“SİLİVRİ’DE PLANLARINI BOZDUK, TÜRKİYE’DE DE BOZALIM.”

“SİLİVRİ’DE PLANLARINI BOZDUK, TÜRKİYE’DE DE BOZALIM.”
CHP Silivri İlçe Örgütü, Silivri merkezdeki kahve ziyaretlerine Fatih Mahallesi’nde devam etti. Silivri’de CHP’nin kalesi olan Fatih Mahallesi’nde İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar davullarla-zurnalarla karşılandı.

 CHP Silivri İlçe Örgütü, 12 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarını her akşam bir kahve toplantısıyla sürdürürken, önceki akşamki durak Fatih Mahallesi’nde, Fenerköy Derneği oldu. Dernek girişinde davul-zurnalarla karşılanan CHP heyetine, eski CHP Milletvekili Sıdıka Aydoğan Sarıbekir de eşlik etti.

ŞAHİN : “DİLLERİNDEN ALLAH DÜŞMÜYOR AMA ALLAH KORKULARI YOK.”

Toplantıda ilk olarak CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin söz aldı. Şahin, 12 Haziran seçimlerinin önemine değindiği konuşmasında, AKP iktidarını yerden yere vurdu. Şahin, AKP’nin dini siyasete alet eden politikasına da yüklenerek,  “Bir Kızılderili atasözü vardır. Misyonerler ilk geldiğinde, onların elinde İncil, bizim elimizde topraklar vardı. Gözümüzü kapadık, bir açtık, İncil bizim elimizde, topraklar onların elindeydi der. İşte AKP’nin durumu da buna benziyor, dillerinden Allah düşmüyor ama Allah korkuları yok.” Dedi.

“1923 VİZYONU OLMAYANIN 2023 HEDEFİ OLAMAZ.”

Şahin, AKP’lilerin “mücahitken müteahhit olduklarını” da dile getirerek “Tayyip Erdoğan 2023’ten bahsedip duruyor. Ancak 1923 vizyonu olmayanın, 2023 ile ilgili hedefleri de olmaz.” Diye konuştu.

Şahin, özellikle CHP’nin Aile Sigortası’na ağırlık vererek, 41 Söz’den bahsetti ve seçmenlere “Aile Sigortası, Profesyonel Askerlik, Askerliğin 6 Aya İndirilmesi, Bir Defaya Mahsus Bedelli Askerlik, Emekliler İçin İntibak Yasası, YÖK’ün Kaldırılması, Üniversite Harçlarının Kaldırılması, Üniversite Öğrencilerine Devlet Yurtları Yapılması, Mazotun 1.5 TL’ye Düşürülmesi, Tohum ve Gübrede ÖTV ve KDV’nin Kaldırılması” gibi projeleri detaylarıyla anlattı.

ÖZCAN IŞIKLAR : “AKP DÖNEMİNDE BÜTÇENİN BİR KURUŞU SİLİVRİ’NİN SORUNLARINA HARCANMADI.”

Şahin’den sonra söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, Silivri’de iki yılda yapılanlara ve geçmiş dönem Belediye yönetimine değinerek, “Silivri yeni bir kabuk değişimi yaşıyor. Maalesef bu geçtiğimiz 5 yılda, bu arkadaşlarımız bir enkaz yığını teslim edercesine ve hiçbir soruna el atmadan bırakıp gittiler. 3 tane bina dillerinde; Adliye binası, Hastane binası, Belediye binası. Bu belediyenin 5 yıllık bütçesinin bir kuruşu Silivri’nin sorunlarına harcanmamış.

“BİZİM OKUL, ÜNİVERSİTE YAPTIĞIMIZ ARAZİLERİ ONLAR PEŞKEŞ ÇEKECEKTİ.”

