Tekin, Erdoğan'a yüklendi

Tekin, Erdoğan'a yüklendi
“Başbakan durduğu yere göre değil, doğduğu yere, doyduğu yere göre konuşsun”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yaptığı yazılı bir açıklamada, “Başbakan durduğu yere göre değil, doğduğu yere, doyduğu göre konuşsun,” dedi.


Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


“Sayın Başbakan her yurtdışı gezisinde olduğu gibi Almanya’da da güllük gülistanlık Türkiye’den bahsetti. Türkiye’de işsizlik yok, yoksulluk yok, yolsuzluk yok. Cami onarımlarında bile yolsuzluk yapılmıyor. Sabaha karşı saat beşte insanlar gözaltına alınmıyor, zengin daha zengin, yoksul daha yoksul olmuyor. İnsan başbakanı dinlerken bu nereden, hangi ülkeden bahsediyor Allahaşkına İsviçre’den mi sözediyor diye merak ediyor.


Yeter artık, Başbakan milletle, milletin derdiyle, halkın sorunlarıyla alay eder gibi konuşmaktan vazgeçsin.


Başbakan yurtdışında güllük gülistanlık Türkiye’den bahsederken ülkemizde açlıktan analar intihar ediyor, babalar bunalım geçiriyor evlerini yakıyor, ikibuçuk aylık çocuk açlıktan ölüyor. Bir gazi evinde açlıktan ölmüş olarak bulunuyor. Bir çocuk çöplükte ekmek ararken çöp arabasının altında kalıyor. İnsanlar böbreklerini satıyor. Köylünün traktörü hacizli. Bir köydeki vatandaşlarımızın hepsi haczedilmiş.


Türkiye’nin gerçeği bu iken insaf be Sayın Başbakan. Bu ne yaman çelişki, Türkiye ne durumda, sen neden bahsediyorsun. Elini vicdanına koy. Cüzdan hesabı yapma. Artık durduğun yere göre değil, doğduğun yere, doyduğun yere göre konuş


Çevrende çok doymuş olanlara bakma. İnsanlar doğduğu yerde neden aç, neden yoksul, neden göçediyor doğduğu yerden diye düşün. Uçağa binince tepeden bakarak veya yabancı bir ülkede gerçekleri ters yüz ederek sorunlar çözülmez.


Başbakan baktığı yeri göremiyorsa gözlüğünü değiştirsin ve Türkiye’nin onun bahsettiği Türkiye olmadığını anlasın artık.


Biz CHP olarak geceli gündüzlü gerçek Türkiye’yi anlatacak, Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünü büyük bir kararlılıkla ortaya koyacak ve bulutlar üzerinde konuşmayı seven Başbakanın ayaklarını yere değdireceğiz. Bununla da kalmayacak haziran ayındaki seçmen sonra arkadaşlarıyla birlikte yargıç önünde hesap vermelerini sağlayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.