Topbaş, Üçüncü Dönem Sonunda Siyaseti Bırakacak

Topbaş, Üçüncü Dönem Sonunda Siyaseti Bırakacak
Milletvekili olacağı yönünde çıkan iddiaları yalanlayan Kadir Topbaş, üçüncü dönem sonunda siyaseti bırakacağını açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Murat Çiçek'in sunduğu 24 Özel programına konuk olarak önemli açıklamalar yaptı. "Genel seçimlerde milletvekilliğine aday olacağınız söylentileri, doğru mu?" sorusuna Topbaş önce güldü sonra bu iddiayı yalanladı.

TOPBAŞ'IN SİYASETİ BIRAKACAĞI TARİH?

"İstanbullulardan bir dönem daha yetki istiyorum. Böyle saçma şey olmaz. İstanbullulardan yetki isteyip sonra gidiyorum demek söz konusu bile olamaz" diyen Başkan Topbaş, üçüncü dönem sonunda siyaseti bırakmayı düşündüğünü açıkladı.

"CHP ADAYINI BİLMİYORUZ"

"Önümüzdeki seçimlerde sizi zorlayacak isim Sarıgül mü olur? Son anketteki farkın 12-13 puan olduğunu gördük. Sizin rakibiniz CHP midir?" sorusuna ise "Bugüne kadar 60 katrilyon yatırım yaptık. Nelerin değiştiğini bu kentte herkes gördü. Geçmiş İstanbul'a bakarsanız, çok önemli hizmetler yaptığımızı düşünüyoruz. CHP adayını bilmiyoruz. Her biri 'ben varım' diyor" diyerek karşılık veren Kadir Topbaş şöyle devam etti:

"BU KENT KADERİNE BIRAKILAMAZ"

"Genel anlamda 2009'u hatırlayınız. Sayın Kılıçdaroğlu 'nun hangi çevrelerden nasıl destekler aldığını görüyoruz. Dosyalar gösterdi seçim süreci boyunca. Böyle gitti. Hatta 'Gandi Kemal' demişlerdi. Türkiye 'nin, İstanbul'un ve geleceğin kurtarıcısı diye baktılar ama sonuç ortada. Bir İstanbullu olarak söylemek istiyorum, tesadüflere terkedilemez, meceraya sürüklenemez İstanbul. Ne olursa olsun denilemez. Ayakları yere basan, geleceği belli olan ve sadece medyatik veya bir takım çevrelerin tetiklemesiyle bu kent kaderine bırakılamaz. Bu işi bilen, donanımı, ufku, vizyonu, eğitimi olan ve geçmişi bilen, bu kenti yaşamış olanlara ihtiyacı var bu kentin. Kriteri böyle olmak zorunda."

"TRAFİK SÜRESİ KISALIYOR"

Trafik sorunuyla ilgili sürekli çalışma içinde olduklarını anlatan Topbaş, "Sistemimiz hazır. Projelerilerimizi bir bir hayata geçiriyoruz, yatırımlarımızın yüzde 55'i ulaşımla ilgili. Ulaşım süreleri kısaldı. Bu rakamlar, trafikteki araç sayısının yoğunlaşmasına rağmen daha da kısalacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.