ÜÇ MUHALEFET BİR ARADA!

ÜÇ MUHALEFET BİR ARADA!
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile yolları ayrılan, Işıklar’a muhalif tavırları ve davranışları ile son günlerde adından sıkça söz ettiren CHP’nin 3 büyük ismi Selami Değirmenci, Abdullah Yıldırım ve Yılmaz Kandemir, Kanatçı Osman’da bir araya gel
2014 yerel seçimlerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı yemekte, Değirmenci; “ Ön seçim yapılırsa ve ön seçimden Özcan Işıklar çıkarsa destek vereceğini ifade ederken, Kandemir ise, CHP’nin adayı yine Özcan Işıklar olursa ve seçimi kazanırsa Silivri’yi terk edip İzmir- Foça’ya yerleşeceğini söyledi. Yemeğin ev sahibi Abdullah Yıldırım’da CHP’nin hem 2014 seçimlerinde hem de 2015 seçimlerinde birinci parti çıkması için birlik beraberliğin şart olduğunu söyledi.
Yıldırım; Partimizin ve Silivri’nin geleceği için bir arada olmamız gerekiyor
Yemeğin ev sahipliğini üstlenen Silivri eski Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım, bir araya gelme nedenlerinde her hangi bir kişiye ve CHP’ye karşı olarak nitelendirilmesin dedi. Yıldırım; “Süreç iyi gitmiyor, biraz sıkıntı var. Bizde bu partiye gerçekten hem emek vermiş hem partimizin emrinde çalışmış, yeri geldiği zaman yöneticilik yapmış yeri geldiği zaman bir nefer gibi koşturan insanlar olarak bundan sonrada hep beraber bir birlik ve berberlik içinde hareket edeceğimize inanıyorum. Bunun böyle olması da bir yerde şart gibi gözüküyor. Çünkü gerçekten Silivri’de işler iyi gitmiyor. Hem partide işler iyi gitmiyor, parti bizleri ötekileştiriyor, pek dinlemiyor dikkate almıyor, kendi bildikleri gibi gidiyorlar ama her geçen gün CHP’nin Silivri’deki hedefi biraz daha köreliyor biraz daha küçülüyor. İşler iyi gitmiyor kısacası. Biz ben kendi şahsı adıma konuşuyorum, bu tür toplantıların bundan sonrada olması partimizin ve Silivri’nin geleceği için bir arada olmamız gerektiğine inanıyorum. Biz gücümüzü birleştirirsek tabi partinin içerisinde partinin bütünüyle berber 2009’daki nasıl AK Partiden seçimi almış isek bu önümüzdeki süre içerisinde de inanıyorum ki birlik ve berberliğimizle hem 2014 seçimlerinde hem de 2015 seçimlerinde Silivri’de birinci parti oluruz. Dileğimiz temennimiz bu” dedi.

Değirmenci; Kendi özünü inkâr edenlerin yolda kalması aşikardır
Kendi özünü inkâr eden insanların yarın öbür gün yolda kalması çok aşikardır diyerek konuşmasına başlayan Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci; “Bizler yıllarca CHP’de siyaset yapan insanlar olarak tabi ki partinin önümüzdeki dönemdeki başarıları için bir şeylerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Benimde kaygım şu andaki mevcut ilçe yönetimi ama en önemlisi de Sayın Belediye Başkanının birçok kesimi dışlar yöndeki tavırları önümüzdeki seçimleri n çok büyük bir tehlike içerisinde olduğunu gösteriyor. Bu anlayışla CHP’nin Silivri’de başarıyı yakalaması bırakın CHP’yi hiçbir partiyi hiçbir yerde tabanına güç veren insanları şucu bucu gibi dışlayıp ötekileştirerek yabancılaştırarak parti tabanını bir tarafa atıp başka parti tabanların şirin görünmeye çalışarak seçim kazanmamıştır, kazanamazda. Kendi özünü inkar eden insanların yarın öbür gün yolda kalması çok aşikardır “dedi.