Silivri’ye kabuk değiştirme zamanı geldi. Hep söyledik, AKP göreve geldiğinde 8100 esnafımız varken, biz görevi teslim aldığımızda bu rakam 3100’e düşmüştü. 5000 esnafa dükkan kapattırıp, bir kan emici canavarı, KİPA denen bir rezalet bayrağını tam Silivri’nin kalbine diktiler. Eğer sizler müdahale etmemiş, Silivri bu kararı göstermemiş olsaydı, bugün bizim üniversitelere tahsis ettiğimiz, okula, hastanelere, sosyal kurumlara tahsis ettiğimiz arazileriler birer birer peşkeş çekilmek için bekleniyordu. 2 yıl oldu 45 Trilyon borçla devraldık Silivri Belediyesi’ni.  Bu borç ödendi, bir o kadar da yatırım yapar duruma getirdik. 2 yılda yaptığımız yatırım 45 Trilyon’u buldu. Bu yıl daha da artacak.

“GENÇLERİMİZ GELECEKLERİNİ SİLİVRİ’DE KURACAK.”

Silivri’nin her yerini çağdaş, modern bir biçimde yayalaştırarak esnafımızın işini kolaylaştırıyoruz. Şimdi benzer bir uygulamayı Silivri’de Parkköy’de yapacağız. Esnaflar yaratacağız, mezbelelik içinde olan yeri en güzel cazibe yerlerinden biri haline getireceğiz. Silivri artık genç bir nüfusa, iş, istihdam isteyen, beklentisi yüksek bir nüfusa sahip. Bu gençlerimizi sabahın köründe otobüs yazıhanelerinin önünde İstanbul’a Çerkezköy’e göndermeden, geleceğini,  geçimini burada sağlamak istiyoruz. Burada gelecek kursunlar. Bu imkânlar burada fazlasıyla var.

“BÜTÇEYİ 100 TRİLYON’A ÇIKARACAĞIZ.”

Biz önce insan diyoruz. İnsanı çevreleyen şartları değiştirmekle başladık. Teslim aldığımız belediye borçlarını bugüne kadar 10 Trilyon’a kadar indirdik. 75 Trilyon bütçeyle Silivri kalkınmaz, bütçeyi 100 Trilyon’a çıkaracağız. Çünkü bu kaynak ve imkânları burada buluruz. Sevgili kardeşlerim bu kentte yaratılan zenginlik, rant budur. Belediye zenginlik yaratır. Sorun bu değil, zenginlik yaratırsınız, nasıl dağıttığınız, nerelere gittiği önemli. 5 yılda yaratılan büyük zenginliğin nereye gittiği belli olmadı. Biz görmedik. Şehrin hiçbir sokağında bunu görmedik. Şimdi Silivrimiz’in tamamında bunu göreceksiniz.

“BÜTÜN MAHALLELERDE SİZE YARAŞIR YOLLAR, MEYDANLAR OLACAK.”

Fevzi Çakmak Caddesi’nde yaptığımız uygulamayı şehrin her tarafına yayıyoruz.  Çay bahçelerinde oturacak insan sayısı 1800’e ulaştı, bu kadar kişiye aynı anda hizmet verir hale getirdik sahilimizi. Sahilin tamamını, Klassis bölgesine kadar hizmet üretecek bir bölge haline getiriyoruz. Muratçeşme’yi, o mezbelelik yeri Silivri’nin en iyi yerlerinden biri haline getireceğiz. Gümüşyaka, Değirmenköy, Çavuşlu’da, Ortaköy’de, Kavaklı’da, Selimpaşa’da, Alipaşa’da bütün mahallelerde bugün yolların alt yapısını bitirip, size yakışır, yaraşır, modern çağdaş bir kent haline getireceğiz. Bu projelerin tamamı başladı.

“ALLAH’TAN KORK!”

