Tazegül, Kadın rehabilitasyon kompleksini anlattı

Tazegül, Kadın rehabilitasyon kompleksini anlattı
Büyükçekmece’de bulunan tüm mahallelerde halk toplantısı yapma hedefiyle yola çıkan CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Mehtap Tazegül, ilk toplantısını Green House Cafe‘de gerçekleştirdi.
CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Mehtap Tazegül, projelerini halkla paylaşmak için start verdiği kahvaltı programlarının ilkini Green House Cafe‘de gerçekleştirdi. Bayanlara özel verilen kahvaltılı toplantıdaMehtap Tazegül projelerini halka anlatarak, halkın istek ve önerilerini öğrenip kayıt altına aldı.
Seçmenlerin siyasi görüş,politik bakış ve bölgenin dengeleri hakkında düşüncelerini nin yanı sırasosyal hayat, gündemin maddeleri kadın sorunlarıylada alakalı fikir alışverişindebulunan Tazgül yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü ‘Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’ olarak ilan etti.

Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten rafael karşıtlığıyla bilinen Mirabal kardeşler adlı üç kız kardeş Rafael’in: "Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler"şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra tecavüz edilerek vahşice öldürüldüler.Maalesefki ülkemizde 1960 yılında Dominik cumhuriyetinde yaşanan bu olayın benzerini hatta gizliden gizliye daha ağırını yaşamaktayız.Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi kayıtlarına göre, Şubat 2010-Ağustos 2011 arasındaki 19 ayda 78 bin 488 aile içi şiddet vakası yaşanmıştır. 
2011 yılında koruma talep ettiği, savcılığa veya polise şikâyette bulunduğu ya da sığınma evlerine yerleştirildiği halde 11 kadın öldürülmüş, 3 kadında ağır yaralanmıştır. 
Bu rakamlar günümüze gelindiğinde ise tam 3 katı artış göstermiştir.Bu demek oluyorki hala bu ülkede kadın erkek eşit diye çığırtkanlık yapan büyüklerimiz iş icraata gelince tabiri caizse çuvallıyorlar.İşte bizde bu günün müsebbibi olarak yola çıktığımız ilk gün kafamıza koyduğumuz en büyük projemizi yani Zübeyde hanım kadın rehabilitasyon kompleksini sizlere sunmaktan onur duyuyoruz.

Ailesinden şiddet gören kadınlar gidecekleri yerleri olmadığından bu şiddete göz yummak zorunda kalıyor ya da evden kaçma gibi vakalarla hayatlarını karartabiliyorlar. Maalesef ki bu ülkemizin çok büyük bir ayıbı, bir o kadarda gerçeğidir. İşte biz belediye olarak eğer seçilirsekburada devreye gireceğiz. Şiddet gören kadınımızı rehabilite merkezimizde ağırlayacağız. Şimdi benimle birlikte sizde hayal edin. Çok büyük bir kampüs düşünün; yemyeşil bir bahçesi olan. Ağaç gölgeleri, çocukların oynayacağı parkların olduğu. Güvenlik görevlileri tarafından korunan, iş edindirme kursları ve atölyeleri olan koskocaman bir kampüs. Büyükçekmeceli kadınların en büyük güvencesi huzur dolu bir yer. Bu hayalimiz neden gerçek olmasın. 
Şunu hiç kimse unutmamalıdır ki medeniyet eşiğini atlamanın en önemli adımı sağlıklı ve eğitimli bireylerdir. Bunlarıda sağlayacak olan hakettiği saygıyı gören sağlıklı eğitimli ve şiddet görmeyen annelerdir.Burdan şunun sözünü verebilirim. Ben Mehtap Tazegül. Eğer ki Büyükçekmece belediye başkanı olursam Sizlerin huzurunda yemin ederimki şiddet gören her kadının evi ocağı geleceği ben olacağım. Kadına karşı şiddetle mücadele günümüz kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.