The Godfather

The Godfather
Oğlu Emir Sarıgül’ün görevdenalınmasına sert tepki gösteren baba Sarıgül TDH’yi HYP ile birleştirerek genel seçimlere girme projesi de olmak üzere birçok seçeneği gündeme getirip Hayri İnönü’den rövanş almak istiyor.
Şişli Belediyesi’ndeki yetki ve iktidar kavgasında ipler Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eline geçmiş gibi görünse de, Sarıgül cephesinde farklı hamlelerin denenmeye çalışıldığı
görüldü. Başkan Yardımcılığı görevlerinden alınan CHP Şişli Belediye meclis üyeleri Emir Sarıgül, Ali Ekinci ve Murat Ali Talay’a bağlı tüm müdürlükleri kendisine bağlayan Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün bürokrat kıyımına gideceği öğrenildi.

Siyasi lobi oluşturuldu
2014 yerel seçimlerinde CHP’den meclise giren 29 meclis üyesinden oğul Emir Sarıgül de dahil olmak üzere 27’sinin eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e yakın olduğu bilinirken, belediye iştiraki Kent-Yol firması da Başkan İnönü için önemli bir handikap olarak değerlendiriliyor. Başkan Hayri İnönü’nün Kent-Yol Yönetim Kurulu’nu ve bazı birim müdürlerini değiştirmek için hamle yapmak istediği ancak Sarıgül tarafının bunu engellemek için siyasi lobi oluşturduğu belirtiliyor.
İhalelerde son dakika golü
Kamuoyunun desteğini almak için Mustafa Sarıgül’ü belediye kaynaklarını çarçur etmekle suçlayan İnönü, her yıl önemli bütçelerle gerçekleştirilen yılbaşı kutlama ihalesine onay vermemiş, ilçede geniş çaplı ışıklandırma ve sokaklara kırmızı halı serilmesine geçit vermeyeceği yönünde tavır sergilemişti. Tartışmaların, küfürleşme ve tehdit boyutuna ulaşmasının CHP’yi zora sokmasının ardından devreye giren parti yetkililerin sorunuşimdilik çözmesinin sonucu olarak Emir Sarıgül ile birlikte, Ali Ekinci ve Murat Ali Talay görevlerinden el çektirildi.

Başkan İnönü ilk operasyonun ardından, bu üç isme bağlı Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat Denetim Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü gibi 14 birimi direkt kendisine bağladı. Başkan İnönü buna rağmen belediye yönetimini elinde tutmayı başaramadı. Görevden alınmaların yaşandığı dönemde çıkılan pazarlık usulü çöp ihalesinde yaklaşık maliyetin iki katı teklif veren firmayla sözleşme imzalanmış olması İnönü’nün başını ağrıtacağı benziyor. Zira aradaki fiyat farkı 14 milyon TL gibi korkunç bir boyuta
ulaştı.
Birbirlerini suçlamışlardı
Belediyenin dün çıktığı “Hüseyin Cahit Yalçın İlköğretim Okulu Yıkımı ve Yeniden İnşaatı Yapımı” başlıklı ihalenin onay tarihi 25 Aralık 2014 olmasına rağmen pazarlık usulü ve ilansız bir şekilde ertesi güne gerçekleştirilmiş olması da Şişli’deki şaibeli ihalelere dikkat çekilmesine neden oldu. Başkan İnönü, Emir Sarıgül döneminde de çıkılan 2 ( iki) günlük otel konaklamalı gezi ihalesini de iptal etmişti. İhalelerdeki rantın büyüklüğü her iki tarafı da karşı karşıya getirmiş, birbirini suçlayıcı ithamlar gündeme düşmüştü.



Kent-Yol ve bürokrasiden İnönü’ye engel

sayıştay’ın 2013 yılı Şişli Belediyesi Mali denetlemesinde incelemeye takılan belediye iştiraki Kent-Yol firmasındaki ilişkiler ve rant trafiği de Başkan İnönü ile Sarıgül tarafını gerginliğe götüren sebeplerin başında geliyor. Yerel seçim öncesinde ani bir değişiklikle oluşturulan Kent-Yol firmasının yönetiminden rahatsız olan Şişli Belediye Başkanı
Hayri İnönü’nün, yönetimdeki isimlerle devam etmek istemediği ancak değişikliğe gidecek gücü de elinde bulunduramadığı ifade edildi.

Belediye hizmetlerinin epeyce bir kısmı ihale yoluyla Kent-Yol firması üzerinden yapılırken, İnönü’nün bu ekonomik trafikte ipleri eline almaya çalışması Sarıgül’e takılıyor. İnönü zor durumda bırakılacak Öteden beri eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile çalışan bürokratların da Sarıgül tarafında yer aldığı ve İnönü’yü zor durumda bırakacak bir çalışmanın
içinde yer aldığı da sızan bilgiler arasında.

Baba Sarıgül’ün, oğlu Emir Sarıgül’ün ve diğer Meclis üyelerinin görevden alınmasına sert tepki gösterdiği, Başkan İnönü’nün etkisizleştirilmesi ve destek olunmaması yönünde talimat verdiği öğrenildi. 2014 yılı Nisan ayında oylaması yapılacak 2013 yılı Faaliyet Raporu’nda CHP’li Meclis üyelerinin Başkan İnönü’ye sıkıntılı bir süreç yaşatacağı öngörülüyor. Çatışmaların ilk raundunda yara almış gibi gözüken deneyimli siyasetçi Mustafa Sarıgül’ün rövanşı alma pahasına bir dizi operasyona girişeceği ve gerekirse CHP üst yönetimiyle de sorun yaşamayı göze aldığı belirtiliyor.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL




 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.