"Türkiye’yi inşallah bir hiyanet dönemine sokmazsınız"

"Türkiye’yi inşallah bir hiyanet dönemine sokmazsınız"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Sayın başbakan 'çıraklık, kalfalık dönemlerini tamamladım piştim, olgunlaştım. Şimdi ustalık dönemini yaşamak istiyorum' diyor. Buraya kadar yapmış olduğunu

Bahçeli'den Erdoğan'a sert sözler


Bugün üç ilde düzenlenecek olan mitingde halka konuşacak olan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ilk durağı Aksaray oldu. Hükümet meydanında yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Bahçeli'nin hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı.

"MİLLET OLARAK SİZİ GÖNDERMESİNİ DE BİLİRİZ DEMELİYİZ"

Miting alanındakilere 'millet olarak getirmesini bilirsek, göndermesini de biliriz' demelisiniz diyerek uyarıda bulunan Bahçeli, "Millet iradesiyle gelmiş olanlar, her türlü becerisizliklerini, başarısızlıklarını, 'bizi millet getirdi' diyerek, milletin sırtını sıvazlayanlara 12 Haziran’da bir cevap vermeliyiz. Evet millet olarak biz sizi getirdik, ama millet olarak sizi göndermesini de biliriz demeliyiz."dedi.

"AK PARTİ, YORULMUŞTUR"

Ak Parti'nin yaklaşık 9 yıldır mecliste koltuk sayısı olarak çoğunlukta olduğunu ifade eden ve her türlü değişiklikleri ve yasayı çıkartabileceğini savunan Bahçeli şunları söyledi: " Siyasi iktidarın sayısal çoğunluğuyla sizlere neyi vaat ettiyse, hangi sözü vermişse hangi sosyal veya ekonomik politikayı uygulamayı düşünüyorsa, bunu gerçekleştirecek sayısal çoğunluğu unutmaması lazım. Bir başka değişle bugünki siyasi iktadar, mecliste alamayacağı bir karar, çıkartamayacı bir yasa, uygulamayacağı sosyal ekonomik politikası yoktur. Ama neyi vaat etmişse bunu yapamamıştır. 9 yıl içinde AK Parti tükenmiştir, yorulmuştur ve 3’üncü dönem iktidar olmaya takati kalmamıştır."

"BEKA SORUNU VARDIR"

Türk milletinin ve devletinin, beka ve varlık sorunu olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Soruların başında beka sorunu ve Türk milletinin ve devletini varlık sorunu gelmektir. Bu iktidar döneminde milli devlet ve üniter yapı, toprak bütünlüğü, bin yıllık kardeşliliğimiz sorgulanmış ve tartışılmıştır. Bu iktidar döneminde, etnik temelli bölücü terör tırmanmıştır. Bu iktidar döneminde PKK’nın siyasallaşması için önemli tavizler verilmiştir, ama sonuç elde edememiştir. Demokratik açılım projesi Türkiye’nin yıkım projesi haline dönüşmüştür. ABD’nin dayatması, AB’nin ilerleme raporundaki izlemler, PKK’nın talepleri, AK Parti’nin teslimiyetçi politika olarak vermeye gayret gösterdiği tavizler, üst üstüe bir iskambil kağıdı gibi örtüşmüştür, çok ciddi bir beka ve varlık sorununu ortaya çıkartmışlardır."

ÇIRAKLIK, KALFALIK DÖNEMİ

Başbakan Erdoğan'ın çıraklık ve kalfalık dönemi söylemlerini eleştiren Bahçeli, "Sayın başbakan 'çıraklık, kalfalık dönemlerini tamamladım piştim, olgunlaştım. Şimdi ustalık dönemini yaşamak istiyorum' diyor. Buraya kadar yapmış olduğunuz sizin çıraklık döneminiz gaflet, kalfalık dönemi delalet olmuştur. Şimdi aklınızı başınıza alın 12 Haziran sonrası yapacağın anayasa değişimiyle Türkiye’yi inşallah bir hiyanet dönemine sokmazsınız."dedi.

