Turan organize etti, Yağcıoğlu sebeplendi!

Turan organize etti, Yağcıoğlu sebeplendi!
Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Selimpaşa eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.
Turan ve Yağcıoğlu başvuru dosyasını AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş’a teslim etti. Adaylık başvurusunu yapacağını bir gün önceden duyuran Turan’ın bu çağrısının üzerine partililer ilçe binasını hınca hınç doldurdu. Adaylık başvurusunu Turan ile aynı günde yapma kararı alan Ahmet Yağcıoğlu ise Hüseyin Turan’ın yapmış olduğu organizasyondan sebeplenmiş oldu.  

Karakaş: Biz güçlü bir teşkilatız 

Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş yaptı. Karakaş her iki aday adayına da başarılar dileyerek “İnşallah hayırlı uğurlu olur. Teşkilatımız adına da iyi sonuçlar olur. Biz güçlü bir teşkilatız. Hem üye sayımızla hem de yapmış olduğu hizmetlerle nasıl çalışılırı gösteriyoruz.

Biz eğer Silivri’de bir başarı elde edeceksek teşkilatımızla birlikte, kurucu ilçe başkanımızla birlikte, herkesi kucaklayarak edeceğiz. Silivri hizmete susadı. Ortak paydamız Silivri. Bizden çok şey bekleniyor, proje üretmeye devam ediyoruz. Biz aday adaylarımızla el ele kol kola çalışacağız. Ben her iki arkadaşıma da hayırlı uğurlu olsun diyorum. Allah utandırmasın.” dedi.  

Yağcıoğlu; Kaldığımız yerden devam edeceğiz 
Karakaş’ın konuşmasının ardından AK Parti’den Silivri’ye belediye başkan aday adaylığını açıklayan Ahmet Yağcıoğlu; “Selimpaşa belediye başkanlığı ile göreve başladım. 3 dönem üst üste belediye başkanı oldum. Bir dönem kendi isteğimle aday olmadım. Özellikle son dönemimde çok hizmetlere şahit olduk ve en rahat ettiğimiz dönemdi.

Yapılan hizmetler anlatmakla bitmez. Fakat son 5 yıldır yapılan yatırımlar ortada. Biz kaldığımız yerden Allah nasip ederse devam edeceğiz. Ben dosyamı verirken hepinize teşekkür etmek istiyorum ve saygılar sunuyorum” dedi.  

Turan; 2009 seçimini AK Parti değil Silivri Kaybetti 
Silivri’de 2004-2009 dönemlerinde belediye başkanlığı yapan Hüseyin Tura partide alkış ve tezahüratlarla karşılandı. Turan’a ilginin fazla olduğu da gözlemlendi. Turan konuşmasında görev süresince yaptığı hizmetlerden bahsederek başladı ve şunları söyledi: “2004-2009 yılları arasında görev yapan bir belediye başkanı olarak sizlerin karşısındayım.  Seçim günlerinde otobüslerin üstünde konuşma yaparken kaybedeninin ya da kazanının AK  Parti olması önemli değil; Silivri kaybetmesin demiştik.  Ama sizler şahit olduğunuz için söylüyorum. Seçimlerin üzerinden bir sene geçtikten sonra insanlarımız, AK Parti seçimi kaybetmedi Silivri kaybetti diye söyledi.

2004 yılında bir belediye binası yoktu, alt yapı yoktu, doğalgaz için siyasi gaz diyenler vardı. Dispanserden büyüyen eciş büçüş bir devlet hastanesi vardı. Biz çok kapsamlı bir devlet hastanesi kazandırdık. Adliye binası kazandırdık. Çöp dağlarını kaldırdık. O dönem çevre derneği başkanımız çöpün üstünün kapatılmasının gerektiğini söylemişti. Çöpü tamamen kaldırınca o da inanamadı. Gece gündüz çalıştık.

“Hatalarımızı gördük”
Turan konuşmasının devamında diğer aday adayı arkadaşlarına da başarılar dileyerek” Rabbim bizi öteki tarafta yan gelip yatanlar olarak sorgulattırmayacak. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Silivri’nin ne kaybettiğini hepimiz gördük. Silivri bizim evimiz. Evimize hizmet etme yükümlülüğümüz var. 5 senede müthiş bir tecrübe kazandık. Hatalarımızı eksikliklerimizi gördük. Bu görev bize tekrar nasip olduğunda gece gündüz yine birlikte çalışacağız. Bu geminin içinde bulunan kaptanımız, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İl başkanımız Aziz Babuşçu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, ve İlçe Başkanımız Metin Karakaş’la birlikte yürümekten dolayı onur ve gurur duyuyorum. 22 bin üyesi olan partimizle, tabanımızla birlikte 2014 seçimlerini alacağız. Silivri’yi AK Partili belediye yapıp hizmete kavuşturacağız.

Allah yar ve yardımcımız olsun. Bütün aday adaylarımıza inanıyor ve güveniyorum. Şu anki aday adaylarımız mevcut belediye yönetiminden daha iyi hizmet edeceğine inanıyorum. Silivri ayağa kalkacak.” dedi. 

Haber/ Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.