AKP’li bir arkadaş çıkıp gazetelerde Belediye’nin 108 Trilyon borcu varmış diyor Allah’tan kork!!!  10 Trilyonluk borcu, 108 Trilyon olarak yalan söyleyip halkı kandıran anlayışı hep beraber mahkûm ettik. Silivri kararını verdi zaten. Burada toplumu koruyarak, vatandaş ayırmadan, kimseyi kayırmadan, ne yediğine, ne içtiğine, nereli olduğuna bakmadan adil, eşit bir anlayışı koyduk ortaya. Bugün sosyal devlet anlayışının en güzel örneklerini burada yaşatıyoruz. Hastanelerimize, üniversitelerimize, okullarımıza yer verdik. Muhtarlarımızın neredeyse tamamını çağdaş yerlerde hizmet verir hale ulaştırdık. Spor kulüplerinin tamamına tarihinde ilk defa bu desteği verdik. 71 tane okulun 71’inin de fiziki şartlarını düzelttik. 54 tane caminin, bugüne kadar dinden imandan bahsedenlerin, yere göğe konduramayanların elinin değmediği ibadet yerinin biz bakımını yapıyoruz. Yaşadığımız kepazeliklerin hepsine son verdik.

“LÜTUF, SADAKA OLARAK DEĞİL, ADİL, YANSIZ, EŞİT BİÇİMDE YARDIM YAPIYORUZ.”

İnsanların yokluğunu, çaresizliğini yüzüne vuran, sadaka kültürü yaratan anlayışa son verdik. Beyaz Masa’yı gelir gelmez belediyenin girişinden kaldırdık. Bugün 13 bin kişiye, 3200 aileye düzenli gıda yardımı yapıyoruz. Elinde kartı var, ne gün alacağını bilerek geliyor ve o hemşehrilerimizden bir tanesi beni yardım dağıtırken görmemiştir. Artık Silivri’de yatağa aç giren insan kalmadı. Ulaşamadığımız varsa onları da bekliyorum. Peki, bunu yaparken birinin yüzüne gözüne mi batırmışız? Geliyor, kartını gösteriyor, alıyor. Sadece ne soruyoruz? Buna ihtiyacı olup olmadığı… İhtiyaç sürdüğü sürece bu yardım yapılacak. Silivri bunu bir lütuf olarak, insanların yüzüne vurulan bir sadaka kültürüyle değil, yansız, tarafsız sosyal bir belediye anlayışıyla yapıyor. Aradaki fark bu. Asıl şimdi beyaz oldu orası. Beyaz, aydınlık bir sayfayı açtık orada.

“ENGELLİMİZE, YAŞLIMIZA HİZMET VERİYORUZ. 4 BİN KİŞİYE İŞ BULDUK.”

Engellisi, yaşlısı ne oldu? 1900 vatandaşımız, yaşlıysa evinde bakım yapılıyor. Ona psikolojik, fizik tedavi, sosyal eğitimi de, takip eden eğitimlerini de veriyoruz. Bunu kimseye duyurmadan yapıyoruz.  Onu rencide etmeden, yüzüne de vurmadan yapıyoruz. 600’ü engelli 1300 hemşerimize evinde bakım yapıyor, onları yalnız bırakmıyoruz. Belediyeyi bir umut eli, elinin altında güvenebileceği bir kurum haline getirdik. 4000’e yakın kardeşimizi işe yerleştirdik. Değerli hemşehrilerim, istihdam biriminin kurslar vererek işe yerleştirmesinin önemini o işe giren çocuklarımıza bir sorun. İş gücüne katılırken daha iyi şartlarda bu hizmeti alabilmesinin, bedel alabilmesinin önemi arttı. Bunları bu tonda, bu açıklıkta bugüne kadar anlatmadım.

“812 TRİLYON’U NEREYE HARCADIKLARININ HESABINI  VEREMİYORLAR.”

 Bu arkadaşlarımız buraya, sizlerin huzuruna da gelebilir, siz de sorun. 812 Trilyonluk beş yıllık kaynağı nereye saçtıklarını kendileri bile hala gösteremiyor. Hiçbir şey yapılmamış. Bizi biz yapan değerlere, yokluğa, çaresizliğe, sağlığa, kültüre ne yapılmış? İşte bunları yaptık değerli hemşerilerim. Silivri’nin merkezinde başlatılmış olan düzenlemeyi Silivri’nin her yerine yaycağız. Önce esnafa, sonrasında burada iş yapmayı düşünenlere umut veren bir yaklaşım, onları cesaretlendiren örnekler yapacağız. Bundan sonra da uçurum kenarından aldığımız Silivri’yi aydınlık geleceğe, hak ettiği geleceğine taşıyacağız. Artık Silivri kararını vermiş.