"BAŞBAKAN MİYOP OLMUŞ, ANCAK YAKININI GÖRÜYOR"

Türkiye'deki işsizlik ve yoksulluğa değinen Bahçeli, 6 milyon işsiz, 13 milyon insanın yoksulluk sınırında olduğunu belirtti.Başbakan Erdoğan'ın işsizliği, yoksulluğu ve aç kalan insanları görmediğini ifade eden Bahçeli,"Sayın Başbakan bunları görmüyor. Çünkü onun gördüğü yer yakınları, onun gördüğü yer Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üst yöneticileri bakanları, evlatları çocukları. Sayın Başbakan bir miyop olmuş, ancak yakınını görüyor. Anadolu da yaşayan, Aksaray'da şu meydanı dolduran Aksarıylıların halinden habersiz. Ama buraya geliyor, bol bol aldatma kandırma nutuklarıyla tekrar iktidara talip oluyor"şeklinde konuştu.

"AK PARTİ, EKONOMOYİDE AYRIŞTIRMIŞTIR"

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın projesi'ni de eleştirdi. Bahçeli, "Bugün milyonlarca insanımız işsiz ve yoksulken, çok mutlu bir azınlık Adalet ve Kalkınma Partisinin yeni zenginleri o mutlu azınlık servetlerinin üzerine servet katmaya başlamışlar. Büyükşehir Belediyelerinin imar değişikliklerinden, arsa spekülasyanlarından, rüşvetlerden kaynaklanan bir haksız kazançlılığın ve bu haksız kazançla Türkiye sömürülmektedir. Dolayısıyla AK Parti her şeyi ayrıştırdığı gibi ekonomi politikaları da ayrıştırmış, mutlu azınlığına rant ekonomisi yani üretmeden kazanan yüzbinler bir tarafta, öbür taraftada yoksulluğa terk edilmiş sadaka ekonomisiyle kandırılan, avutalanlar milyonlar var."dedi.

"YANDAŞ ZENGİNLEŞTİRME PROJESİ"

Çılgın projenin altında yandaşlarını zenginleştirme planı olduğunu ileri süren Bahçeli, şunları söyledi: "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gitme zamanı gelmiştir. Hayali bir rüya kurmuş 3’üncü dönemde yapacakları arasında koyuyor. Onun altında da yine yandaş zengileştirme projesi var. İstanbul'u yaşanmaz hale getirmişsin. Bir koca İstanbul arasına şehir kuracakmış, İstanbul'u zaten yaşanmaz haline getirmişsin. Ama şimdiden arsaları AK Parti kademesi zenginleri tarafından alınıyor, müteahhitler aç kurt gibi bekliyor, buranın bir imarı çıksa da, 10-20 katlı evler yapsak yine günümüzü gün etsek, 11-12 araba ile gösteriş meraklarını tatmin etsinler yeter mi diyorsunuz. Adalet ve Kalkınma Partisi ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Üçünçü dönem iktidar isteme nedeni, yüce divana gideceği korkusudur. Ateş bacayı sarmış, sayın başbakan geceleri uykusuz ve geceleri kabus görüyor. İktidar olamadığı takdirde ya kaçacak, ya yüce divana gidecek. O yüzden her yönü deniyor. Türkiye'nin birliğini, dirliğini tehdit altında alıyor. Sadece sadece iktidar hesabı için. Türkiye’de kaus, kargaşa yaratarak kendisinin beceriksizliğini örterek, öbür taraftan ileri demokrasi diyerek paket demokrasiyle oy avcılığı yapıyor."

Ak Parti'nin 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün.' sloganını eleştiren Bahçeli, " Türkiye büyüsün, istikrar sürsün de Türkiye'nin büyüyüp büyümediğine bakalım. İstikrar sürsün yandaşlarım büyüsün, palazlansın diyorsan zaten onu yapıyorsun. Türkiye çok yanlış bir yola sürükleniyor. Bunu önlemek lazım, bu vebalden özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarımız kurtulması lazım."dedi.Bahçeli, konuşmasını 'Hilal Kart' projesini anlatarak noktaladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.