“ Silivri’de CHP’nin kalesi diye bir şey yok”
Değirmenci sözlerine şöyle devam etti “O nedenle kesinlikle bir şeylerin yapılması gerekiyor.Bir müdahale edilmesi gerekiyor.Bu bizim adımıza bir müdahale anlamında söylemiyorum,bizim öyle bir yetkimiz öyle bir tavrımız yok,ama birileri bu olaya müdahale etmezde bu gidiş sürdürülürse bir Belediye Başkanının veya bir ilçe başkanının parti tabanından birilerini kimlerle görüşüp kimlerle görüşmeyeceğine karar vermeye kalkarsa yönlendirmeye kalkarsa sonunun hüsran olacağı aşikar.Tabi bu kaygıları taşıyoruz.sonuçta mensubu olduğumuz partinin başarılı olmasını istiyoruz.Parti çalışmaları yapılırken de yaklaşık bir yıl kaldı.Parti çalışmaları yapılırken de şunun adına bunun adına değil de önümüzdeki dönemde nasıl başarılı olacağız konusunda bir çalışma yapılmasının çok daha doğru olacağına inanıyoruz.Çünkü kişilere yönelik bir çalışma yapıldığında sonucun hüsran olacağını hepimizin bilmesi gerekiyor.Yapılan çalışma sadece kişileri korumaya kollamaya yönelikbir çalışma, bu kaygı bizi ciddi şeklide umutsuzlaştırıyor önümüzdeki dönemle ilgili,elbette burada ne yaparız değil derdimiz, bunu geniş kesimlere yayarak hiç ama hiç kimseyi de dışlamayarak 30 yıllık siyaset hayatımda bir tek kişinin bile oyuna ihtiyacının olduğuna inanlardanım.Hiç kimseyi dışlayarak hiçbir seçimin kazanılmayacağını inanıyorum.Bundan ne olur ondan ne olur,bu da gitsin bu da gitsin diyerek başarılı olmak mümkün değil.Bu anlayış belki Silivri’ye hakim olur,Silivri’yi belki hareketlendirir,her ne kadar bu akşam bu yemek zehir zıkkım olsun diyen arkadaş belli kişilerin görüşlerini belirterek bunu yazmaya çalışıyor ama ben olsam öyle demezdim Silivri için hayırlı uğurlu olsun derdim.Çünkü sonuçta aday olacaksa buralardan çıkacak destek buralardan gelebilecek katkı ona da faydası olacaktır.Benim bütün beklentim, parti yönetiminin halkın beklentilerini dikkate alarak halkın tepkilerini yok saymayarak karar vermesi,bu konuda çalışmalar yapması, böyle olursa CHP Silivri’de tekrar başarılı olur,şu yanlış kaygıya kimse kapılmasın CHP Silivri’nin kalesi, böyle bir olay yok 1980 ‘den sonra, Kalesi olduğu için değil bakarsanız genel seçimlere Silivri’nin kalesi olup olmadığını net bir şekilde görürsünüz CHP’nin, hele hele eğer doğruysa 128 bine yaklaştığını duyduk seçmen sayısının geçen ki seçimlerde 108 bin seçmenimiz vardı,128 bin olmuş, bu normal bir artış olduğunu kimse söyleyemez,Burada çok açık bir şekilde taşıma olduğu bu taşımanın da CHP lehine olmayacağını hepimizin bilmesi gerekiyor.Bunları bilerek aklımızı başımıza alarak gerekirse kafamızı duvara vurarak ne yapılması gerektiği konusunda kararlar almamız gerekiyor. Hala aklımız havada ayaklarımız yere basmadan gidiyorsak felakete doğru yürüyoruz demektir. Çok küçük bir toplantı buradaki ama bir mesaj anlamında bunları söylemek istedim”dedi.

“Özcan Işıklar’ı desteklerim”
2014 Seçimlerinde CHP Silivri’nin adayını ön seçim ile belirlerse ve bu ön seçimden aday olarak Özcan Işıklar çıkarsa Özcan Işıklar’ı destekleyeceğini söyleyen Değirmenci; “ Ön seçim yapılırsa ve Ön seçinden, kamuoyu yoklamasından ve anketlerden Özcan Işıklar çıkarsa ben Özcan Işıklar’ı desteklerim. O saatten sonra yapacak bir şey yok” dedi.

Kandemir; “Işıklar yeniden seçilirse Silivri’yi terkederim”
Yemekte son konuşmayı Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir yaptı. Bağımsız Belediye Meclis üyesi Yılmaz Kandemir şunları söyledi; “Silivri’de 40 yıldır siyasetin içerisindeyim. Seçim kaybetmişimdir kazanmışımdır ama hiçbir zaman halktan korkmayan birisiyim. Bizim
üçümüzün de otobüsün üzerine çıkıp CHP’ye Özcan Işıklar’a destek istememizle birlikte ben bu sonuca ulaştığımıza inanıyorum. Biz sinerji etkisi yarattık, biz örgüt üzerine sinerji etkisi yarattık. Kimse kalkıp ta tek başıma seçimi alırım demesin çünkü öyle bir şey yok. Örgüt olmadan toplumun Silivri’deki siyasetin kanaat önderlerinin desteği olmadan parti kanat önderlerinin desteği olmadan seçimi almak şu aşamada birlik berberlik sağlanmazsa çok zor. Onun için bugünden itibaren başlayarak seçim olana kadar birlik berberlik içinde CHP’nin tekrar seçim kazanması için ne yapılabilir. Bunu gösteriyor bu toplantı yoksa kimse bu toplantının arkasında başka bir şey aramasın. Bazıları şöyle diyor işte siz gidiyorsunuz Özan’a (Işıklar) karşı Selami Bey, Abdullah bey ve sen Özcan’a karşı ittifak mı kurdunuz, Hayır, bizim Özcan’la filan işimiz yok, bizim işimiz parti, istiyoruz ki CHP burada seçim kaybetmesin, Özcan olur Ahmet Olur Mehmet olur hiç önemli değil ama ben özelikle
bir şey söyleyeceğim bunu daha öncede söylemiştim bunu söylemeden de geçemeyeceğim. Ben partiden istifa ederken söylediğim bir şey vardı gene tekrarlıyorum bu biraz sert olacak toplantının görüntüsüne sert olacak ama aynı şeyi yine tekrarlıyorum “Özcan Işıklar, CHP’nin Belediye Başkan adayı olursa ben yokum, desteklemiyorum, Özcan Işıklar CHP’den aday olup ta Belediye Başkanı olursa tekrar söylüyorum çok sevdiğim Silivri’yi terk eder Foça’ya yerleşirim. Onun haricinde CHP’den kim aday olursa olsun siyasi düşmanım olsun kesinlikle CHP’nin adayını destekleyeceğimi deklare ediyorum.”dedi.
Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.