“SİLİVRİ ÜNİVERSİTE KENTİ OLACAK.”

 En önemli karardan bahsetmek istiyorum. Haziran ayının ikinci haftasında iki tane üniversitenin kararı Büyükşehir Meclisi’nden geçecek ve Ağustos ayında da Gümüşyaka’nın tabelasını koyacağız, 7 bin tane öğrencinin öğretim göreceği, çok kaliteli bir üniversitenin temelini atacağız. Kavaklı’da da aynı şekilde 350 dönüm yeri üniversite için tahsis ettik.

“BEN HERKESİN BAŞKANIYIM, O MUHTAR ARKADAŞLA POLEMİK YAPMAK İSTEMİYORUM.”

İlgili yerin muhtarıyla polemik yapmak istemiyorum. Ben bütün Silivri’nin belediye başkanıyım, onun da belediye başkanıyım!!!  Silivri de bir partiden seçilmiş olabilirim ama bir yandaşlık anlayışını kimse bana leke olarak atamaz. Bizim verdiğimiz, az önce saydığım hizmetlerin tamamını bize oy vermemiş, belki de vermeyi bile düşünmeyen insanlara yaptık. Ama öncelikle onların burada, Silivri’de insanca, kimseye muhtaç olmadan  yaşamalarını sağladık. Belediye kapılarında bana iş bul, zor durumdayım, ekmek ver, kömür ver diye dolaşmalarına son verdik. Bu yardımları fazlasıyla, kamunun tarafsızlığıyla, göreviyle, sosyal bir devlet anlayışıyla yapıyoruz. Bizim için en büyük proje insandır. Onu artık işle, ilgiyle, birikimle, esnafların sayısını arttırarak istihdamla, zenginlikle, refahla buluşturmak zorundayız.

“SİLİVRİ’YE İSTANBUL’DAN HÜCUM OLACAK.”

Göreceksiniz bu yıl sonuna kadar, İstanbul’da evinin önünden çıkan insanların buraya gelip hizmet almak için hücum ettiği bir yer haline getireceğiz Silivri’yi. Bunda bütün Silivri’nin payı olacak. Modern, çağdaş bir kentte yaşamanın rantını, zenginliğini, ferahlığını Silivri’nin her yerine yayacağız. Çünkü adil, sosyal bir belediyecilik anlayışı ancak böyle olabilir. Bu örnekleri yapmanın tek bir yolu var. Bu yaratılan kaynağı, zenginliği, halkın geleceğine yatırırsanız ancak bu mümkün olabilir. Kendini toplumun üstünde görmeye çalışan, halka ananı da al git diyen anlayış, halktan kopmuş bir anlayıştır. Toplumsal hafıza çok önemlidir. İnsan hafızası yanılabilir. Ama toplumun yaşanmışlıkları unutması mümkün değil. Silivri bu aydınlık geleceğe olan yürüyüşünü ve inancını, iradesini, 12 Haziran’da gösterecek bundan hiç şüphem yok.

“HEPİMİZ BİRBİRİMİZİN GEÇMİŞİNİ BİLİYORUZ, HALK NEREDEN NEREYE GELİNDİĞİNİN HESABINI SORAR.”

Halkın gösterdiği iradeyi, zenginliği, kimselere peşkeş çekmeyeceksin. 300 dönüm araziyi 10 liradan satın alana, ben bugün 40 dönüm yeri vermedim, 56 dönüm üstüne de aldım. Böyle yaratılır kent zenginliği. Halkı düşünürsen, gece yatarken bir kişinin yüzünün kırık, buruk ayrıldığını düşünüp, sabaha kadar uyuyamazsan, o seni rahatsız ederse olur. Gözünü kapatıp korumalarla, mafya tarzı arabalarla dolaşarak değil. Hepimiz birbirimizin geçmiş yaşantılarımızı biliyoruz. Nereden nereye geldiğimizin izahını yapacağız toplum önünde. Bu hesap sorulmuyor değil. Biz susuyorsak, uyuyor değiliz. Toplumda kavga ve gerginlik yaratmak, bunlarla uğraşıp sizi de yıpratmak istemedik.

