Turgut, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Turgut, basın mensuplarıyla bir araya geldi
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut Beylikdüzü Kaya Ramada Otel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantında basın mensupları ile bir araya geldi.

Turgut, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut Beylikdüzü Kaya Ramada Otel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantında basın mensupları ile bir araya geldi.

İlçe başkanları da eşlik etti
Turgut’un basın toplantısına MHP Beylikdüzü ilçe başkanı Ali Aydın, Esenyurt ilçe başkanı Halit Özer, Büyükçekmece ilçe başkanı Alaattin Yavuzgüneş ve Çatalca ilçe başkanı Mahmut Açar’da katıldılar.

Dün ne dediysek bugün doğru çıktı
2009 yerel seçimlerinde MHP’nin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı da olan Şehir Plancısı Ahmet Turgut konuşmasının başında 2009 yılındaki seçim sürecinde İstanbul için tespit edip kamuoyuna açıkladıkları kentin sorunlarının bugün ortada durduğunu söyleyerek “AKP’li yerel yöneticiler hiçbir soruna çözüm getirmemişlerdir” dedi.


Kanal İstanbul: “sorun çözmeyecek, sorun yaratacaktır”
 
Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı “Kanal İstanbul” projesinin İstanbul’un hiçbir sorununa çözüm olmayacağını ifade ederek kaynak konusunda ve projenin netliği konusunda da belirsizliklerin öne çıktığını vurguladı. Turgut bu projenin yeni olmadığını AKP’nin beş yıldan fazla süredir böyle bir çalışması olduğunu da sözlerine ekledi.

 “arsa operasyonu”
 
AKP’nin genel ve yerel iktidarlarına çağrı yapan Turgut şunları söyledi. “şimdi sizlerin aracılığı ile çağrı yapıyorum son 10 yılın tapu kayıtlarını açıklayın, kimler bu bölgeden arsalar almış, hangi bölgede ne kadar arsa el değiştirmiş? Yürekleri varsa açıklasınlar”

Belediye ve kamu kuruluşları seçime karışmasın
 
Ahmet Turgut “AKP’li ve CHP’li belediyelerin yanı sıra kamu kuruluşları kendilerinin sadece kamu hizmeti verdiklerini unutarak seçimlerde araç-gereç ve personelleri ile taraf olduklarını görüyoruz. Tespit ettiğimiz her olayı yargıya taşıyarak takipçisi olacağız” dedi.

Anketlere tepki gösterdi
 
Turgut bir gazetecinin kamuoyu yoklamalarında MHP’nin oy oranlarının baraj sınırında gösterildiği sorusu üzerine ise “2-3 bin kişi ile yapıldığı söylenen sözde ciddi anketlerin Türkiye geneline göre değerlendirilmesinin anlaşılır bir tarafı olmadığı açıktır. Şunu unutmasınlar ki TBMM’de bir tane bile MHP’li milletvekili olursa AKP rahat hareket edemeyecektir. Korkuları ve toplumu yanlış yönlendirmelerinin nedeni budur” dedi.

Son 10 yılın Tapu, Kadastro kayıtlarına bakılsın

Basın mensuplarını yakından takip ettiğin ve bölgeyi çok iyi bildiğini söyleyen  MHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Turgut; “ Başbakan’ın çılgın projesi seçim vaadidir.Kanal İstanbul projesinin zemin etüdü yapılmamış ama güzergah belirlenmiş. Bu proje tamamen rant bir projesidir. Bir şehir planlamacısı olarak böyle bir proje hayata geçirilebilir mi diye baktığımızda. Evet geçirilebilir. Ancak özce zemin etüdü ve fizibilite çalışmaları yapılmalıdır. İstanbul’un Son 10 yılda tapu kadastro kayıtlarına bakılsın. Kimler nerelerden ne almış. Kimlerin üzerinden araziler kimin üzerine geçmiş bunlara bakılsın. Çünkü zemin etüdü yapılmamış fakat güzergahları belirlenmiş “ Kanal İstanbul projesi” de tamamen ranta dönük bir proje olduğunun göstergesidir” dedi.

2B sorunu kadastrol bir sorundur 

2B konusu ile  tapusuz köylerin sorunlarına da değinen Turgut: “ 2B hep para üzerinden gündeme getiriliyor. 2B sorununda işgal söz konusu değil, kadastrol bir sorundur.  Devlet 2B içinde kalan arazi sahiplerinden para almak istiyor. Aslında almayabilir. Öyle bir düzenleme yapılarak 2B sorunu çözülebilir. Biz TBMM’ne gelirsek, İktidar olursak 2B sorununu vatandaşları mağdur etmeden çözeceğiz. Tapusuz köylerin tapularını da yine kimseyi mağdur etmeden çözüme kavuşturacağız” dedi.

İlçe başkanları bölgedeki sorunları dile getirdi

Toplantıda MHP İlçe Başkanları da söz alarak, ilçelerinde yaşanan sorunları ve vatandaşların şikayetlerini dile getirdi. AK Partiye ilçelerindeki vatandaşların ciddi tepki gösterdiklerini ve AK Partinin astığı bayrakları bile vatandaşların çıkardığını söyleyen İlçe başkanları, MHP’nin Türkiye’de birinci parti olacağını söylediler.

İstanbul’u siz basın mensuplarıyla birlikte takip edeceğiz

Basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP 3.Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Turgut, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Basın mensuplarının katılımından duyduğu memnuniyeti  dile getiren Turgut; “İstanbul’u siz basın mensuplarıyla birlikte takip edeceğiz. Hepimizin sorumlulukları var” dedi.

Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.