Türbanlı aday adaylarına kabul

Türbanlı aday adaylarına kabul
AKP'de geçen hafta başlatılan milletvekili aday adayı başvuruları dün gece tamamlandı. AKP'ye 4 bin dolayında aday adayı başvuruda bulundu.
AKP, bu seçimde aday adayı başvuruları açısından bir ilke imza attı. Seçim sürecinin en tartışmalı konusu olan ve “Aday gösterilecekler mi” tartışması süren türbanlı aday konusunda partide ilk adım atıldı. 12 Haziran’da milletvekili seçilmek isteyen ilk türbanlı aday başvuruları da gerçekleşti. Parti yönetimi de türbanlı adayların başvurularını, diğer aday adaylarıyla birlikte resmen kabul etti. AKP yönetimi, “türbanlı aday göstermeyeceğini” önceden açıkladığı için 2002 ve 2007 seçimlerinde AKP’ye türbanlı milletvekili adayı başvurusu, 2009 seçimlerinde de türbanlı belediye başkan adayı başvurusu olmamıştı. Ancak bu kez, parti yönetimi, türbanlı adaylar konusunda önceden kapıları kapatmadı.

'Türbanla gireceğim' açıklaması

Eski AKP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Kamçı, adaylık başvurusunu yaptıktan sonra, “Ben yasakların kalkması için adayım. Meclis’e de başörtümle gireceğim” açıklaması yaptı.

'Başvuru yağdı'


Parti yönetiminde henüz türbanlı adaylar konusunda bir net karar oluşmazken, değişik formüller de tartışılıyor. Bu çerçevede 12 Haziran’da türbanlı aday gösterilmeyip, türbanlılara, “Seçim sonrası yeni anayasa ile bu soruna kökten çözüm bulunacak” mesajı verilmesi önerileri de gündeme geldi. Ancak AKP’ye, üniversitelerde türban sorununun çözüme kavuştuğu, yasal bir engel de bulunmadığı gerekçesiyle “Türbanlı aday istiyoruz” başvuruları yağıyor.

'Çizik sayısı yüksek olacak'


AKP’de aday adayı sayısının yüksekliği ve özellikle bürokrasiden adaylıkların “vekilliğe hücum” boyutuna ulaşması mevcut milletvekilleri arasında sıkıntıya neden oldu. AKP’de 2007’de olduğu gibi çizik sayısının çok yüksek olacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.