“SOKAĞA ÇIKARKEN ZORLANIYORUZ”

“SOKAĞA ÇIKARKEN ZORLANIYORUZ”
CHP Beylikdüzü Engelliler Komisyonu, mahalle ekipleriyle birlikte her mahallede engeli vatandaşlar ve yakınlarıyla buluşmalar düzenleyereksorunların tespiti ve çözüm üretilmesi noktasında fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

“Tanışma Çayı” adı verilen buluşmalarda bugüne kadar Marmara ve Adnan Kahveci Mahallesi olmak üzere iki mahallede gerçekleşen toplantıların üçüncüsü Gürpınar Mahallesi’nde yapıldı. Engelli birey ve yakınlarının yaşadıkları sorunlar ve taleplerkonusunda bilgilerin alındığı toplantıda, bilgi eksikliğinden kaynaklanan kaygıların giderilmesi ve sahip olunan haklar üzerine bilgiler verildi.

Yaşam hakkının herkes için eşit bir hak olduğunun vurgulandığı toplantıda;engelli bireylerin, diğer sağlıklı bireyler gibi yaşam koşullarını elde edebilmesi için düzenlemeler yapılması gerektiği kaydedildi.

Toplantıda, Beylikdüzü’nde yaşadıkları sıkıntıları dile getiren engelli vatandaşlar, özellikle kaldırım ve yollardaki ihmallerden dolayı büyük zorluk yaşadıklarını ifade etti. Beylikdüzü’nde sokağa çıkamadıkları siteminde bulunan engelli vatandaşlar, her mahallede engelli bireylere dönük sosyal tesis ve rehabilitasyon merkezi gibi sosyal faaliyet gösterebilecekleri, eğitim alabilecekleri noktalar istediklerini söyledi.

Toplantıda engelli birey ve yakınlarını sahip oldukları yasal hakları konusunda bilgilendiren CHP Beylikdüzü Engelliler Komisyonu üyeleri ise, iletilen görüş ve talepleri tek tek not aldılar, yerel yönetim anlayışlarının içerisinde her vatandaşa eşit hizmetin öncelikleri olduğunun altını çizdiler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.