“ZOR DURUMDA KALDIĞINIZDA ÇALACAK KAPILARINIZ VAR.”

71 okulu, 54 camisi, 3200 esnafı, 45 km. sahili ile devasa bir ilçe yaşatıyoruz. Bu ilçeyi, modern, çağdaş, aydınlık bir kente götüreceğiz. Bu iki yılda yaşadıklarımızı biz biliyoruz. Bu zorluklar konusunda halkımızın bizi anladığını düşünüyoruz. Şimdi hızlı bir şekilde iki yılda yaptığımız bütün projeleri gerçekleştiriyoruz. En önemlisini bitirdik, yansız, tarafsız, sosyal bir çatı altında, çaresiz kaldığında çalacak kapılar oluşturduk. Bunlar sonsuza kadar yaşayacak, sadece bu dönemde değil.

“SİLİVRİ EFSANE BİR DÖNEM YAŞAYACAK.”

Israrla söylüyorum. Silivri belki efsane bir dönem yaşayacak bu dönemde. O dinamikleri, o hareketleri açığa çıkarmanın yolunu ilk önce biz açacağız ve bunu gerçekleştireceğiz. Toplum kendi liderlerini kendisi çıkaracak. Bu kültür, bu anlayış Silivri’de var. İnsan zenginliği de var, fiziki zenginlik de var. Tarıma, balıkçılığa da el atıyoruz. Sahilde yaptığımız düzenlemeyle artık bir balıkçılık kültürü oluştu. Silivri eski dinamikliğine, eski zenginliğine dönecek. Bunu geliştirerek yapacağız. Zenginliği burada umabilmenin önünü açacağız. Adalet, hukuk içerisinde yapacağız.

“SİLİVRİ’DE PLANLARI BOZDUK, ŞİMDİ TÜRKİYE’DE DE BOZALIM.”

Silivri’de iki yıl önce büyük bir planı bozduk. Şimdi iktidarda da bozacağız. Burada da Silivri en büyük katkıyı verecek. Türkiye’yi özgürlüğün, umudun ülkesi yapmak bizim elimizde. Türkiye’yi herkesin Türkiye’si yapacağız ve bunu herkesin CHP’si ile yapmak istiyoruz. Bu iradeyi sandığa yansıtacağımıza inanıyorum.”

MİTİNGE DAVET

Özcan Işıklar’ın konuşmasından sonra, toplantıya katılanlar, CHP’nin 4 Haziran Cumartesi günü Kazlıçeşme’de düzenleyeceği büyük İstanbul Mitingi’ne davet edildi. Mitinge Silivri’den katılım için vapurların kaldırılacağının duyurulduğu toplantıda, daha sonra yine davul-zurna eşliğinde topluca parti binasına yüründü.

NEZAKET VE CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

CHP heyetinin davul-zurnalı yürüyüşü sırasında, yol üzerinde bir kahvede MHP’nin seçim konuşması yaptığını fark eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, vatandaşların rahatsız olmaması ve konuşmanın bölünmemesi için davul-zurnaların susmasını istedi. İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ile birlikte söz konusu kahvenin önüne giden Başkan Işıklar, MHP’lilere selam verdi, kısa bir süre sohbet etti.

BALKONLARDAN BÜYÜK İLGİ

Öte yandan, yürüyüş esnasında, evlerinde bulunan vatandaşların balkonlara çıkarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a el salladığı görüldü. Kendisine selam veren vatandaşlara aynı şekilde karşılık veren Başkan Işıklar ve beraberindekiler, sloganlar ve alkışlar eşliğinde İlçe Binası önüne geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.