Türkiye’deki göçmenlerin oyu için rekabet var

Türkiye’deki göçmenlerin oyu için rekabet var
Bulgaristan’da 12 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde Soydaşlarımız yine örgütlenerek burada Türkleri temsilen aday olacak vekillerini seçecek. Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta yapılacak erken genel seçimleri için kampanya süreci başladı.
Yaklaşık 7 milyon kayıtlı seçmenin oy vereceği seçimlerde 7 bin 200 milletvekili adayı, 38 parti ve 7 koalisyon yarışacak. Merkez Seçim Komisyonu'na Türklerin yoğun olarak bulunduğu 3 parti boy gösterecek

Türkiyedeki oylar önemli
İstanbul 3. Bölge seçim organizasyonu sorumlusu CHP Avcılar Belediye Meclis Üyesi Hülya Altın 12 Mayıs’ta göçmen soydaşlarımızın bilinçli bir şekilde oy kullanması istedi. Altın, Türkiye’de oy kullanacak seçmenlerimizi uyararak, “Göçmenlerimiz Kendi hakları için önlerindeki bu seçimi çok iyi değerlendirmeleri gerekir. Soydaşlarımız sandığa birlik beraberlik içinde oylarını bölünmeden kullanması çok önemli. Bulgaristan’daki Türk siyasi partilerin çoğunlukta olması değil tek bir siyasi parti etrafında oyların toplanması hükümet ortağı olmamızda önemli bir yer teşkil ediyor. Oylarının bölünmemesi için çaba göstermeliyiz. Oy kullanacak seçmenlerin bir oy’un kendi haklarının yok olması anlamına geldiğini unutmaması gerekir. Bu yüzden göçmenlerin haklarını bu güne kadar koruyan kollayan onlara sahip çıkan partinin etrafından toplanıp oy kullanmaları şarttır. Göçmen soydaşlarımızın Bulgaristan kimliğine kavuşması birlik beraberlik içindeki mücadelenin sonucudur. Bu birlik beraberlik bizim haklarımızı almamıza sebep oldu.” Dedi.

Sandığa gidilmeli
Hülya Altın geçen dönem 38 Milletvekili çıkaran Türklerin bu seçimde de bu rakamı aşması için mutlaka sandığa giderek oy kullanması gerektiğini belirterek, “ Oylar bölünürse bu rakama ulaşmamız bile söz konusu olamayacaktır. Bu sebeple oy kullanma hakkına sahip her soydaşımız mutlaka sandığa gitmelidir. Vereceğiniz her oy hak ve özgürlüğünüz demektir” şeklinde konuştu.   2009'daki seçimlerde Türkiye'den yaklaşık 90 bin kişi oy kullanmıştı. Bunlarını 28 bini İstanbul ve çevresinden 25 bini ise Bursa'dan gelmişti. Türkiye'deki oyların yüzde 90'dan fazlası HÖH'e gitmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.