Tedbir kalkti

Tedbir kalkti
CHP istanbul il Yönetim Kurulu tarafından görevden alınan ve tedbirli olarak disipline gönderilen CHP Büyükçekmece ilçe Başkanı Kerim Menteşoğlu ve yönetici arkadaşlarının Tedbirleri, kararın kendilerine tebliğ edilmemesi nedeniyle kaldırıldı.

CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu, “Parti içi seçimlere hile karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak” suçlamalarıyla görevden alınan ve “Tedbirli” olarak disipline sevk edilen CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Kerim Menteşoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin “Tedbirli disiplin” sevkini kaldırdı. Oybirliğiyle alınan karara gerekçe olarak, “Kerim Menteşoğlu ve arkadaşlarına, disipline sevk edildiklerine dair tebligatın 5 gün içerisinde yapılmamış olması” gösterildi.


CHP İl Disiplin Kurulu’nun 19 Nisan Perşembe günü imza altına aldığı 11 sayılı kararda şu ifadelere yer verildi:

“CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığının 2011/30 esas -2011/37 karar sayılı kararı üzerine tedbir konulan kişinin sıfatı ne olursa olsun, disipline veren makam da kim olursa olsun 5 gün içerisinde ilgili disiplin kuruluna gönderilmesi ve ayni süre içinde ilgiliye tebliğ edilmesi tedbirin geçerlilik koşuludur. Bu şekil şartına uyulmaması tedbirin kendiliğinden kalkması sonucu doğurur” hükmü içermektedir.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığının İl Disiplin Kurullarını bağlayan kararı karşısında CHP Tüzüğü’nün 68/F maddesine göre Disipline gönderen CHP İstanbul İl Yönetim Kurulunun 28.03.2012 tarih ve 333 sayılı kararı ile CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanlığına görevden alınarak tedbirli olarak sevk edilen Disiplin suçlusu Abdulkerim Menteşoğlu’na 28.03.2012 olan karar tarihinden 5 GÜN içinde tedbirli olarak disipline sevk edildiğine dair gerekli tebligatın yapılmamış olması nedeniyle hakkında verilen TEDBİR kendiliğinden kalkmış olduğundan itirazı konusunda karar verilmesine YER OLMADIĞINA hakkındaki TEDBİRİN KALKMIŞ OLDUĞUNUN TESPİTİNE Oybirliği ile karar verildi.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.