir şekilde, benim annemde Türk’tür, Türk devletine hizmet etmeye hazırım diyen bir terörist başı bugün yattığı yerden Türkiye Cumhuriyeti Devletine yön tayin ediyor. Yattığı yerden Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk Milletine Anayasa teklifinde bulunuyor.  Yattığı yerden, İninden Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi tehdit eder konuma gelmiş. Bu konuma nasıl geldi? Bunu bu konuma kim getirdi? Terörist başı o konumdan bu konuma nasıl geldi? Kinden güç alarak geldi? Ona bu cürreti veren bu gücü kazandıran şey nedir? Şudur değerli dava arkadaşlarım ve değerli misafirler; Siz terörle mücadeleyi bir kenara bırakırsanız, terörle mücadele etmekten vazgeçip bir takım dış çevrelerin telkinlerine uyarak ve içeride onlarla işbirliği halinde olan bir takım çevrelerin telkinlerine uyarak terör örgütüyle müzakere masasına oturduğunuz zaman kaçınılmaz olarak geleceğiniz nokta budur. Binlerce şehit verdik. Binlerce polisimiz, askerimiz, masum vatandaşlarımız şehit oldular. Bu insanlarımız ne için şehit oldular? Hayatlarının baharında hakka yürüyen bu şehitlerimiz ne için şehit oldu? Türk Milleti bir olsun, birliğimiz bozulmasın, vatanımızın bütünlüğüne helal gelmesin diye şehit oldular. Ama şimdi onların şehit olduğu o dağlarda o kahpe pusularda şehit olan şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış o dağlarda şimdi bölücü terör örgütünün mensupları, üstelikte silahlarıyla bombalarıyla toplantılar yapıyorlar. Festivaller yapıyorlar. Bölücü başının posterleri altında, bayrak dedikleri bir takım bez parçaları altında konuşmalar yapıyorlar. Sözüm ona şehitlikler açıyorlar” dedi.  

“Kimsenin geri çekildiği yok, Şehirlere İlçelere yerleşiyorlar”

Sözüm ona terörle yapılan pazarlıklar içerisinde 3- 4 aşamalı bir çözüm süreci varmış diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya; “Birinci aşama geri çekilecekmiş. Kimsenin geri çekildiği falan yok.  Şehirlere, İlçelere yerleşiyorlar. Daha da çok kendilerini ve güçlerini tahkim ediyorlar. Görün Türkiye Cumhuriyeti ne hale getirilmiş. Bir avuç terör örgütü karşısında, bir avuç çapulcu karşısında devletimizi milletimizi acı içerisinde bırakmaya kimin hakkı var arkadaşlar. Buradan Başbakan’a soruyoruz; kime ne söz verdin, kime ne mecburiyetin var ey Başbakan? Niçin sesin çıkmıyor? Oradakilere sesin çıkmıyor ama burada senin her türlü baskına, totaliter, otoriter baskına karşı çıkan gençlerin üzerine her türlü aşırı gücü kullanarak müdahale ediyorsun. Her gittiğin iftar programında gezi olaylarını diline dolayarak her türlü hakareti vatandaşımıza söylüyorsun. Ama bu teröristlerle ilgili tek bir şey söylemiyorsun. Terörist başı bile diyemiyorsun İmralı’da yatan caniye. Diyemiyorsun çünkü oturup masa başında onunla pazarlık yapıyorsun. Belki sen oturmuyorsun ama senin görevlendirdiğin adamlar gidip o terörist başıyla pazarlık yapıyorlar” dedi.  

“Ey Başbakan, Şırnak Havaalanına bölücülerin adını vereceğine, bir şehidin adını verseydin!”

Şırnak Havaalanına bölücü terör örgüne mensubup birinin adının verildiği söyleyen Kaya;  “Şırnak’ta havaalanı açıyorsun. Ve Şırnak’taki bu Havaalanına bula bula buldun isim bütün ömrü Türkiye’nin bölünmesini, Türkiye’nin federal bir yapıya dönüşmesini sağlayan bir bölücünün adını havaalanına veriyorsun.  Ey Başbakan; O Şırnak’ta görev yaparken şehit olan yüzlerce öğretmenimiz var, yüzlerce polisimiz askerimiz var. O şehitlerimizden birinin adını bulup da veremedin  mi Şırnak’taki Havaalanına? Onun içindir ki bu iktidar her geçen gün birliğimiz ve bütünlüğümüz için bir tehdit ve bir risk haline dönüşmeye başlamıştır” dedi.

“Zulüm iktidarına dönen AKP’yi Osmanlı tokadıyla göndermeliyiz”

AK Parti İktidarından bir an önce kurtulmamız diyen Kaya; “Bu iktidardan seçim yoluyla kurtulmak lazımdır. Bunun yolu da yaklaşan mahalli idareler seçimleridir. Bu mahalli idareler seçimi son derece önemlidir. Çünkü aynı yılın içerisinde hem bir Cumhurbaşkanlığı, erkene alınırsa bir genel seçim ve muhtemeldir yine bir referandum gerçekleşebilir. Onun için bu zülüm iktidarına dönüşmüş bu AKP’ye ve bu Başbakana bir ders vermek için bu mahalli idareler seçimi son derece güzel bir fırsattır.  Bu fırsatı Türk Milleti olarak çok iyi değerlendirmeliyiz.  Ve bir Osmanlı tokadıyla bunları bu iktidardan göndermeliyiz” dedi.  

Haber/ Fatma Sarıbıyık

               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.