Şimdi de oylama ve imza tartışması

Şimdi de oylama ve imza tartışması
Eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın isimlerden Hakkı Süha Okay, VATAN’ın “Gitmeyecek misiniz?” sorusuna “Almak istemiyorlar” yanıtı verdi.


CHP’de kurultaya çok az bir süre kala kulislerde hareketleniyor

 Okay, “Biz gitmek istiyoruz ama bizi almak istemiyorlar. İçeride Genel Merkez tarafından getirilen binlerce kişi olacak. Kim delege, kim izleyici..? Orada bir konuşma yapıldığında uğultu olacak dinlenilmeyecek. Bu şartlarda başka ne yapılabilir? Seyircili tüzük değiştirilmez” dedi. Tüzük çalışmaları da Genel Merkez’de devam ederken tüzükte yapılan düzenleme ile seçimli kurultaylarda aday olurken ve önerge verirken gereken imzanın Başkanlık Divanı önünde verilmesi uygulaması kaldırıldı. Bu uygulama yerine imza verenlerin salonda okunması düzenlemesi getirildi. Okay, bu uygulamaya tepki gösterirken, “Divan önünde imza almayalım denildi. Peki alınmasın. İsimler salonda neden okunuyor? Schindler’in listesi gibi o isimler okunacak. Salonda bulunanlarla gerginlik yaşayabilecek”dedi. Birçok delegenin Genel Merkez’e “desteğini iletmek” için gittiği veya telefonla görüşerek destek verdikleri ifade edildi.

Baykal: Dinleyelim bakalım

Kurultaya gitmemeyi gündemine alan Baykal, “İki kurultaya katılmayacağınız ifade ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna, “Bir açıklama yapacağım noktada ben rica ederim sizlere, bir araya gelir, konuşuruz” yanıtını verdi. Baykal, grup toplantısına girişinde de sorular üzerine, “Bugün buraya konuşmaya değil, dinlemeye geldik. Dinleyelim bakalım” dedi.

Serter’den dizi tepkisi

ATV’de başlayan “Uçurum” adli dizideki “fahişe” karakterinin isminin “Nur Serter” olması CHP’de tepkiye neden oldu. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, kanala ihbarname yolladıklarını, gereken adım atılmazsa yasal süreci başlatacaklarını söyledi.(VATAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.