'Silivri’de 50 bin militan vardı'

'Silivri’de 50 bin militan vardı'
Havutçu, Silivri’deki duruşma ve İmralı süreci ile değerlendirmelerde bulundu. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Burhaniye Kadın Kolları’nın TBMM ziyaretinde yaptığı konuşmada Silivri’deki duruşma ve İmralı süreci ile değerlendirmelerde bulund
Havutça, “Dün Silivri’de 50 bin militan vardı. Gazın üzerine, tazyikli suyun üzerine yürüyen insanlar vardı. 40 milletvekili ile duruşma salonunda adaletsizliği savunan yargıca hesap sorduk, sormaya da devam edeceğiz. Çünkü Silivri’de adalet yok! Hukuk yok!” dedi.

CHP Burhaniye Kadın Kolları TBMM’de ziyaretlerde bulundu. CHP Milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş’ü ziyaret eden kadın kolları heyeti daha sonra CHP Grup Toplantısı’na katıldılar. Heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret etti.

Havutça, kadın kolları heyetine hitaben yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Açık bir faşist diktatörlükle karşı karşıyayız. Açık bir tehditle karşı karşıyayız. O nedenle bizim yüzde 26 olan oy oranımızı yüzde 40’lara çıkarmak gibi bir sorumluluğumuz var. Birbirimize karşı Atatürkçü, cumhuriyetçi, devrimci, demokrat, cumhuriyet değerlerine inanan tüm insanları ayrıştırmadan, ‘armudun sapı var üzümün çöpü var’ demeden çevremizi genişletmeliyiz” dedi.

AKP’nin Çözümü Federasyonsa Kimse Kusura Bakmasın!...
CHP’nin ana ekseninin, ana değerlerinin Atatürk’ün çizdiği çerçevede üniter yapıya duyarlı, sosyal demokrat değerlere bağlı ama Misak-ı Milli içerisinde olduğunu vurgulayan Havutça, “Herhangi bir pazarlığı kabul etmemiz ve CHP olarak bu barış sürecinin arkasında olmamız söz konusu olamaz. Biz CHP olarak barış istiyoruz. Analar ağlamasın, evlatlarımız ölmesin! Bu ülkede eşit yurttaşlar olarak etnik kimliklerle birlikte de yaşayalım. Ama, AKP’nin çözümü bizi bir federasyona getiriyorsa, hiç kimse kusura bakmasın. Biz bu ülkeyi böyle teslim almadık. Bu ülkenin sınırları Sakarya nehrinin kenarında bir Mehmedin kurşunuyla çizildi. Hiç kimse kusura bakmasın! Barış adına sol adına böyle bir şeye CHP’nin sessiz kalması düşünülemez” diye konuştu.

Silivri’de 50 Bin Militan Vardı
Silivri’de hukuksuzluğa karşı haykıran insanların üzerine soğuk havada tazyikli su sıkılmasını ve gaz bombası atılmasını eleştiren Havutça, “Dün Silivri’de 50 bin tane militan vardı. Gazın üzerine, tazyikli suyun üzerine yürüyen insanlar vardı. 40 milletvekili ile duruşma salonunda adaletsizliği savunan yargıca hesap sorduk sormaya da devam edeceğiz. Çünkü Silivri’de adalet yok! Hukuk yok!” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.